Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Opcje binarne - opłacalne?

Napisany przez cwcash
Cześć ludzie,

który z was zna się na opcjach binarnych? Chcę spróbować zarabiać trochę pieniędzy na giełdzie.

Zastanawiam się nad pewnym oprogramowaniem, które jest podobno nowe. Oto recenzja: binarymatrixprotest.wordpress.com

Czekam na wasze odpowiedzi. Dzięki z góry.

Napisany przez macboy
Kto zna się na handlu opcjami - dlaczego nie? Zwłaszcza jeśli szybko się wdroży i dobrze wdroży strategie, to jest wiele możliwości. Na początek wystarczy założyć konto demo i zacząć działać.

Napisany przez benhuebner

Cześć ludzie,

Ktoś się orientuje w opcjach binarnych?
Chcę spróbować tego trochę, żeby zarabiać pieniądze na giełdzie.

Mam na oku pewne oprogramowanie, które podobno jest nowe. Oto recenzja:
binarymatrixprotest.wordpress.com

Czekam na wasze odpowiedzi
Dziękuję z góry.

Cześć, trzymaj się z dala od tego oprogramowania, testowałem je, nic nie daje!

Handluję opcjami binarnymi od 3 lat i mogę tylko polecić handlowanie ręczne. Tutaj jest moja strategia wyjaśniona w krótkim filmie:

https://www.youtube.com/watch?v=atEmcWvv6oA

Mam nadzieję, że to pomoże!
Pozdrowienia

Napisany przez Sun007

Witaj, odpuść tę oprogramowanie, przetestowałem je, nie ma to sensu!

Handluję opcjami binarnymi od 3 lat i mogę tylko polecić handel ręczny. Tutaj jest moja strategia wyjaśniona w krótkim filmie:

Mam nadzieję, że pomogłem!
Pozdrowienia

Witaj

Jeśli handlujesz opcjami binarnymi od 3 lat, na pewno możesz mi coś powiedzieć o podatkach, byłbym naprawdę wdzięczny. Wiem, że na opcje binarne nakładane są 25% podatku od zysków kapitałowych, które nie są potrącane przez brokerów, ponieważ mają siedziby za granicą. Dlatego każdy trader musi opodatkować wszystko powyżej kwoty wolnej od podatku w wysokości 801 €, a 25%. Ale jak jest z stratami? Jeśli przez cały rok uzyskałem zysk w wysokości 2000 €, ale na koniec roku straciłem 1500 €, czy muszę mimo to opodatkować całe 2000 € 25%? Czy pozostałe 500 € podlegają kwocie wolnej od podatku od oszczędności? Rozumiesz, o co mi chodzi? Może ktoś inny również zna się na tym i może mi pomóc. Naprawdę jest bardzo mało informacji na temat opodatkowania opcji binarnych. Z góry dziękuję

Cześć, o ile mi wiadomo, opodatkowane będą tylko zyski w wysokości 500, a nie z powodu kwoty wolnej od podatku!

Zostanie opodatkowana wypłacona kwota przez brokera, czyli to, co naprawdę zostanie otrzymane! Jeśli teraz wypłacisz 2000, ponownie wpłacisz 1500, a następnie przegrasz, z tego co wiem, można również odliczyć stratę, ale nie jestem pewien!

Uwaga: Nie mam zielonego pojęcia o podatkach, a ten post należy traktować wyłącznie jako wytyczne!

Napisany przez Sun007
Zarejestrowałem się w Banc de Swiss i mimo że broker ma również oddział we Frankfurcie, podatki nie są automatycznie odprowadzane do urzędu skarbowego, co jest naprawdę szkoda. To sprawiłoby, że cała sprawa opcji binarnych byłaby znacznie prostsza i bezpieczniejsza, aby na końcu nie znaleźć się jako niechciany przestępca podatkowy

Tak, byłoby miło, ale myślę, że dopóki broker nie zostanie zmuszony do tego, większość będzie unikać brania na siebie dodatkowej pracy i odpowiedzialności.

Napisany przez Sun007
Dziękuję za szybką odpowiedź. Czy mogę zapytać, jak to robicie każdego roku z podatkami? Czy przesyłacie cały zysk na konto, opłacacie podatek, a następnie ponownie przekazujecie część brokerowi na dalsze transakcje, czy jak to działa?

Nie, przekazuję tylko wygraną, a mojego początkowego kapitału pozostawiam u brokera.

Napisany przez Sun007
Prawdopodobnie nie chcą rozmawiać o swoich zyskach/stratach i strategiach, prawda? Jestem ciekawy, jaką strategię stosują. Czy robisz to jako główne zajęcie czy tylko pobocznie? Dziękuję z góry.

Tak sobie napół na pół.

W sumie stosuję 4 różne strategie, jedną z nich znajdziesz w filmie powyżej w jednym z moich postów. W opisie filmu jest także link do mojego newslettera na ten temat, dla członków tego newslettera organizuję również raz w tygodniu webinaria na żywo.

Napisany przez Sun007
Jednak ty nie jesteś jednym z tych traderów, którzy żyją tylko z sprzedaży strategii i ebooków, prawda? Czasami mam wrażenie, że większość pieniędzy zarabia się tylko na sprzedaży takich rzeczy, zamiast na handlu opcjami binarnymi. Na przykład na eBay można nabyć za 1000 € opiekę na żywo plus seminarium. Kiedy skontaktowałem się z sprzedawcą i zapytałem, czy sam handluje proponowaną strategią, odpowiedział, że po prostu brakuje mu czasu. Opieka na żywo i cała ta sprawa z pewnością zajmują więcej czasu niż sam handel, dlatego uważam to za oszustwo. Trudno powiedzieć, czy można zarabiać na opcjach binarnych, jeśli się nikogo osobiście nie zna.

Nie, nie jestem. Sam handluję, ale zazwyczaj tylko 1-3 godziny dziennie, co uważam za wystarczające. Cała ta bzdura, którą można znaleźć na temat opcji binarnych, skłoniła mnie do napisania ebooka i prowadzenia webinarów. A to nic nie kosztuje.

Napisany przez Sun007
Czy w opcjach binarnych można tak naprawdę zarobić na minusie, czy traci się tylko to, co się wpłaciło?

Człowiek traci maksymalnie depozyt, lub tylko to, co inwestuje się na każdy handel. Więc już wcześniej wiadomo, ile maksymalnie można stracić na każdym handlu.

Napisany przez Sun007
Przepraszam, że zadaję tyle pytań. Od wczoraj jestem bez pracy i tym bardziej interesuje mnie temat opcji binarnych. Trochę się zorientowałem na temat podatków, ale nadal brakuje mi prawidłowej strategii handlowej.

Czy obejrzałeś już to wideo?

Napisany przez Sun007
obejrzałem ten film i też mi się bardzo spodobał. Dzięki!

Napisany przez Sun007
Dzisiaj byłby dobry dzień na handel. Ponieważ Europejski Bank Centralny po raz pierwszy wprowadził karne odsetki od depozytów bankowych, niemiecki indeks giełdowy wzrósł powyżej 10 000 punktów.

Napisany przez aal

Cześć, o ile mi wiadomo, to tylko te 500 muszą zostać opodatkowane, czyli nie ze względu na kwotę wolną od podatku!

Pieniądze wypłacone przez brokera, czyli to, co naprawdę dostaniesz, są opodatkowane! Jeśli teraz wypłacisz 2000, ponownie wpłacisz 1500 i je stracisz, to zdaje mi się, że można również odliczyć swoje straty, ale nie jestem tego pewien!

Uwaga: Tak naprawdę nie mam pojęcia o podatkach, a ten post należy traktować tylko jako wytyczną!

tak! Można

Napisany przez Sun007
@aal

Jeśli znasz się na podatkach, to proszę, wyjaśnij nam trochę. Jak rozliczasz podatek od opcji binarnych?
Czy ktoś wie, jak można wyświetlić wykresy akcji w MetaTraderze 4? U mnie są tam tylko wykresy walutowe. Dzięki!

Napisany przez georg_bln

Jestem bezrobotny od wczoraj ...............

Przykro mi to słyszeć................mnie też to kiedyś spotkało.
Teraz odnośnie tematu:
MetaTrader jest dobry..............ale skomplikowany. Spróbuj może netdania.com......też darmowe oprogramowanie. Załóż konto i przetestuj.
ZANIM zaczniesz interesować się opcjami binarnymi, polecam test na sucho........bez wydawania pieniędzy.
Więc: (Przykład): czy indeks DAX czy euro/USD wzrośnie/zmaleje w określonym przedziale czasowym?
Testuj w programie do analizy technicznej..............netdania lub MetaTrader.
Powtórz to ćwiczenie kilkukrotnie...
Następnie wypróbuj u brokera opcji binarnych.
Minimalna stawka...................i ponownie przetestuj...........

Problemy podatkowe, o których wspomniałeś, pojawią się na końcu................kiedy zaczną pojawiać się zyski..............na razie jednak do tego nie doszło................to omówimy wtedy.........

Napisany przez Sun007
Poradziłem sobie całkiem dobrze z Metatraderem 4, miałem wystarczająco dużo czasu, aby się go nauczyć. Ponieważ Bdswiss nie oferuje konta demo, po prostu zanotowałem kurs, przy którym wszedłbym na pozycję długą lub krótką i często nawet byłem na plusie. Stopniowo dochodzę do momentu, w którym mogę spróbować swoich sił na prawdziwe pieniądze. Brakuje mi jednak kilku strategii dotyczących rozpoznawania zmieniających się trendów. Jestem wdzięczny za każdą dalszą wskazówkę i radę. Pozdrowienia

Napisany przez onlinegeld
Kto chce, może u mnie zdobyć kupon o wartości 100$ do handlu opcjami binarnymi. Mam ich już niewiele, jest to doskonałe na początek, ponieważ nie trzeba otwierać konta demo, lecz można od razu handlować prawdziwymi pieniędzmi.
po prostu wpisz www.
po prostu wpisz www. globeoptions.com/landingpage3?fid=lp1-fla&AffId=Luca&AffSer=

@aal

Jeśli znasz się na podatkach, to może nas oświecić. Jak rozliczasz się z podatku od opcji binarnych?
Czy ktoś wie, jak wyświetlić wykresy akcji w MetaTraderze 4? U mnie widoczne są tylko wykresy walut. Dzięki!

W MetaTraderze zależy to od brokera, czy w ogóle oferuje on akcje. Ponadto większość brokerów oferuje w ramach korzystania z konta demo tylko ograniczoną liczbę dostępnych instrumentów handlowych!

Akcje amerykańskie można znaleźć na przykład na stronie Freestockcharts!

Jeśli chodzi o odwrócenia trendów / rozpoznawanie trendów, niedawno nagrałem 2. film, ponadto regularnie prowadzę transmisje na żywo przez YouTube, gdzie często poruszam ten temat! Link do filmu: https://www.youtube.com/watch ?v=TDRh...6M6-R1JaL5RKPw

konto demo dostępne jest w marketworld i binary bez konieczności wpłaty! Na kanale YouTube znajdziesz filmy na ten temat!

Napisany przez colleenharris
Pytanie, które zostało zadane powyżej, brzmi czy ktoś, kto naprawdę poświęca dużo czasu i zarabia pieniądze w ten sposób, nadal znajduje czas na oferowanie seminariów i pisanie ebooków... Zazwyczaj jest to dość jednostronne.

Nie chcę nikomu zepsuć zabawy, ale jeśli informacje są publicznie dostępne, to oczywiście pojawia się pytanie, ile innych osób to robi i ile pieniędzy faktycznie można w ten sposób zarobić...

Pytanie brzmi, czy ktoś, kto naprawdę poświęca dużo czasu i zarabia pieniądze w ten sposób, nadal znajduje czas na oferowanie seminariów i pisanie ebooków... zazwyczaj jest to jednak bardzo jednostronne.

Nie chcę nikomu psuć nastroju, ale jeśli informacje są publicznie dostępne, to oczywiste jest pytanie, ilu innych to robi i ile pieniędzy można rzeczywiście zarobić w ten sposób...

Powiem tak, sam zrobiłem sobie własny sygnał, który działa w tle podczas gdy robię inne rzeczy. Gdy tylko pojawia się sygnał, przechodzę do MT4 i decyduję, czy jest wystarczająco dobry do zawarcia transakcji! Ebook powstał w miarę około 3 dni, a wideo zajmuje nie więcej niż godzinę, jeśli w ogóle! Mogę jednak w pełni zrozumieć Twój argument, są tacy, którzy obiecują duże pieniądze, a w rzeczywistości skupiają się na prowizji brokera! Z drugiej strony kontrargument do tego punktu jest taki, że nie można znaleźć żadnych przydatnych informacji na żaden temat, ponieważ wszyscy, którzy coś potrafią robić dobrze, muszą na to poświęcić czas!

Napisany przez MaximW
Handlowe opcje binarne będą zawsze opłacalne, jeśli tylko potrafisz radzić sobie z ich zmiennością: https://tradersclub24.de/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata