Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto dla chrześniaka?

Napisany przez lolania
Cześć, mam pytanie dotyczące banku NIBC. Trafiłem na niego przez portal porównawczy i uważam, że oferty są dość atrakcyjne. Początkowo chciałem otworzyć konto oszczędnościowe, ponieważ oferuje dobre warunki. Jednak na ich stronie internetowej zauważyłem tzw. konto oszczędnościowe dla młodzieży, reklamowane z oprocentowaniem 3,10%. Ponieważ jestem matką chrzestną, zastanawiałem się nad otwarciem takiego konta dla niej. Ma ono okres trwania od 2 do 10 lat i wspomniane oprocentowanie 3,10%. Wydaje mi się, że minimalna wpłata wynosi 500€. Niestety nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ponieważ sam straciłem już orientację wśród wielu ofert licznych banków. Bank reklamuje się silnie zaufaniem, na przykład w filmiku na Youtube. Oferty wydają mi się naprawdę kuszące, dlatego już otworzyłem konto. Jednak mam pewne wątpliwości co do konta dla mojego chrześniaka. Dlatego moje pytanie brzmi, czy ta oferta jest warta zainwestowania?

Re: konto dla chrześniaka?

Napisany przez Cashflowclub MD
Pytanie brzmi raczej, jaki jest cel, który ma spełniać konto i jakim ma być rodzajem konta. konto bieżące? W takim przypadku opcją może być na przykład konto w banku Fidor (z oprocentowaniem 1% na saldo). Czyste konto oszczędnościowe? konto terminowe? Wtedy wspomniana przez Ciebie oferta z oprocentowaniem ponad 3% nie jest taka zła. Plan oszczędnościowy na zbieranie kapitału do 18. urodzin na własne mieszkanie/samochód/studia/szkolenie itp.? Istnieją zdecydowanie bardziej atrakcyjne formy inwestycji, przy czym istotny jest również okres trwania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata