Re: Czy ubezpieczenie samochodu wypłaca odszkodowanie w przypadku kolizji z zwierzętami?
Napisany przez ADMCI4 -
- pn kwie 14, 2014 11:21 am
Mieszkamy w pobliżu małego kawałka lasu, gdzie dzikie zwierzęta często przechodzą przez drogę. To może wyglądać uroczo, ale jest także bardzo niebezpieczne. Ostatnio tylko dzięki szybkiej reakcji udało mi się uniknąć zderzenia z dzikim zwierzęciem. Moje auto jest objęte tylko ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej i ubezpieczeniem od szkód częściowych.
Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jeśli doszłoby do zderzenia z zwierzęciem? Pomijając fakt, że dla zwierzęcia byłoby to pewnie tragiczne, moje auto również ucierpiałoby i musiałoby być naprawione. Które ubezpieczenie odpowiadałoby za taką szkodę i czy zawsze można liczyć na pokrycie kosztów?
Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jeśli doszłoby do zderzenia z zwierzęciem? Pomijając fakt, że dla zwierzęcia byłoby to pewnie tragiczne, moje auto również ucierpiałoby i musiałoby być naprawione. Które ubezpieczenie odpowiadałoby za taką szkodę i czy zawsze można liczyć na pokrycie kosztów?