Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zwrot RSV

Napisany przez Jana71
Cześć,
może ktoś mi pomóc :-)

W marcu 2011 roku wzięliśmy kredyt w wysokości 702 € z RSV. W maju tego roku spłaciliśmy kredyt przedterminowo.
Kwota zwrotu RSV wydaje mi się jakoś za niska. Skontaktowaliśmy się z bankiem, a oni przysłali nam kopię umowy, gdzie zwrócili uwagę na tę formułę, i nic więcej.

Formuła brzmi: P= (n-m) * (n-m+1) = 100%
n*(n+1)

n to umówiona długość ubezpieczenia w miesiącach (tutaj 84 miesiące) a m to czas już upłynął do chwili obliczeń w miesiącach.

Co powinno z tego wyniknąć?

Dzięki

Napisany przez Jana71
hm... nikomu nie przeszkadza, żeby mi pomóc? Nie mogę poradzić sobie z tym głupim wzorem.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
wg tej formuły w przybliżeniu 29% pierwotnej składki, czyli około 203,00 €, zostanie zwrócone.
W przypadku składek na ubezpieczenie spłaty kredytu w początkowym okresie przewiduje się dużą część całkowitej składki, ponieważ w tym okresie ryzyko jest również większe kwotowo niż pod koniec okresu kredytowania.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Jana, czy teraz sobie poradziłaś?

Napisany przez Jana71
Przepraszam za opóźnioną odpowiedź, przez kilka dni mnie nie było.
@Kass Finanz, dziękuję za wykonanie. W porządku, kwota 203 i kilka centów została zaksięgowana.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Super, że się to wyjaśniło

Napisany przez Jana71
Wysuwam kolejne pytanie. W moim przypadku podana była już formuła. Jak to by wyglądało, gdyby umowa tylko stwierdzała, że niewykorzystane koszty zostaną zwrócone? Czy wziąć kwotę i podzielić ją przez rzeczywisty okres trwania umowy (aby uzyskać miesięczne koszty) i pomnożyć przez miesiące, które pozostały do zapłaty? Czy może jestem na złej drodze? ? Dziękuję

Napisany przez Jana71
Cześć,
potrzebuję pilnej informacji na ten temat. Czy nikt nie wie, jak to działa?
Dzięki

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata