Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wynik Schufa Score total niski - jestem zszokowany

Napisany przez armydodge
Cześć,
jestem nowym użytkownikiem na forum i chciałbym się krótko przedstawić. Mam 26 lat i pracuję jako pracownik z wynagrodzeniem powyżej 2,5 tys.
Właśnie zrobiłem zapytanie do Schufy i gdy dostałem wynik, nie mogłem uwierzyć własnym oczom. Mój wynik w Schufie wynosi 81,4%. Byłem zszokowany.
Wiecie, jak to jest możliwe?
Nie mam żadnych negatywnych wpisów, zawsze wszystko spłacam, zarabiam dobrze, jak powyżej wspomniałem, miałem kredyt, który spłaciłem z wyprzedzeniem.
Poza tym w moim raporcie znajdują się:
Otto, 3 karty kredytowe, 2 razy debet, 1 raz finansowanie samochodu, 2 konta osobiste.
Kilka razy zapytania o warunki kredytowe, 1 raz Philipp Morris, co to jest.
Jak to więc się mogło stać?
Dodatkowo, przeprowadziłem się tylko raz.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Karty kredytowe, debet itd. mogą negatywnie wpływać na Twoją historię kredytową. Jeśli nie potrzebujesz kart kredytowych, natychmiast je anuluj i zwróć. W ten sposób poprawisz swój wynik kredytowy. Ale poważnie, kto potrzebuje 3 kart kredytowych? Przecież jedna wystarczy, prawda? Ponadto polecam regularne monitorowanie informacji w Biurze Informacji Kredytowej. Można to zrobić na stronie www.meineschufa.de lub nieco taniej poprzez moją stronę internetową SCHUFA-Auskunft baufinanzierung-internet. Tutaj możesz śledzić, jak poprawia się Twój wynik co 3 miesiące po zwróceniu kart kredytowych.

Napisany przez brainy
Czy są to właściwe karty kredytowe z limitem?

Jakie są limity?

Jakie są kwoty debetu?

Stwierdziliśmy, że niskie limity debetu obniżają wynik kredytowy.

Napisany przez Marc00
Cześć,

czy naprawdę potrzebujesz dwóch kont oszczędnościowych?

A co z dwiema kredytowymi liniami debetowymi?

Czy nie wystarczy jedno konto oszczędnościowe i jedna linia debetowa?

Pozdrowienia

Marc00

Napisany przez armydodge
Cześć,
dziękuję za Wasze komentarze.
Właściwie nie potrzebuję tego, zgadza się.
Limit debetowy 1 wynosi 8 500 euro.
Limit debetowy 2 - 2 000 euro.
Karta kredytowa 1 - 2 000 euro.
Karta kredytowa 2 - 5 700 euro.
Karta kredytowa 3 - 4 200 euro.

Zawsze myślałam, że to podnosi wartość punktacji, ale chyba się myliłam, zrezygnuję z wszystkiego oprócz 1 konta osobistego bez debetu i zostawię sobie jeszcze jedną kartę kredytową.

Napisany przez brainy
Schufa jest czasem cudowna, bo nie może to zależeć od wysokości limitu debetowego.

To raczej ogólny obraz, który obniża wynik, zwłaszcza te zapytania o kredyt w połączeniu z kartami kredytowymi i debetami. Wydaje się, że wszystko jest na granicy, ponieważ ocena jest naprawdę słaba.

Posiadanie wielu kart kredytowych i różnych kont z debetami ma tylko niewielki wpływ na wynik, co wiem z własnego doświadczenia.

Napisany przez Marc00
Cześć,

Powinieneś zachować swoje pierwsze konto osobiste i pierwszy debet. (To dobre dla Twojej historii kredytowej)

Posiadanie jednej karty kredytowej jest również w porządku.

Musisz po prostu poczekać i zobaczysz, jak twój wynik kredytowy się poprawi.

Pozdrawiam
Marc00

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,
dziękuję za Wasze wpisy. Właściwie nie potrzebuję tego, zgadza się.
Limit debetowy 1 wynosi 8 500 euro.
Limit debetowy 2 wynosi 2 000 euro.
Karta kredytowa 1 wynosi 2 000 euro.
Karta kredytowa 2 wynosi 5 700 euro.
Karta kredytowa 3 wynosi 4 200 euro.

Zawsze myślałem, że takie rzeczy podnoszą wartość punktową, ale chyba się myliłem, zamierzam wszystko zrezygnować oprócz jednego konta osobistego bez debetu i zostawić jedną kartę kredytową.

Nie, nie wszystko usuwaj.

Jedno konto osobiste + wysoki debet jest dobre dla Schufy... również jedna karta kredytowa...

Takie konta rozliczeniowe jak u Otto powinieneś również zrezygnować... Jeśli zamawiasz tam, płać kartą kredytową... wtedy masz też odroczenie płatności i Otto nie sprawdza Twojej Schufy / zdolności kredytowej.

Generalnie powinieneś zwracać uwagę przy płatnościach rozliczeniowych, aby nie dokonywano zapytań do Schufy... w przeciwnym wypadku korzystaj z innej formy płatności.

Pozdrowienia, esco

Aby zrozumieć, jak poprawia się wynik podstawowy po okresie obliczeniowym wynoszącym zawsze 3 miesiące, warto także uzyskać informację o własnej historii kredytowej w biurze informacji gospodarczej.

Napisany przez tekla2004
Cześć, jestem żonaty od 10 lat, ostatnio mój mąż zapytał w różnych bankach o refinansowanie (domu), i wtedy musiałem zauważyć, że wszyscy kredytodawcy również mnie sprawdzili bez mojej pisemnej zgody, a mój wynik kredytowy znacznie spadł (nigdy nie miałem kredytu, karty kredytowej itp.), to po prostu niesprawiedliwe.
Pozdrawiam

Napisany przez NaTwoim13
Cześć tekla2004

@tekla2004
Czy możesz jakoś udowodnić, że Twoja ocena w Schufa jest na niskim poziomie, mimo że nie podpisałaś umowy Schufa?
Jeśli tak, to może być punktem wyjścia do podjęcia działań przeciwko osobie, która dokonała zapytania w Schufa.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata