Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukamy kredytu.

Napisany przez elthummy
Cześć, cieszę się, że natrafiłem na to forum i mam nadzieję, że znajdę tu wskazówki i wpisy, które mogą pomóc mnie i mojej rodzinie.

Jesteśmy rodziną 4-osobową z dwójką dzieci w wieku 27 lat. W 2005 roku przekształciliśmy dawny stodołę w Dom wynajmowany, na co wzięliśmy kredyt budowlany w wysokości 220 000 euro w Volksbank. Miesięczny dochód z najmu wynosi 1720 euro, które w całości trafiają do banku w celu spłaty kredytu. Rodzice mieszkają w szeregowym domu jako domu własnościowego.

W przeszłości zgromadziły się długi w całej sferze rodzinnej, również z czasów, gdy mój ojciec pracował jako samozatrudniony. Obecnie moja matka jest jedynym żywicielem w gospodarstwie moich rodziców. Mój brat już jak ja nie mieszka w domu rodzinnym. Jesteśmy oboje zatrudnieni, ale mamy także długi u windykatorów i komorników. Dlatego wpisy w każdym członku rodziny w bazie dłużników (Schufa) mają negatywne skutki.

Teraz moje pytanie: Czy byłoby możliwe uzyskanie kredytu przez bank lub inwestora, pomimo wpisów w bazie dłużników, najlepiej przez nasz rodzimy bank, który udzielił nam kredyt na przebudowę domu wynajmowanego. Całkowita suma długu wynosi około 16 000 euro. Chciałbym tu poszukać pomocy przed pójściem do naszego doradcy bankowego.

Będę wdzięczny za każdą pomoc, pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli masz negatywną historię w Biurze Informacji Gospodarczej, pierwszym i najlepszym miejscem do kontaktu jest własny bank.

To, co jest nieco mylące:
W 2005 roku kredyt wynosił 220.000 EUR, a teraz cały dług wynosi 16.000 EUR.

Czy spłaciłeś około 204.000 EUR w ciągu 9 lat? czy
Czy cały dług wynosi teraz 16.000 EUR, z czego chcesz zaciągnąć nowy kredyt?

Dziękuję za informację.

Napisany przez elthummy
Dziękuję najpierw za odpowiedź.
Nie chodziło o spłatę 204 000 €, lecz o kwotę 16 000 €, którą musielibyśmy spłacić, aby się wykupić.
Zastanawiamy się, czy byłoby możliwe spłacenie tej kwoty za pośrednictwem dochodów z czynszu i ewentualnie dochodów.
Pozdrawiam

Napisany przez Cashflowclub MD
Płacicie 1720€ miesięcznie za pożyczkę w wysokości 220 000 €??? Jakie warunki udało Wam się wynegocjować? 5% spłaty i 8% odsetek?

Zdecydowanie zalecam Wam skonsultować tę pożyczkę z niezależnym specjalistą i ewentualnie ponownie ją sfinansować.

Aktualnie za kwotę 220 000 € płaci się jedynie 733€ miesięcznie (przy założeniu oprocentowania kredytu na poziomie 4%), wówczas bylibyście bez długów po półtora roku i mielibyście dodatkowe dochody w wysokości 1000€ miesięcznie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Przy pozostałym długu w wysokości 160 000 EUR i negatywnym wpisie w Schufa zawsze najlepiej jest najpierw skontaktować się z bankiem domowym.

Czy już to zrobiłeś?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata