Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie małego domu z negatywną historią kredytową.

Napisany przez PRM
Witajcie,

mam duży problem.
Przez dwa lata, z krótką przerwą, szukaliśmy małego domku.
W końcu znaleźliśmy idealną nieruchomość i szybko doszliśmy do porozumienia z sprzedawcą.
Nasz doradca finansowy potwierdził nam wcześniej, że to wykonalne.
Dzisiaj jednak okazało się, że mam negatywny wpis w rejestrze dłużników oraz bardzo niski wynik w scoringu.

Ogólne informacje:
Cena zakupu: 129 000 €
Koszty dodatkowe: 9 000 €
Dodatkowo na remont, kuchnię, meble: 24 000 €
Kapitał własny: 23 000 €
Więc musiałoby zostać sfinansowane 139 000 €.

Dochód: 1900 € netto
Dodatek z tytułu dzieci: 384 €
Inne: 154 €

Do domu należą jeszcze 2 wynajmowane garaże (40 € miesięcznie przychodów)

Wpis w rejestrze dłużników wynosi 330 € u dostawcy energii, o którym do dziś nie miałem pojęcia, ponieważ od dłuższego czasu nie korzystam z usług tej firmy. To zostanie uregulowane zaraz po Wielkanocy.

Ponadto mam jeszcze 2 kredyty.
1. w wysokości 5500 €, który został spłacony w całości w zeszłym tygodniu.
2. w wysokości 560 €, który zostanie spłacony 01.05.

Mogę ewentualnie uzyskać poręczenie.
Mój doradca nie zna żadnej alternatywy.
Czy może ktoś z Państwa ma jakąś radę?

Mam nadzieję, że moje informacje są pomocne.
Z góry dziękuję i życzę wszystkim udanych świąt!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Sprawdzenie ma sens, gdy druga pożyczka zostanie spłacona w całości do 01. maila i nie będziesz już mieć żadnych pożyczek. Czy posiadasz raport informacji kredytowej Schufa i czy możesz sprawdzić online, kiedy pożyczka zostanie spłacona?

Napisany przez PRM
Tak, zarejestrowałem się dziś w Schufa, aby dowiedzieć się, o jakie dokładnie wpisy negatywne chodzi.

Napisany przez Kass Finanz
Niestety większość banków rezygnuje z udzielenia finansowania w przypadku negatywnych danych w rejestrze Schufa.

Istnieje jednak bank, który udziela finansowania nawet przy negatywnym wyniku w rejestrze Schufa. Należy jednak pamiętać, że bank ten pobiera odpowiednie oprocentowanie i stawia dodatkowe wymagania, takie jak staż zatrudnienia itp.

Proszę zadzwoń do nas, aby omówić szczegóły. Należy jednak pamiętać, że obciążenia finansowe nie mogą przekraczać 50% dochodów. Może być tutaj trochę ciasno.

Najlepiej, jeśli sponsorem zakupu domu będzie osoba trzecia, a Ty będziesz go wynajmować.

Klienci zainteresowani, którzy mają negatywną historię kredytową, nie powinni jednak zapominać, że miesięczna rata kredytu powinna być mnożona przez współczynnik 9.
Oprocentowanie i spłata kapitału mnożone przez 9. Ostatecznie wynik nie powinien przekraczać 50% Państwa dochodu netto.
Wtedy finansowanie do 130% staje się możliwe.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć bankowcu, cześć Kass Finanz,

Wiadomo, że Bank z Essen może być rozwiązaniem, ale jeśli już kilka szczegółów warunków jest znanych, fajnie by było, gdyby opublikowaliście dalsze, podstawowe warunki.

Warto także zauważyć, że potrzebne jest niezwykle wnikliwe zbadanie osobistych relacji, zanim Bank z Essen przyjrzy się sprawie, aby ewentualnie mimo negatywnej oceny w SCHUFA, wydał pozytywną opinię.

Bank z Essen również nie jest lekarstwem na natychmiastowe leczenie!!

To nie jest jednak uniwersalny panaceum. Jednakże jest to bardzo wymagające pod względem doradztwa i trzeba być gotowym poświęcić klientom trochę czasu, aby dostarczyli wszystkie dokumenty, bądź i nie.
Ja osobiście lubię udzielać porad i chętnie pomagam każdemu klientowi w trudnym okresie... Ponieważ tu zawsze musi być obecny doradca finansowy, inaczej nic z tego.

Napisany przez Kass Finanz
Oczywiście dla klienta ważne jest, żeby być kompleksowo i rzetelnie poinformowanym i doradzanym. Jednak uważam, że jest to niemożliwe w przypadku forum, ponieważ zwykle dostępne są tylko niewielkie dane osobowe i dlatego można udzielić tylko ogólnych informacji.
Szczegółowe doradztwo odbywa się w biurze, gdy wszystkie dane i okoliczności są znane.
Ogólnie rzecz biorąc, Bank Essen daje możliwość sfinansowania zakupu nieruchomości, nawet przy negatywnych danych w SCHUFA, oraz ewentualnie dostarczenia dodatkowych środków na refinansowanie.
Ponieważ żaden inny bank nie oferuje tej opcji, warunki finansowania są odpowiednio dostosowane. Szczegóły dotyczące ewentualnej zdolności kredytowej są możliwe dopiero po gruntownym omówieniu sprawy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata