Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy kredyt samochodowy może zostać przedłużony w trakcie trwania okresu kredytowania?

Napisany przez ADMCI4
Podjąłem się wielkiego ryzyka, kiedy rok temu wziąłem kredyt samochodowy. Nie miałem jednak praktycznie innego wyboru, ponieważ pilnie potrzebowałem nowego samochodu. Teraz raty sprawiają mi ogromne trudności i chciałbym je obniżyć. Oznaczałoby to zwiększenie czasu spłaty. Nie mam doświadczenia z kredytami i nie wiem, czy ogólnie jest to możliwe. Czy można zmieniać warunki kredytów samochodowych w trakcie ich trwania, na przykład przedłużając czas spłaty?

Re: Czy kredyt samochodowy może zostać przedłużony w trakcie trwania okresu kredytowania?

Napisany przez Suxxess
Po prostu zadzwoń do banku? Nie widzę problemu, dlaczego to zasadniczo nie byłoby możliwe. Dłuższy okres spłaty oznacza dla banku więcej odsetek.

Napisany przez Kass Finanz
Bardzo często zmieniając czas trwania kredytu, warunki odsetkowe są również zmieniane na gorsze. Bardzo korzystne finansowanie samochodu staje się zwykłym kredytem ratalnym z odpowiednimi stopami procentowymi.
Zwykłe kredyty ratalne bez zabezpieczenia w postaci cesji samochodu, gdzie dokument pojazdu pozostaje u klienta, dostępne są od 4,75% efektywnego oprocentowania rocznego (w zależności od zdolności kredytowej i okresu kredytowania).

Napisany przez 6Bankkaufmann
Sprawdź możliwość refinansowania kredytu ratalnego na 120 miesięcy, aby obniżyć ratę

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata