Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pytanie dotyczące bonusu rodzinengo Allianz.

Napisany przez Elmas
Cześć wszyscy,

Dzisiaj dostałem ulotkę dotyczącą specjalnego produktu oferowanego przez Allianz Baufinanzierung, nazywanego Bonusem dla Rodzin.

W ulotce jest fragment, którego nie do końca rozumiem: Zapłacone dodatkowe spłaty kapitału są w okresie zakotwiczenia oprocentowania bezpłatnie wypłacane na życzenie klienta (minimalna kwota 10 000 euro, maksymalna kwota 400 000 euro - obowiązują warunki w momencie złożenia wniosku o rewaloryzację).

Czy oznacza to, że gdy wypłacane są dodatkowe spłaty kapitału, otrzymuje się praktycznie nowy kredyt ze stawką oprocentowania obowiązującą w momencie wypłaty? Czy po prostu oznacza to, że harmonogram spłat kapitału jest po prostu ponownie obliczany?

Czy ktoś może zna ten produkt i wie, jak często można skorzystać z tej wypłaty?

Dziękuję i pozdrawiam!
Elmas

Re: Pytanie dotyczące bonusu rodzinengo Allianz.

Napisany przez NaTwoim13
Wypłata może nastąpić w dowolnym momencie, w wysokości co najmniej 10 000 euro i maksymalnie do wysokości dokonanych dodatkowych spłat.

Tego rodzaju środki można pośrednio wykorzystać jako inwestycję. Jeśli dokonuję dodatkowych spłat i wyprowadzam np. całą kwotę rok przed zakończeniem okresu wiązania oprocentowania, to mimo wszystko uzyskuję efekt spłaty bardziej korzystny niż gdyby nie było tych dodatkowych spłat, ponieważ na spłatę dodatkową nie pobierano odsetek, co skutkowało wyższym udziałem kapitału spłaty w równych ratach i niższym udziałem odsetkowym. Reszta zadłużenia po zakończeniu okresu wiązania oprocentowania jest zatem mniejsza pomimo ponownej wypłaty wszystkich dodatkowych spłat.

Dlatego w okresie wiązania oprocentowania oprocentowanie możliwej inwestycji musi być wyższe od oprocentowania hipotecznych, aby inwestycja poza dodatkowymi spłatami była bardziej rentowna.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata