- czw maja 15, 2014 11:29 am
Potrzebuję porady, ponieważ chcę kupić Dom, zarabiam całkiem dobrze i otrzymuję dodatkowo 470 euro alimentów na syna. Mam umowę oszczędnościową na budowę domu, mam wykupione ubezpieczenie na życie i czekam tylko na zwrot dokumentów podatkowych za rok 2013 od urzędu skarbowego, aby móc dalej zająć się zakupem domu. Teraz mam problem, w 2012 roku zrezygnowałem z dwóch umów na telefony komórkowe w Vodafone, otrzymałem wtedy standardowy list przykro nam, że tracimy pana jako klienta itp. Dwa miesiące później dostałem telefon od Vodafone, czy chciałbym wypróbować smartfona za darmo przez 30 dni. Zgodziłem się i oddałem go przed upływem 30 dni. Wtedy zaczęły się schody. Rachunki, upomnienia, nagle okazało się, że miałem umowę na smartfona. Rozmawiałem z różnymi osobami, ale nikt nie wiedział o niczym. Na początku roku dostałem nakaz zapłaty, na który złożyłem sprzeciw. Kilka dni temu zamówiłem sprawdzenie swojej historii kredytowej w Biurze Informacji Kredytowej i byłem zszokowany. Wszystko było w porządku, ale pojawiła się ta sprawa z Vodafone i fakt, że złożyłem sprzeciw. Przelałem kwotę 770 euro wczoraj. Teraz obawiam się, że żaden bank nie udzieli mi kredytu na Dom.