Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy można negocjować odsetki przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim.... Już niedługo zamierzam kupić nowy samochód. Ten stary jeszcze działa, ale przypuszczalnie przyszłego roku nie przejdzie już kontroli technicznej i naprawa nie będzie się opłacać. Dlatego już zacząłem rozglądać się za innymi opcjami i zdecydowałem się na finansowanie. Dzięki temu będę miał większy wybór samochodów i nie będę musiał od razu myśleć o naprawach. W trakcie moich poszukiwań zauważyłem, że coraz mniej banków samochodowych oferuje finansowanie w 0%. Czasem lepiej jest po prostu udać się do swojego banku i skorzystać z oferty kredytowej tam. Czy istnieje możliwość negocjowania odsetek przy finansowaniu w salonie samochodowym? Czy jest to ustalone tak samo jak w przypadku zwykłych banków? Pozdrawiam Rübli

Napisany przez brainy
W przypadku finansowania w wysokości zero procent sprzedawca pokrywa bankowi finansującemu straty z tytułu odsetek.

Zazwyczaj są nimi finansowane towary niesprzedawane.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dokładnie tak jest.
A finansowanie w wysokości 0% jest bardzo szkodliwe dla Schufy.

Napisany przez Daukind

dokładnie tak jest.
A finansowanie 0% jest bardzo szkodliwe dla Schufa.

Ogólne stwierdzenie jest bzdurą. Szkodliwe są małe kredyty konsumpcyjne (telewizor, kamera, itp.). W przypadku kredytu samochodowego nie można tego uogólniać, nie wspominając już o tym, że Schufa nie ma pojęcia o oprocentowaniu....

Finansowanie w wysokości 0% to zazwyczaj niewielkie kredyty. A niewielkie kredyty są szkodliwe dla własnej historii kredytowej. Dotyczy to w szczególności zakupu laptopa, telewizora, itp.
Biuro informacji kredytowej (Schufa) nie ma informacji o oprocentowaniu. Jednakże przy zaciąganiu kredytu ratalnego w wysokości 500 EUR lub 1000 EUR system zakłada, że nie ma się środków własnych na spłatę.
W razie potrzeby każdy może sprawdzić swoje własne informacje w Schufaeigenauskunft na stronie meineschufa.de.
Lub na mojej stronie internetowej, ponieważ od 2010 roku mam umowę promocyjną z Schufa, dzięki której zainteresowani mogą za 12,50 EUR uzyskać dostęp do swojej własnej historii kredytowej.

Napisany przez Daukind
To wszystko jest prawidłowe, ale tutaj chodzi o finansowanie samochodu. To raczej rzadko jest małe.

Tak, masz rację.
Pożyczki samochodowe są zupełnie czymś innym, ponieważ zazwyczaj sięgają kwoty od 4 do 5 cyfr w EUR.

Napisany przez Kass Finanz
W zasadzie finansowanie nie jest czymś negatywnym. Dla Schufa staje się negatywne, gdy bardzo często są brane małe kredyty (czy to 0%, czy nie). Częstotliwość kredytów to cecha obniżająca wartość punktową. Gdy te pożyczki są później łączone, wartość punktowa ponownie spada. Jednak osoba, która co jakiś czas bierze finansowanie, nie będzie mieć problemów.

Napisany przez klaus458
Dokładnie tak jest!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata