Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam pomocy i porady w związku z trudną sytuacją i kredytem.

Napisany przez Dyshana
Witajcie,

Od dłuższego czasu szukałem i natknąłem się na to forum, mam nadzieję, że tutaj znajdę pomoc lub radę.

Mój partner życiowy i ja długo się zastanawialiśmy i postanowiliśmy ubiegać się o kredyt w wysokości 15 000 euro. Potrzebujemy kredytu, ponieważ chcielibyśmy jak najszybciej się przeprowadzić (najlepiej już wczoraj). Przeprowadzka będzie odbywała się w odległości 150 km od naszego obecnego miejsca zamieszkania. A teraz dochodzimy do właściwego problemu. Niestety, jestem bezrobotny już od jakiegoś czasu z powodów zdrowotnych (zwolniony lekarsko) i obecnie czekam na decyzję dotyczącą przyszłego pobytu w sanatorium. Mój partner ma ukończone wykształcenie i ma zapewnione miejsce pracy w miejscu, do którego chcemy się przenieść, ale obecnie również jest bezrobotny z powodu zwolnienia z poprzedniej pracy z powodów zdrowotnych. Ponieważ obecnie żaden z nas nie ma stałego dochodu, a dopiero za 3 lub 4 miesiące będzie, sytuacja jest oczywiście trudna. Spróbowaliśmy już z uczciwymi pożyczkami online, ale również tam brakuje nam miesięcznych dochodów, które trzeba podać. Istnieje opcja z poręczycielem, ale tutaj również na chwilę obecną sytuacja wygląda bardzo źle. Jego rodzina odpada jako poręczyciel, ponieważ nie utrzymuje z nimi kontaktu. Z mojej strony pozostał jedynie mój ojciec, z którym również już rozmawiałem na ten temat. Chętnie by to zrobił, ale jako emeryt z miesięcznym dochodem w wysokości niecałych 1000 euro ma oczywiście obawy, gdyby coś poszło nie tak. Gdyby miał więcej każdego miesiąca, zrobiłby to. Jednak oczywiście nie chcemy, aby w razie jakichkolwiek problemów kiedyś to na niego spadło, ponieważ niestety nie można przewidzieć przyszłości. Ale w chwili obecnej jesteśmy gotowi do spłaty miesięcznych rat w wysokości około 200 euro miesięcznie, w zależności od oprocentowania i czasu trwania umowy. Jesteśmy obecnie bez pomysłów i nie wiemy, jak zrealizować przeprowadzkę lub kredyt, ponieważ bez kredytu nie będzie można się przeprowadzić. Czy ktoś z Was może mieć pomysł, jakie inne możliwości nam pozostają? Czy istnieje uczciwa pożyczka online, w której można ubiegać się o kredyt pomimo obecnego braku dochodu? Ponieważ jak opisałem powyżej, powodem wniosku o kredyt i przeprowadzki jest nowa stała praca na pełny etat.

Bardzo chętnie przyjmę pomocne odpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli twój ojciec nie chce ci pomóc, dlaczego miałby to zrobić ktoś obcy?
Tutaj, myślę, nie znajdziesz pomocy, a ogólnie rzecz biorąc, bez pracy będzie to niemożliwe do zrealizowania.

Napisany przez Dyshana
Mój ojciec chciałby mi pomóc, gdyby miał więcej dostępnego co miesiąc. Ponadto nie oczekuję tutaj inwestora, lecz pomocnej odpowiedzi dotyczącej ewentualnych opcji, które można byłoby spróbować. Dziękuję

Napisany przez Suxxess
Czy już próbowałeś zapytać w urzędzie pracy? Zawsze mówią, że tak pięknie wspierają i pomagają.

Napisany przez Dyshana
Cześć Suxxess

Na razie nie skonsultowaliśmy się z urzędem pracy, ponieważ nie byliśmy pewni, czy naprawdę mogą pomóc i czy jest to odpowiednie miejsce do zgłoszenia. Sprawdzę to. Dziękuję za odpowiedź

To byłoby dla mnie nowością, jeśli agencja pracy oferowałaby kredyty na dowolny cel. Może jednak pomóc w sposób wspierający. Ale żadne inne opcje tutaj nie występują.

Napisany przez 2Escorpio
Jeśli masz pracę w nowym miejscu zamieszkania, Urząd Pracy zazwyczaj pokrywa koszty przeprowadzki.

Oferują również pożyczki na nowe meble i inne rzeczy... Jednak ta pożyczka będzie odległa od 15 000 euro.

W przeciwnym razie nie ma innych opcji, chyba że posiadasz wartościowe przedmioty... W obecnym momencie nie byłoby dla was możliwe spłacanie rat kredytowych.... Przynajmniej jeśli chodzi o dochody.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez sebastian-k
Skąd wzięło się te 15 000 €? W najlepszym przypadku można wypożyczyć transporter i poprosić kilku znajomych. Na początek kilka mebli z Ikei - ale czy nie wychodzi nam to około 2000 €?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Zleciliśmy firmie przeprowadzkowej kompleksową przeprowadzkę za 4 500 EUR...... 125 m² powierzchni mieszkalnej, 2 dorosłych, 3 dzieci. Odległość 125 km.

Jeśli te 15 tys. EUR mają być faktycznie przeznaczone na przeprowadzkę, to jest to za drogie.

Jak już zostało wspomniane: Wypożyczcie dostawczego...

Lub odwiedźcie sklep z meblami używanymi na miejscu i dajcie sobie dostarczyć zakupione meble.

Tak, EUR 2.000 powinno wystarczyć.

Napisany przez picard95
Idzie się z pisemnym potwierdzeniem nowego pracodawcy do lokalnego urzędu pracy i składa wniosek o dofinansowanie związane z przeprowadzką zawodową.

Wypełnia się odpowiednie formularze i szuka trzech możliwie tanich firm przeprowadzkowych, które przedstawią wiążącą ofertę kosztów związanych z przeprowadzką. Z trzema ofertami ponownie udaje się do urzędu pracy, a następnie wybiera się najtańszą.

U mnie wszystko poszło bardzo dobrze.

WAŻNE: Wniosek należy złożyć wcześniej. Osoby składające wniosek zbyt późno nie otrzymają żadnych pieniędzy.

Kiedyś będąc bezrobotnym, znalazłem nową pracę oddaloną o 300 km i wynająłem małe mieszkanie jednopokojowe na okres próbny. Wówczas urząd pracy również dofinansował mnie przez 6 miesięcy (jak zawsze: ZŁÓŻ WNIOSEK WCZEŚNIE).

Po upływie 6 miesięcy przeprowadziłem się z rodziną, a koszty przeprowadzki (2 ciężarówki 7,5 t, 4 pomocników do przeprowadzki) zostały rzeczywiście pokryte w całości.

Oczywiście trzeba było samemu spakować pudełka.

Co to znaczy, że wybierane jest to, co jest najtańsze? Ile tam jest powietrza?

Napisany przez picard95
Przykład: Firma 1 chce 2300 euro za przeprowadzkę, Firma 2 2400 euro, a Firma 3 2250 euro... wtedy (jeśli pracownik uważa, że wysokość jest odpowiednia) zawsze wybierana jest najtańsza oferta spośród trzech.

W końcu to nie jest pożyczka, którą pracownik musi spłacić, ale rzeczywisty dodatek, i każdy euro, który nie musi zostać wypłacony, jest brany pod uwagę przez urząd pracy.

Napisany przez Luna88
Radziłbym uważać na tanie firmy przeprowadzkowe. Często nie oferują one ubezpieczenia mienia, co może mieć bardzo poważne konsekwencje. W przypadku drogich i zazwyczaj renomowanych firm przeprowadzkowych, takich jak na przykład AntsTrans, takie ubezpieczenia są standardem, na szczęście. Dlatego zanim zdecydujesz się na tanie przedsiębiorstwo, lepiej wynajmij transporter.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata