Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Broker Optionyard - Moje doświadczenia

Napisany przez Trader_78
Witajcie,

chciałbym podzielić się moimi doświadczeniami z Optionyard, gdzie zarejestrowałem się, handlowałem przez łącznie 3 dni po 2 godziny każdego dnia. Opublikowałem już ten raport na innych forach, ale muszę powiedzieć, że tutaj dyskutowano na temat BO z większą uczciwością niż w innych miejscach.

Broker:
Broker jest licencjonowany, co jest istotne. Oznacza to, że w przypadku bankructwa konta traderów NIE wchodzą w skład masy upadłościowej. Firma Optionyard ma siedzibę na Cyprze (podobnie jak większość innych BinaryBrokerów), a platforma dostępna jest w różnych językach, w tym po niemiecku. Strona jest przyjazna dla użytkownika i intuicyjna, poradziłem sobie dobrze z wykresami.

Wsparcie:
Wsparcie jest oferowane również w języku niemieckim, ale... chociaż istnieje niemiecki numer telefonu, z którego ktoś odbiera, to osoby obsługujące telefony mówią maksymalnie w złym angielskim, a nigdy po niemiecku! Natomiast czat na żywo działał czasem po niemiecku, czasem po angielsku.

Wpłata:
Dokonałem wpłaty kartą kredytową, zajęło to maksymalnie 2 minuty, a kwota 300 euro znalazła się na moim koncie Optionyard. Minimalna wpłata w Optionyard to 200 euro. Zrezygnowałem z bonusów, ponieważ zazwyczaj wiążą się one z dużymi wymaganiami obrotu przed wypłatą (np. obrócenie kwoty wpłaty 10-krotnie), dlatego odradzam korzystanie z bonusów! Optionyard oferuje standardowe transakcje 1/2/5 minut, a także opcje One-Touch/Range (Paleta) do handlu.

Transakcje:
Opcje Call/Put były zazwyczaj szybko akceptowane i realizowane. W 5 przypadkach transakcja nie została zaakceptowana zaraz po moim wejściu, powołując się na błędne dane handlowe w wykresie, moje pieniądze zostały zwrócone w ciągu 5 sekund. Strategia, której się trzymałem, czasem działała dobrze, czasem źle.

Wypłata:
Po trzech dniach i łącznie około 42 transakcjach (zarówno 1/2/5 minut, One-Touch jak i Range-Trades), miałem zarówno straty, jak i zyski. Po trzech dniach spędzonych około 4 godzin przed komputerem, osiągnąłem ostatecznie stan konta 440 euro, czyli zysk netto 140 euro. Proces wypłaty był ogólnie KIEPSKI, trwał prawie 5 tygodni (max. obiecywano 10 dni na przetworzenie!).

Podsumowanie:
Zapomnijcie o głupotach z różnych filmów na YouTube, że można szybko zarobić dużo pieniędzy w ciągu godziny. Oczywiście, gdy handluję kwotą powyżej 100 euro i wygrywam 10 razy, to rzeczywiście zarobiłem, ale to nadal hazard. Temat opcji binarnych pozostaje dla mnie interesujący. Ogólnie nie wiem jeszcze, czy w szczególności transakcje 1/2 minutowe są bardziej grą hazardową niż handlem. Z mojego punktu widzenia, w przypadku wygranych w grach hazardowych nie musimy odprowadzać 25% podatku od zysków kapitałowych.

Ocena ogólna Optionyard? Maksymalnie 4 ze względu na bardzo powolne procedury wypłaty.

Pozdrawiam,
Trader_78

PS:
Jestem wdzięczny za poważne wskazówki/strony dotyczące opcji binarnych, w szczególności doświadczeń z brokerami!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata