Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Mega zwrot, spadniesz ze stołka!

Napisany przez SkandiPet
Szanowni Państwo,

Mega zwrot z inwestycji, który sprawi, że opadniecie z krzesła, niestety nie mogę zaoferować, ale mam solidną podstawę do zbudowania udanej relacji biznesowej!

Od 2013 roku prowadzę małą działalność handlową z pokarmem dla zwierząt domowych i w ostatnich miesiącach udało mi się przekonać kilku producentów z Danii, Szwecji, Irlandii, Anglii i Kanady, aby mianowali mnie ekskluzywnym generalnym importerem na niemiecki rynek.

Mam teraz wyłączne prawa dystrybucji, ale brakuje mi kapitału na rozwój i rozbudowę działalności.
Kwotę tę zainwestowałem w zeszłym roku na start-up i zarobione 5721€ z 2013 roku, nie wystarczają.

Dlatego szukam teraz kapitału wysokiego ryzyka, partnerów biznesowych, aktywnych lub biernych, do wspólnego rozwoju.

Zapotrzebowanie na kapitał wynosi 125 000€!

To naprawdę spora kwota, ale niezbędna do udanego startu.

Większość producentów to niewielkie firmy rodzinne, które produkują w niewielkich ilościach, a z którymi można osiągnąć roczny obrót nie przekraczający 300 000€.

Jednak w przypadku największego producenta, ONTARIO, producenta karmy dla psów i kotów, sytuacja wygląda inaczej. Istnieje z nim pisemna umowa na wyłączne prawa dystrybucji w Niemczech, a producent oczekuje, że w 2017 roczny obrót wyniesie co najmniej 1 500 000€.

Rozumiem mój biznes, gdy chodzi o karmę dla psów i kotów, znam rynek i mam odpowiednie kontakty z handlowcami i klientami końcowymi.
Mimo to cieszyłbym się z aktywnego wsparcia.

W zależności od wkładu, partner mógłby uzyskać udział do 49%.
Dodatkowo dążę do długoterminowego partnerstwa!

Prowadzę moją działalność jako jednoosobowa firma, ale zmiana formy prawnej jest zawsze możliwa.

Jestem otwarty na wszelkie negocjacje.

Jako zabezpieczenie mogę zaoferować nieruchomość, Dom wielorodzinny z 1964 roku, 11 pokoi, około 230 m² powierzchni mieszkalnej, ostatnio odnowiony w 2014 roku, na 700 m² działce w najlepszej lokalizacji!

Dziękuję i pozdrawiam

Re: Mega zwrot, spadniesz ze stołka!

Napisany przez Rolli123
Nie potrafię sobie wyobrazić, że ktoś z forum na to zareaguje, ale życzę ci powodzenia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata