Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt bez dochodu | Obligacje jako zabezpieczenie.

Napisany przez bruce
Cześć wszystkim,

Mam następujący problem:

Mój brat potrzebuje pożyczki, ale nie ma dochodu, ale ma obligacje oszczędnościowe, które wygasają za około trzy miesiące. Do tego czasu nie ma już pieniędzy, ponieważ wydał swoje środki pieniężne (dziedzictwo).

Zadzwoniłem do banku i opisałem sytuację, powiedzieli mi, że nie ma możliwości uzyskania pożyczki w tych warunkach, ponieważ nie ma miesięcznego dochodu do wykazania.

Byłoby łatwo spłacić pożyczkę w wysokości powiedzmy 30 000 €, jak tylko wygaśnie obligacja oszczędnościowa.

Czy bank się nie myli, czy to jest normalna procedura?

Ten przypadek z pewnością nie jest codzienny, jestem wdzięczny za wszelką pomoc, co można w tej sprawie zrobić!

Napisany przez 6Bankkaufmann
W ustawie o bankowości (KWG) rozróżnia się między oceną wiarygodności kredytowej a zabezpieczeniami. Tutaj lokaty terminowe są traktowane jako prawdziwe zabezpieczenie lub dodatkowe zabezpieczenie. Jeśli wartość tych lokat terminowych znacznie przewyższa planowaną kwotę kredytu, bank powinien z zasady zgodzić się na Państwa projekt bez problemu, ponieważ lokaty terminowe są uważane za bezpieczne. Dlaczego więc nie zaciągnąć kredytu dla swojego brata w swoim własnym banku, jeśli ten nie jest w stanie go otrzymać od swojego banku? Zakładam, że kontaktują się Państwo z bankiem, w którym lokaty terminowe zostały założone?

Napisany przez bruce
Najpierw dziękuję za odpowiedź. Sprawa jest załatwiona. Przelałem mojemu bratu pewną sumę pieniędzy, dzięki której będzie mógł przeżyć następne trzy miesiące. Chciał w zasadzie kupić mały domek letniskowy, teraz będzie musiał trochę poczekać, ponieważ nie mam zamiaru brać kredytu. Bank, w którym mój brat ma listy zabezpieczenia, to SCB, który wydaje się być również dosyć popularny w tym forum. Mogę o tym także mówić z własnego doświadczenia. Tam nie błagają, konta są zamykane po wygaśnięciu ostatniego listu zabezpieczenia, a następnie udaje się do rzetelnej banku.

Napisany przez 6Bankkaufmann
ordentliche Bank brzmi interesująco.
Dobrze, że przelew również się udał.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata