Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt został odrzucony, ponieważ kwota podwyższenia wynosi mniej niż 1000€!?

Napisany przez Apo86
Cześć wszystkim,
rok temu wziąłem kredyt w DSL Bank. Stopa procentowa w okolicach 8%.
Ponieważ moje dochody się poprawiły, chciałem teraz przenieść istniejący kredyt.
Poprzez portal porównawczy dostałem ofertę od Postbank - w tym pozytywna wstępna ocena - z oprocentowaniem 4,95%.
Po przesłaniu wszystkich niezbędnych dokumentów, wczoraj dostałem odmowę w skrzynce z następującym uzasadnieniem:

... nie możemy zrealizować Państwa prośby kredytowej, ponieważ kwota uzupełnienia wynosi mniej niż 1000,00 €.

Co mam zrozumieć z tego?

Nigdy nie miałem konta ani kredytu w Postbank. Wiem, że DSL Bank i Postbank są powiązane, jednak według pani z infolinii nadal są to 2 różne przedsiębiorstwa.
Jednak pani nie mogła mi nic więcej wyjaśnić, ponieważ sama nie miała pojęcia.

Być może możecie mi coś bliżej wyjaśnić??

Jutro zadzwonię bezpośrednio do osoby kontaktowej z Postbank, ale jestem niesamowicie ciekawy

Z góry dziękuję za pomoc i miłego reszty weekendu.

Pozdrawiam

Re: kredyt został odrzucony, ponieważ kwota podwyższenia wynosi mniej niż 1000€!?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, oto odpowiedź. Twój wniosek o kredyt poniżej 1 000 EUR został odrzucony z powodów zawodowych.

Napisany przez Apo86
Cześć specjalisto od bankowości,

To na pewno nie jest odpowiedź - nie jestem aż tak ograniczony.

W DSL Bank zostało pożyczone 8000 euro. Według harmonogramu spłat powinno jeszcze zostać około 7500 euro.
Zgłoszenie refinansowania w Postbank również wynosi 8000 euro.

Ponieważ zaangażowane są 2 niezależne firmy, nie można mówić o zwiększeniu kwoty pożyczki?

Z góry dziękuję

DSL Bank und Postbank należą do siebie. Przy zaległej kwocie EUR 7.500 i planowanym nowym kredycie w wysokości EUR 8.000, kwota dodatkowej pożyczki wynosi mniej niż EUR 1.000.
Spróbuj skontaktować się z innym partnerem bankowym w celu refinansowania kwoty EUR 7.500.

Napisany przez Apo86
Dokładnie to samo myślałem. Jednak pani z infolinii powiedziała mi, że Pomimo pewnej współpracy, Bank Pocztowy i Bank DSL działa jako niezależne banki. Tak więc, pani wydawała mi się nieco niekompetentna i niezainteresowana udzieleniem odpowiedzi na moje pytanie.

Już porównałem warunki różnych banków, i 4,95% wydaje się być nie do pobicia, ponieważ zarabiam tylko 1750 euro netto i mam pewne bieżące wydatki.

4,95% są trudne do pobicia

Napisany przez 2Escorpio
To pewnie dlatego, co napisał tutaj bankowiec.
Wszelkie inne wypowiedzi byłyby dość pozbawione sensu.
Sugerowałbym porozmawiać jeszcze raz ze swoim Doradcą Bankowym / Kredytowym i zobaczyć, co on na to ma do powiedzenia. W ostateczności pozostaje tylko znalezienie innej banku lub wzięcie pożyczki na min. 8,000 euro.
Pozdrawiam, esco

Napisany przez BenjaminS
Mogę tylko zgodzić się z Escorpio, to też byłyby kroki, które od razu przyszły mi do głowy w tej sprawie.

Zasięgnięcie porady u doradcy na pewno może dać Ci nowe pomysły na znalezienie rozwiązania.

Powodzenia - bądźmy na bieżąco

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,

jeśli pożyczysz 8,500 EUR ?
Przy oszczędnościach na oprocentowaniu w wysokości 3%, może to się opłacać.

Oczywiście, Postbank powinien zaoferować to z kredytem w wysokości 8 500 EUR.

Napisany przez Kass Finanz
Przy zwiększeniu kredytu w tej samej banku minimalne kwoty muszą zostać przekroczone, aby uzyskać nową ofertę, zazwyczaj €2.500,-- lub €5.000,-- w gotówce - nowy kredyt. W przeciwnym razie koszty operacyjne dla banku byłyby zbyt wysokie.

Tak, ale to nie jest ta sama bank. DSL i Postbank są oddzielne, chociaż znowu działają razem - podobnie jak wiele innych banków.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata