Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zwiększony kredyt... kiedy kończy się okres wiązania odsetek?

Napisany przez eric35bs
Cześć,
Może możecie mi pomóc. Od tygodni szukam informacji bez sukcesu.

W 2006 roku wzięłam kredyt na 80000€. Musiałam go dwukrotnie zwiększyć, najpierw o 10000€, a potem o 12000€. W 2010 roku oba kredyty zostały połączone w jeden w wysokości 150000€, który obecnie spłacam. Moje pytanie brzmi, kiedy kończy się okres wiązania oprocentowania. Czy muszę poczekać do 2020 roku czy mogę rozpocząć nowe negocjacje dotyczące oprocentowania przynajmniej dla 80000€ już w 2016 roku. Wszystko odbywa się pod jednym numerem kredytowym widocznym w wyciągach bankowych.

Czy ktoś wie, do kogo mogę się zwrócić, albo czy ktoś miał podobne doświadczenia.

Byłoby świetnie gdybyście mogli mi pomóc.

Martina

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jak wygląda umowa dotycząca 150 000 EUR z ustalonym oprocentowaniem do 2020 roku.
Wydaje mi się, że dopiero wtedy będzie można rozpocząć nową restrukturyzację.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
przy zwiększaniu kredytu zawierasz nową umowę z nowymi warunkami. Stare umowy tracą ważność, a nowa umowa obowiązuje. Warunki oraz okres przewiązania oprocentowania zgodnie z nową umową.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli jednak masz umowę z ustalonym oprocentowaniem na okres dłuższy niż 10 lat, możesz ją wcześniej wypowiedzieć zgodnie z §489 BGB.

Napisany przez eric35bs
Bardzo dziękuję za pomoc. To może nie jest to, czego się spodziewałem. Myślałem, że będę mógł rozpocząć nowe negocjacje w sprawie oprocentowania wcześniej. Pomimo to pomogło mi to.

Dziękuję wszystkim

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata