Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: kredyt budowlany dla osób prowadzących działalność gospodarczą

Napisany przez robina
Pracuję samodzielnie w opiece nad dziećmi od wielu lat. Moja pensja jest jednak wypłacana przez urząd ds. młodzieży. Ciągle musiałam powiększać swoje pomieszczenia, ponieważ coraz więcej dzieci było przeze mnie opiekowanych. Dlatego na początku roku zastanowiłam się nad zakupem domu. Podpisałam umowę oszczędnościową na kwotę 50 000 euro i co miesiąc wpłacam na nią 500 euro. Niestety, teraz natrafiłem na Dom, który naprawdę mi odpowiada i kosztuje 200 000 euro. Jestem samotnie wychowującą matką, dostaję 470 euro alimentów na syna i zarabiam 3500 euro netto. Jako kobieta prowadząca własną działalność, obawiam się, że będę miała trudności w uzyskaniu kredytu. Czy ktoś może mi dać nadzieję?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy jesteś samozatrudniony pod względem podatkowym czy zatrudniony?

Napisany przez robina
Jestem samozatrudniony pod względem podatkowym

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli jesteś osobiście odpowiedzialny podatkowo, to finansujący bank potrzebuje trzech ostatnich decyzji podatkowych dotyczących dochodów

Napisany przez Kass Finanz
Powinieneś być samodzielny od co najmniej trzech lat i móc udokumentować wskaźniki finansowe za pośrednictwem doradcy podatkowego. Ponieważ osoby samozatrudnione często składają zeznania podatkowe w ostatniej chwili, aby opóźnić ewentualne dopłaty podatkowe, można nie mieć decyzji podatkowej za ostatnie 2 lata. Dlatego konieczne jest potwierdzenie przez doradcę podatkowego. Ponieważ opieka nad dziećmi może generować koszty, które mogą być potraktowane jako koszty rewelacyjęce przez dochody, jest szczególnie ważne określenie dochodu podlegającego opodatkowaniu w tym przypadku. Wówczas ewentualne dodatkowe koszty takie jak koszty miesięcznego ubezpieczenia zdrowotnego, emerytury itp. należy uwzględnić. Przy dochodach i wysokości finansowania, o których mowa, mam jednak bardzo dobre szanse, jeśli spełnione zostaną wymagania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata