Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy otrzymam kredyt w wysokości 20 000 euro?

Napisany przez SaarScream
Cześć ludzie,
Ja lub moja mama pilnie potrzebujemy dużej pożyczki, aby pozbyć się naszych długów oraz móc ulokować trochę pieniędzy jako rezerwę w najkrótszym czasie.
Mamy kilka długów do spłacenia, oto kilka danych o nas:

Mama:

Pracuje w firmie od ponad 30 lat, zarabia około 1850 euro netto, ma własny Dom lub działkę z partnerem życiowym. Płaci połowę, czyli 500 euro. Po odliczeniu za samochód, ubezpieczenie i inne kredyty ma kolejne miesięczne obciążenie w wysokości około 500 euro. Razem to 1000 euro potrąceń, pozostaje 850 euro. Pracuje na czas nieokreślony.

Ja: Od 01.02 miałem pracę na pół etatu. Teraz od 01.05 mam umowę o pracę na pełen etat, za którą otrzymuję około 1050 euro netto miesięcznie. Wcześniej miałem oczywiście inne zatrudnienie. Moja umowa wygasa w grudniu 2014 roku, obecnie niestety jestem jeszcze w okresie próbnym z powodu nowej umowy. Mam miesięczny wydatek na ubezpieczenie samochodu w wysokości 100 euro, kolejne 100 euro na auto używane z salonu samochodowego i 58 euro kredytu ratalnego. Razem to 258 euro, pozostaje około 762 euro.

Abyśmy mogli spłacić wszystkie kredyty i długi, potrzebujemy około 20 000 euro, aby wrócić na prostą i odzyskać kontrolę nad finansami. Ja i moja mama, o ile nam wiadomo, nie mamy negatywnych wpisów w Biurze Informacji Gospodarczej. Niestety nie znamy naszej punktacji.

Myślicie, że dostalibyśmy pożyczkę na tę kwotę ze środków, jakie nam pozostają? A może mniej? Co sądzicie?
Który bank możecie mi polecić? Mama jest w Sparkasse, a ja w Targobank.

Z góry dziękuję!

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Jakie inne długi oprócz kredytów są obecne?

U Ciebie (okres próbny + umowa czasowa) raczej nie ma szans na kredyt, u matki już bardziej.

Ale ty masz 760 EUR, a Twoja matka 850 EUR do dyspozycji, więc moglibyście co miesiąc wpłacać po 360 EUR i 450 EUR na spłatę długów, bez konieczności brania nowego kredytu (oczywiście najlepiej byłoby mieć trochę więcej jako rezerwę).

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jaka jest zatem pozostała kwota zadłużenia domu własnoręcznie zbudowanego zapisana w księdze wieczystej?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata