Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Poszukiwany inwestor. Stopa zwrotu 9,5% rocznie.

Napisany przez Artlover
Dla rozwoju międzynarodowego handlu antykami, meblami antycznymi oraz zegarami Comtoise, poszukuję inwestora. Szczegółowy biznesplan z planem zwrotu kapitału i wypłaty zysków zostanie przesłany zainteresowanym na życzenie. Wymagana kwota kapitału: 500 000,00 €. Okres trwania: 5 lat. Stopniowy zwrot kapitału już podczas (!) okresu trwania z corocznym wypłacaniem zysków. Kontakt: stiller.teilhaber@artlover.com

Napisany przez Nomik
Taki zwrot jest niesamowity...

Napisany przez Artlover
Przy uwzględnieniu marż cenowych np. Francja do Niemiec, realistyczne!

Napisany przez Cashflowclub MD

Takie oprocentowanie jest przygodne...

Racja, ponieważ z zyskiem mniejszym niż 20% w ogóle bym nie otworzył firmy!

Wątpię, że znajdzie się tutaj inwestor, który łatwo oddałby pół miliona za 9,5% - przecież ten, kto ma tyle pieniędzy, znajdzie inwestycje z zyskiem 5-10-krotnie większym.

Moja rada: spróbuj zdobyć kapitał poprzez finansowanie społecznościowe. Jeśli Twój pomysł się nadaje, z pewnością uda Ci się zgromadzić te 500 milionów, a jeśli nie (wtedy społeczność sama to zrozumie), wtedy i tak lepiej trzymać się z daleka od tego interesu

Napisany przez CFO

@Cashflowclub MD

Polecam Ci: zagraj w swoją grę planszową i oszczędź nam swoich opinii na temat rzeczywistości gospodarczej.

Prowadzę 2 firmy, firmę konsultingową oraz firmę zajmującą się przygotowaniem materiałów do druku. Obie firmy są dobrze ugruntowane, ale nie osiągają poziomu zysku, jaki zakładasz. W przypadku tej drugiej EBIT wynosi 15%. Ważne jednak jest to, że zatrudniam 12 pracowników i przyczyniam się do tworzenia wartości dodanej - poprzez konstrukcję biznesową, przynoszącą zyski i korzyści społeczne.

W jakiś sposób mylisz stopę procentową, zwrot z inwestycji, zysk firmowy, zysk operacyjny w taki sposób, że muszę przypuszczać, iż nie masz doświadczenia w finansach ani doświadczenia w prowadzeniu firmy.

Kiedy piszesz, że HNWI lub UHNWI osiągają zwrot z inwestycji między 49,5 a 95% rocznie (co stanowi 5-10-krotność 9,5% rocznie), to argumentujesz zupełnie bezsensownie i niezgodnie z rzeczywistością. Obecnie - przy obecnym poziomie stóp procentowych, wszystkie stopy zwrotu powyżej 3% rocznie są obarczone ryzykiem, w tym także oferta od Artlover z 9,5% rocznie.

Więc zanim będziesz tutaj pisać, odczuj żądzę i włącz mózg.

„Więc zanim napiszesz, odczuj żądzę i włącz mózg.

Pozdrowienia CFO

Napisany przez Amy2014
Cześć miłośniku sztuki,

muszę zdecydowanie zgodzić się z moim poprzednikiem, 9,5% brzmi dość przygodowo. Czy w związku z tą inwestycją są także jakieś zabezpieczenia, które możesz zaoferować?

Pozdrawiam,
Amy

Napisany przez Artlover
Nie, w takim razie mogę po prostu pójść do mojego banku domowego.

Napisany przez Amy2014
Oje, myślę, że nie znajdziesz inwestorów bez zabezpieczenia, wszyscy w końcu w jakiś sposób potrzebują pewności (szczególnie ludzie w Niemczech zazwyczaj są mniej skłonni do ryzyka).

Powodzenia mimo wszystko!

@Cashflowclub MD

Polecam: Graj w swoją grę planszową i oszczędź nam swoich wypowiedzi na temat rzeczywistej gospodarki.

Prowadzę 2 firmy, firmę doradczą i firmę zajmującą się przygotowaniem do druku. Obie firmy są dobrze ugruntowane, ale obie nie osiągają oczekiwanego zysku. Zysk operacyjny (EBIT) tej drugiej spadł o 15%. Niemniej jednak istotne jest to, że zatrudniam 12 pracowników i przyczyniam się do tworzenia wartości - poprzez model biznesowy oparty na zdobyciu dochodu i aspektach społecznych.

W jakiś sposób mylisz stopę procentową, zwrot z inwestycji, zysk przedsiębiorstwa, zysk operacyjny w taki sposób, że muszę przypuszczać, że nie masz doświadczenia w finansach ani nie prowadziłeś żadnej firmy.

Gdy piszesz, że bogacze HNWI lub UHNWI osiągają zwroty od 49,5% do 95% rocznie (czyli 5-10-krotność 9,5% rocznie), to twoje argumenty są kompletnie nielogiczne i oderwane od rzeczywistości. W dzisiejszych czasach - przy obecnym poziomie stóp procentowych - wszystkie zwroty ponad 3% rocznie niosą ryzyko, również inwestycja Artlovera oferująca 9,5% rocznie.

Zanim zaczniesz tutaj pisać, wyłącz chciwość i włącz mózg.

Może to nieco zmodyfikowane cytowanie Nixona pomoże ci trochę nad tym pomyśleć:

„Więc rozumiem, że sądzisz, iż wiesz, co myślisz, że napisałem; ale nie jestem pewien, czy zrozumiałeś, że to, co przeczytałeś, nie jest tym, co miałem na myśli.“

Pozdrawiam CFO

Jeśli masz na myśli...

Napisany przez CFO
@Cashflowclub MD

To było raczej rekomendacja niż opinia.

Pozdrawiam CFO

Prowadzę 2 firmy, firmę konsultingową i firmę z zakresu przygotowań do druku. Obie firmy są dobrze ugruntowane, jednak żadna z nich nie osiąga oczekiwanego zysku. W przypadku drugiej firma EBIT wynosi 15%. Ważne jest jednak to, że zatrudniam 12 pracowników i przyczyniam się do tworzenia wartości - poprzez przedsiębiorcze, zyskowne i społeczne struktury.

Mogę z dużym prawdopodobieństwem powiedzieć, dlaczego Państwo nie osiągają takich zysków:

1. Robią Państwo z ekonomii naukę, jak dowodzą tego Państwa nieskończone wywody (zysk pozostaje zyskiem - niezależnie od tego, jak go nazwiemy). Ekonomia nie jest jednak nauką, a zasadniczo polega jedynie na prostym wymianie towarów i usług na inne towary i usługi (w pewnym momencie wprowadzono do tego systemu wymiany pieniądze...). To właśnie jest ekonomia w swej pierwotnej formie. Niestety została ona uznana za naukę przez niezliczonych tzw. ekonomistów i inne teoretyków, którzy zwykle sami nie mają praktycznych doświadczeń z dziedzin, które uczą, aby Otto Normalverbraucher nie zauważył, że nasz system pieniężny opiera się na schemacie piramidy.

2. Prowadzą Państwo 2 firmy z 12 pracownikami? Gratulacje! Serio! Jako ktoś, kto kiedyś chciał zatrudniać pracowników, wiem, jaki to horror znaleźć odpowiednich pracowników! Ja sam prowadzę 8 firm lub jestem w nich zaangażowany, ale nie mam ŻADNYCH pracowników (za to ponad 300 partnerów zatrudnionych na zasadzie współpracy freelance)! I tutaj tkwi powód, dlaczego Państwa firmy nie osiągają wymienionych przez mnie zysków: mianowicie dlatego, że rokrocznie (orientacyjnie) wydają Państwo około 300 000 euro zysku na koszty osobowe i tym samym marnują 50-70% pieniędzy, i w ten sposób

3. prawdopodobnie też nie mogą stosować efektów dźwigniowych do maksymalizacji zysków oraz

4. ponieważ pracownicy nie będą pracować dla Państwa firmy tak zmotywowani, jak prawdopodobnie sami robiliby to (w końcu firma należy do Państwa)

5. ponieważ prawdopodobnie wybrali Państwo bardzo niekorzystną formę lub strukturę firmy i zarządzają nią w sposób, który również marnuje pieniądze! (do samokontroli: jeśli Państwo płacą mniej niż 49 000 euro rocznie jako kwotę wolną od podatku i więcej niż 10% podatku od zysków, to zdecydowanie tak jest!)

Jednak na podstawie Państwa wpisów widzę, że są Państwo jednym z tych, którzy zawsze wiedzą wszystko lepiej i zamiast cieszyć się z nowych i wartościowych informacji (czyli rzeczy, których nie wiedzą jeszcze) woleliby się z nich pośmiać, zamiast je sprawdzić i zaakceptować dla siebie.

Ponieważ jak to mówią?

„To całe nieszczęście: Czemu głupcy są tacy pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości.” (Bertrand Russell)

PS: istnieje również dziesiątki tysięcy (prawdopodobnie nawet miliony) fizyków, którzy mogliby Państwu dokładnie udowodnić na podstawie nieskończonych ekspertyz, jak Państwa, dlaczego pszczoły w świetle natury w ogóle nie mogłyby latać. Kto więc się myli: prawa natury (tak jak je zdefiniowaliśmy) czy pszczoły?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata