Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Potrzebuję pilnie pieniędzy.

Napisany przez JensKlug123
Cześć,

piszę do was, ponieważ mam nadzieję, że mi pomożecie. Aktualnie mam poważne problemy finansowe i pilnie potrzebuję gotówki, ale pytanie brzmi jak to zrobić. Moja babcia pozostawiła mi bardzo cenny złoty biżuterię w spadku, teraz zastanawiam się, czy powinienem ją zanieść do skupu złota. Czy to się opłaca?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zapytaj bezpłatnie u wiarygodnego źródła, ile by ci zaoferowali za zakup.

Napisany przez Knarf
To obecnie na pewno jest warte zachodu.
Sprawdź bieżącą cenę złota: wwwfinanzen. net/rohstoffe/goldpreis

Obecnie cena znowu idzie w dobrą stronę.

Jeśli chcesz sprzedać, zdecydowanie powinieneś/aś zasięgnąć różnych ofert, aby uniknąć oszustwa..

Ceny skupu, podobnie jak cena złota na giełdzie, są uzależnione od dnia: wwwgoldbarrenankauf. com/goldbarren-tagespreis.php

Są to ceny złotych sztabek..
Ale można je użyć jako punkt odniesienia.

Oczywiście musisz najpierw dowiedzieć się, jakie złoto zostawiła Ci babcia (333 jest mniej warte niż 750) i jak duża jest ta ilość.
Jednak uczciwy skup złota z pewnością może ci powiedzieć.
Najlepiej zajrzyj do jubilera.

Napisany przez Roadrunner
Oczywiście, zaniósłem swoje zegarek do dwóch jubilerów i dostałem bardzo różne oferty. Więc lepiej sprawdź kilka ofert! To zależy od tego, ile czystego złota ma dany przedmiot.

Napisany przez TimFranz
Sprzedaż złota na pewno się teraz opłaca, ale wtedy dziedzictwo przepadnie, co bardzo bym żałował, przecież ten złoty biżuteria pochodzi od twojej babci. Spróbuj dostać mały kredyt, zanim sprzedasz biżuterię. Jeśli się nie uda, zawsze możesz pójść do skupu złota i zastawić biżuterię. Może pomóc też lombard. Tam przynajmniej odzyskasz swoje rzeczy.

Napisany przez MrRob
Jeśli możesz to moralnie pogodzić, to uważam, że jest to wątpliwe. Zwłaszcza nie chodź do takich sklepów złotych, jakie w ostatnim czasie zaczęły wyrastać, one dają zbyt mało pieniędzy za złoto.

Napisany przez mikaela
Cena złota nie jest już taka, ale jeśli pilnie potrzebujesz pieniędzy, to mimo wszystko może to być opłacalne! Sprawdź ofertę!

Napisany przez Herbert34
Najlepiej weź sobie wiele umów na telefony komórkowe, gdzie wychodzisz na plus z wypłatą... po prostu spłacasz je przez 24 miesiące

Napisany przez PascalSoest
Może powinieneś poszukać dodatkowej pracy. W ten sposób możesz zarobić trochę dodatkowych pieniędzy.

Napisany przez dieter meyer
Polecam także, żebyś poszukał/a pracy.
Skup złota płaci zbyt mało, więc nie opłaca się.
Może warto też pożyczyć od rodziny lub przyjaciół na krótki okres?
To zależy również od kwoty.

Napisany przez Stefan77
Jeśli dziedzictwo nie ma dla ciebie wartości emocjonalnej, to najlepiej będzie sprzedać złoto. Cena jest obecnie niska, ale jeśli potrzebujesz pieniędzy, to zdecydowanie warto to zrobić.

Napisany przez dieter meyer
Znajdź sobie dodatkową pracę jako kelner lub barman. Zazwyczaj dobrze płatna praca + napiwki, a dodatkowo praca ta zazwyczaj sprawia przyjemność

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Stefan77, dlaczego cena biżuterii złotej ma być na dnie?
Jeśli to pochodzi od babci, to cena zakupu była zdecydowanie niższa.
Mieliśmy do czynienia z ceną złota poniżej 300 dolarów, o czym wielu chyba zapomniało.

Napisany przez grib
Czy akcje byłyby dla ciebie interesujące? Złoto jest obecnie na spadku. Możesz także spróbować założyć małą firmę wykorzystując swoje umiejętności XY... Ale nigdy nie powinieneś zakładać firmy z desperacji!

Napisany przez finno
Niezależnie od tego, co robisz, nie sprzedawaj swojego złota tym poważnym dostawcom z reklam telewizyjnych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata