- sob maja 17, 2014 8:36 am
Tutaj pilnie czytam.
Czy nowych klientów bankowych zwerbować premiami, jeśli zmieniają swoje dane bankowe. Zmieniają je, a potem otrzymują gorszą ocenę?
Jaka nonsens.
Nie chcę atakować samej Schufy, ale musi być zreformowana.
Za dużo jest wpisywane, ale majątek pozostaje nieuwzględniony.
Znajomy finansuje meble o wartości około 20 000 euro za pomocą korzystnego kredytu. Jest to zapisane w Schufie, co jest słuszne.
Jego ocena również się pogarsza.
Tylko: ma spłacony Dom, ubezpieczenie na życie i lokatę terminową.
Myślę, że banki mają własną ocenę, która uwzględnia również majątek???
Tak powinno być w Schufie.
Znane aktywa powinny być przekazywane raz w roku do Schufy przez banki, w każdym razie za pomocą majątku ocena powinna móc zostać poprawiona.
Jak dokładnie to może się dziać, istnieje wiele możliwości, chcę tylko pokazać jedną możliwość.
Oczywiście, koszty administracyjne byłyby wyższe, ale nie zbyt wysokie.
Banki powinny to zgłaszać lub sprawdzać.
Schufa nie działa w ten sposób, większość Niemców ma więcej aktywów niż długów, ale to nie jest uwzględnione.
Reforma jest pilnie potrzebna.
Czy nowych klientów bankowych zwerbować premiami, jeśli zmieniają swoje dane bankowe. Zmieniają je, a potem otrzymują gorszą ocenę?
Jaka nonsens.
Nie chcę atakować samej Schufy, ale musi być zreformowana.
Za dużo jest wpisywane, ale majątek pozostaje nieuwzględniony.
Znajomy finansuje meble o wartości około 20 000 euro za pomocą korzystnego kredytu. Jest to zapisane w Schufie, co jest słuszne.
Jego ocena również się pogarsza.
Tylko: ma spłacony Dom, ubezpieczenie na życie i lokatę terminową.
Myślę, że banki mają własną ocenę, która uwzględnia również majątek???
Tak powinno być w Schufie.
Znane aktywa powinny być przekazywane raz w roku do Schufy przez banki, w każdym razie za pomocą majątku ocena powinna móc zostać poprawiona.
Jak dokładnie to może się dziać, istnieje wiele możliwości, chcę tylko pokazać jedną możliwość.
Oczywiście, koszty administracyjne byłyby wyższe, ale nie zbyt wysokie.
Banki powinny to zgłaszać lub sprawdzać.
Schufa nie działa w ten sposób, większość Niemców ma więcej aktywów niż długów, ale to nie jest uwzględnione.
Reforma jest pilnie potrzebna.