Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt WHEN refinansowanie)

Napisany przez Jana221
Dzień dobry,
Mam na imię Jana, mam 48 lat i pracuję od 1992 roku w szpitalu uniwersyteckim (na stałe zatrudniona).
Dwa lata temu wzięłam kredyt, który muszę jeszcze spłacić około 15000€. Rok temu wzięłam również finansowanie na samochód, z którego pozostało jeszcze około 22000€ do spłaty. Teraz potrzebuję kolejnego kredytu w wysokości 15000€, który moje dotychczasowe bank niestety nie może mi przyznać. Zwróciłam się do pośrednika kredytowego, który znalazł rozwiązanie w SKG Bank. Zaproponowali mi spłatę finansowania samochodu i dodatkowy kredyt w wysokości 15000€, ale potrzebuję poręczyciela (którego niestety nie mam). Przeczytałam w internecie o bankach poręczeniowych/ubezpieczeniach poręczeń, ale wydaje się, że pomagają one tylko przedsiębiorstwom. Teraz moje pytania... Czy istnieje bank/ubezpieczenie poręczeń dla klientów indywidualnych? Czy możecie mi zaproponować inne rozwiązania? Zaczynam powoli tracić nadzieję, mimo że mogę/mógłbym spokojnie spłacać raty.

Z góry dziękuję
Z poważaniem, Jana

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Jaka jest Twoja miesięczna pensja netto? Jestem coraz bardziej zdesperowana, ponieważ mógłbym/mogłabym spokojnie spłacać raty. Niestety, patrząc na to, wygląda na to, że co dwa lata zaciągam coraz większe długi...

Napisany przez Jana221
Cześć Herrmueller,
Zarabiam 1550€ i mam dodatkową pracę zarabiającą 400€.
Sprawa wygląda tak, że jeśli wziąłbym kredyt w wysokości 50000€, aby spłacić moje obecne kredyty, to nawet zapłaciłbym o 50€ mniej miesięcznie.
Potrafię zarządzać pieniędzmi, Herrmueller, nie martw się. Raty są opłacane terminowo każdego miesiąca, a jak już wspomniałam, w przypadku refinansowania, jak opisałam powyżej, zapłaciłabym nawet mniej.
Z poważaniem, Jana

Przed 2 i pół roku wziąłem kredyt w wysokości około 15000 euro, które nadal trzeba spłacić. 2 lata temu wziąłem również kredyt samochodowy w wysokości około 22000 euro, który również trzeba jeszcze spłacić. Teraz potrzebuję kolejnego kredytu w wysokości 15000 euro, ponieważ niestety moje banku nie może mi go udzielić.

Jeśli dla ciebie to oznacza radzenie sobie z pieniędzmi.....
Spłacanie miesięcznych rat i jednoczesne zaciąganie nowych kredytów nie jest dla mnie rozsądne.

Wygląda na to, że tak samo widzi to twoja banku i inne banki.

Napisany przez Jana221
Z cąkim szacunkiem, nie prosiłam o opinie, a o propozycje rozwiązania. Pracuję od 22 lat i nigdy nie miałam problemów z moimi ratami. Poza tym, były to pierwsze kredyty, jakie wzięłam. Dziękuję. Pozdrawiam, Jana

I propozycja rozwiązania, żeby krytycznie przeanalizować własne zachowanie konsumenckie, tutaj chyba odpada?

Możliwością byłoby sprzedanie samochodu, spłacenie kredytu i zakup tańszego pojazdu. W ten sposób jedna rata by zniknęła, a refinansowanie nie stanowiłoby problemu.

Wygląda na to, jak napisałeś, że popadasz coraz głębiej w długi i próbujesz nadrobić to poprzez zaciąganie nowych kredytów.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Przede wszystkim liczy się główny dochód w wysokości 1 550 EUR w przypadku refinansowania kredytu.
Jednak kompletna restrukturyzacja zadłużenia i zaciągnięcie nowego kredytu może być trudna.
W rzeczywistości jesteśmy już zadłużeni.

Napisany przez Jana221
Cześć
Moi bank też powiedział coś w tym stylu. Ale na pewno istnieją inne banki, w których mogę spróbować, prawda?

Kochana Jana,

Twoje bank powiedział, że jesteś już zadłużony.
Bankier także to napisał.
Ja też już to zasugerowałem.

Czy chcesz teraz szukać, aż ktoś ci zrobi nadzieję?? Być może zażąda nawet opłaty manipulacyjnej z góry i i tak nie dostaniesz kredytu.

Jeśli spłacasz swoje raty, ale jednocześnie znowu się zadłużasz, to żyjesz ponad swoje możliwości. Tak po prostu jest.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata