Re: kredyt został odrzucony, ponieważ kwota podwyższenia wynosi mniej niż 1000€!?
Napisany przez Apo86 -
- ndz kwie 06, 2014 8:16 am
Cześć wszystkim,
rok temu wziąłem kredyt w DSL Bank. Stopa procentowa w okolicach 8%.
Ponieważ moje dochody się poprawiły, chciałem teraz przenieść istniejący kredyt.
Poprzez portal porównawczy dostałem ofertę od Postbank - w tym pozytywna wstępna ocena - z oprocentowaniem 4,95%.
Po przesłaniu wszystkich niezbędnych dokumentów, wczoraj dostałem odmowę w skrzynce z następującym uzasadnieniem:
... nie możemy zrealizować Państwa prośby kredytowej, ponieważ kwota uzupełnienia wynosi mniej niż 1000,00 €.
Co mam zrozumieć z tego?
Nigdy nie miałem konta ani kredytu w Postbank. Wiem, że DSL Bank i Postbank są powiązane, jednak według pani z infolinii nadal są to 2 różne przedsiębiorstwa.
Jednak pani nie mogła mi nic więcej wyjaśnić, ponieważ sama nie miała pojęcia.
Być może możecie mi coś bliżej wyjaśnić??
Jutro zadzwonię bezpośrednio do osoby kontaktowej z Postbank, ale jestem niesamowicie ciekawy
Z góry dziękuję za pomoc i miłego reszty weekendu.
Pozdrawiam
rok temu wziąłem kredyt w DSL Bank. Stopa procentowa w okolicach 8%.
Ponieważ moje dochody się poprawiły, chciałem teraz przenieść istniejący kredyt.
Poprzez portal porównawczy dostałem ofertę od Postbank - w tym pozytywna wstępna ocena - z oprocentowaniem 4,95%.
Po przesłaniu wszystkich niezbędnych dokumentów, wczoraj dostałem odmowę w skrzynce z następującym uzasadnieniem:
... nie możemy zrealizować Państwa prośby kredytowej, ponieważ kwota uzupełnienia wynosi mniej niż 1000,00 €.
Co mam zrozumieć z tego?
Nigdy nie miałem konta ani kredytu w Postbank. Wiem, że DSL Bank i Postbank są powiązane, jednak według pani z infolinii nadal są to 2 różne przedsiębiorstwa.
Jednak pani nie mogła mi nic więcej wyjaśnić, ponieważ sama nie miała pojęcia.
Być może możecie mi coś bliżej wyjaśnić??
Jutro zadzwonię bezpośrednio do osoby kontaktowej z Postbank, ale jestem niesamowicie ciekawy
Z góry dziękuję za pomoc i miłego reszty weekendu.
Pozdrawiam