Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pilnie potrzebuję kredytu.

Napisany przez DavidBrt
Szanowni Państwo,

Byłem bezrobotny przez ponad pół roku i nie dostawałem zasiłku dla bezrobotnych (pracowałem tylko 7 miesięcy wcześniej w firmie zatrudniającej pracowników tymczasowych) ani zasiłku socjalnego (wszystko zostało złożone, osobiście, ale po miesiącu nie dostałem odpowiedzi, więc poszedłem ponownie i wszystko powtórzyło się, to trwało około 3 miesięcy, w których nie dostałem żadnych pieniędzy (jak mogą Państwo przeczytać, trwało to ponad pół roku), co oznaczało, że nie byłem ubezpieczony i teraz mam zaległą kwotę, którą muszę spłacić do 07.04.2014, bo w przeciwnym razie zostanie wszczęte postępowanie egzekucyjne. Na szczęście w zeszłym tygodniu znalazłem nową pracę (wprowadzający dane na czas nieokreślony), jednakże umowę podpiszę dopiero w środę, 02.04.2014 i niestety nie jestem w stanie w ciągu 5 dni uregulować rachunku w wysokości 1,826.38€.

Mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc w krótkim czasie. Chciałbym spłacać miesięcznie 250-500€!

Z poważaniem
David B.

Napisany przez Cici

to oznacza, że nie miałem ubezpieczenia zdrowotnego i teraz mam sumę do spłacenia do 07.04.2014 roku, w przeciwnym razie nastąpi egzekucja.

Na wstępie, finansowo niestety nie mogę pomóc. U kogo zgromadziły się Pana/Pani długi? Jeśli w przeciągu tygodnia ponownie znajdzie Pan/Pani pracę, spróbuj porozumieć się z wierzycielem w sprawie spłaty rat. Być może potwierdzenie przyszłego zatrudnienia przez pracodawcę może pomóc przekonać wierzyciela.

Napisany przez 6Bankkaufmann
To świetnie, że dostałeś/-aś nową pracę, a do tego na czas nieokreślony. Proszę spróbuj uzyskać odroczenie i pokaż wierzycielom umowę o pracę. Powinno to być możliwe w Twoim przypadku.

Napisany przez Suxxess
Skontaktuj się ponownie z odpowiednim forum Hartz 4, tam na pewno otrzymasz lepszą pomoc.

W innym przypadku:
1) Złóż wniosek o zaliczkę jeszcze dziś!

§ 42 Zaliczki (1) Jeśli istnieje prawo do świadczeń pieniężnych w związku z ich podstawą prawną i oczekiwanie na ustalenie ich wysokości będzie trwać dłuższy czas, właściwy organ świadczący może wypłacać zaliczki, których wysokość ustala w drodze obowiązkowej oceny. Ma obowiązek wypłacać zaliczki zgodnie z ust. 1 na wniosek uprawnionego; wypłata zaliczki rozpoczyna się najpóźniej po upływie jednego kalendarzowego miesiąca od złożenia wniosku.

Nie daj się zbyć, pieniądze ci się należą. Pozostań zawsze grzeczny.
2) Można pozwać urząd socjalny za bezczynność.
https://broschueren.nordrheinwestfal...skostenhilfe/2
Poradnictwo? Wikipedia
Pozew o bezczynność, ARGE, czas na rozpatrzenie wniosku, rozpatrzenie sprzeciwu, terminy

Jednak postępowanie sądowe w sprawach socjalnych może trwać nawet do dwóch lat, istnieje również możliwość złożenia wniosku o rozporządzenie tymczasowe zgodnie z § 86 b SGG. Jeśli sprzeciw nie został rozpatrzony w ciągu 3 miesięcy, można złożyć pozew o bezczynność przed sądem socjalnym.
Odpowiednie zaświadczenia poradnicze są darmowe dla osób ubogich.
Zwróć się z nimi do prawnika specjalizującego się w prawie socjalnym.
Ale jak mówiłem, poszukaj odpowiedniego forum, gdzie zasiadają ludzie z odpowiednią wiedzą.

Napisany przez claudi72
Cześć,

gratulacje z okazji nowej pracy. Może warto najpierw poprosić o odroczenie, jeśli się nie uda, rozważ wartość kredytu. Masz może przyjaciół, którzy mogliby pożyczyć Ci pieniądze?

Pozdrowienia

Napisany przez KHV
Zrobiłbym to samo co Pan/Pani - wyjaśniłbym wierzycielowi sytuację i zaproponował spłatę w ratach, którą należy ustalić na piśmie.

Napisany przez claudi72

Tak, ale wierzyciele, moim doświadczeniem, często nie mają zrozumienia. Oczywiście, nie powinno się uogólniać, ale z reguły tak właśnie jest. Tam, gdzie chodzi o pieniądze, niewielu rozumie żarty. Pozdrowienia.
Tak, ale wierzyciele, moim doświadczeniem, często nie mają zrozumienia. Oczywiście, nie powinno się uogólniać, ale z reguły tak właśnie jest. Tam, gdzie chodzi o pieniądze, niewielu rozumie żarty. Pozdrowienia.

Napisany przez LendingSchool.d
Cześć David,

inną możliwością jest tzw. kredyt typu peer-to-peer.
Jeśli masz szczęście, możesz nawet wyjść na tym korzystniej niż w banku.

Pozdrowienia

Napisany przez AquarelZ
Cześć Dawid,
mam nadzieję, że udało ci się uzyskać kredyt. Jeśli nie - zawsze możesz porównać kredyty na stronach takich jak check24 lub ta tutaj - bestzins-angebot.de, można naprawdę zaoszczędzić.
Czy kiedykolwiek to zrobiłeś, czy naprawdę dostałeś prywatny kredyt? Chciałbym się dowiedzieć, bo też właśnie szukam taniego kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata