Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy jako osoba samozatrudniona.

Napisany przez FoxKri
Cześć wszystkim,

jako czteroosobowa rodzina chcemy spełnić nasze marzenie o domu.
Moja żona zarabia około 1350€ netto.
Do tego dochodzi jeszcze 2 razy zasiłek rodzinny.
Ja sam jestem w trzecim roku prowadzenia własnej działalności gospodarczej, w pierwszym roku miałem stratę 6000€, w drugim roku około 5000€ zysku, a w 1Q/2014 około 3200€ zysku.

Teraz moje pytanie do wszystkich, co i do jakiej wysokości jest możliwe, i czy w ogóle można otrzymać kredyt z tymi danymi.
Wkład własny jest dostępny, 30 000€.
Brak kredytów, bez potrzebnych ubezpieczeń.

Dziękuję z góry

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Czyli miesięczne dochody w wysokości około 1000 EUR ??

Napisany przez FoxKri
Według obecnego stanu rzeczy, tak jest.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Brak kredytu hipotecznego....

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zazwyczaj datę rejestracji działalności gospodarczej można szybko znaleźć w Creditreform.
Dla tego skróconego roku obrotowego odczyt zeznania podatkowego nie jest wiarygodny.
Potrzebne są 2 kompleksowe rachunki zysków i strat wraz z odpowiednimi zeznaniami podatkowymi.
Jeśli więc 2014 rok był dla Ciebie udany, to musisz przedstawić zeznania podatkowe za 2015 i 2016 rok jako dowód.

W przeciwnym razie istnieje alternatywna możliwość pozyskania pożyczki, w której banki zrezygnują z dokumentów dochodowych aż do 60% notarialnej wartości zakupu.
Oznacza to, że musisz dostarczyć 40% kapitału własnego oraz koszty poboczne notarialnej wartości zakupu.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć doradca bankowy,

czego dokładnie uzyskuję, nie musząc składać dokumentów dochodowych, gdy znajduję się w dziedzinie rzeczywistego kredytu?

Na pewno nie poprawia to sytuacji dochodowej ani w konsekwencji szans na przyznanie kredytu, ponieważ ta pozostaje taka sama, a rzeczywistą sytuację dochodową muszę wyjaśnić przy składaniu wniosku w oświadczeniu własnym.

Mogę się z tym zgodzić. Ale dlaczego w ogóle to piszesz?
Autor wątku w ogóle nie wspomniał, że finansuje w obszarze 1a.

Napisany przez NaTwoim13
? Ale czy nie wspomnieli Państwo o tym jako o możliwej alternatywie?

Jeśli znajdzie się on w granicach 60% jak zaprezentowali Państwo alternatywnie, nic się nie zmieni, chciałem to tylko uzupełnić.

@noelmaxim okey, teraz rozumiem o co chodzi. Przy 40% kapitale własnym i kapitale własnym na koszty poboczne zakupu udzielenie pożyczki jest prostsze, ponieważ klient podaje dochody we wniosku kredytowym. W tym przypadku nie trzeba czekać na decyzje o podatku dochodowym. Oczywiście, kredytobiorca musi uczciwie podać dochody we własnym oświadczeniu. Jednak tutaj nie trzeba czekać 3 lata, aby przedstawić decyzje o podatku dochodowym. Tak to było rozumiane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata