Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt dla osób rozpoczynających karierę zawodową.

Napisany przez key-board
Cześć ludzie
Jestem właśnie na finiszu studiów i już podpisałem umowę o pracę, która mówi, że jestem zatrudniony na czas nieokreślony od 01.09, ale z 6-miesięcznym okresem próbnym. Potrzebuję teraz pieniędzy, z jednej strony żeby kupić samochód, co jest warunkiem koniecznym, a z drugiej, żeby przeżyć sierpień i wrzesień. Moi rodzice nie mogą mi pomóc finansowo ani nie zgodzą się na poręczenie. Myślę o 4000€
Czy ktoś zna sposób, jak mógłbym to załatwić, czy to beznadziejne zadanie?

Napisany przez Suxxess
pożyczka od pracodawcy?
kredyt studencki? Biuro pomocy finansowej Bafög?
Bank domowy?
Być może nawet urząd pracy oferuje pożyczki.
Po prostu zapytaj.

P.S.
Najpierw spróbuj w urzędzie pracy. Szanse nie powinny być złe.

Napisany przez key-board
Dziękuję. To zrobię. Chcę jeszcze porozmawiać z moim bankiem, chciałem się tylko wcześniej dowiedzieć, co jest możliwe, ponieważ znam tę sytuację, że trudno o kredyt, jeśli się nie pracuje od wielu lat. Dziękuję jeszcze raz.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zwykły kredyt ratalny jest po prostu wykluczony, jeśli istnieje okres próbny.

Napisany przez Linda00
Zdaniem mnie trudnością będzie uzyskanie kredytu ratalnego. Choć czas nieokreślony w umowie jest zaletą, to jednak okres próbny, który jeszcze nie został zakończony, najprawdopodobniej to zrównoważy. Myślę, że bank zgodzi się na udzielenie kredytu tylko wtedy, gdy do gry wkroczy poręczyciel.

Na początek warto porozmawiać z bankiem domowym. Poza tym Suxxess już wymienił kilka innych możliwości, które mogłyby być brane pod uwagę.

Moim zdaniem najłatwiej jest, gdy poręczycielem staje się sam kredytobiorca w przypadku kredytu ratalnego. Nie jestem zbyt przekonany do pomysłu poszukiwania poręczyciela.

Napisany przez TimFranz
Najpierw skontaktowałbym się z urzędem pracy, zanim podejmę inną decyzję. Być może będą w stanie Ci pomóc. W przeciwnym razie warto spróbować podejść do handlowca i spróbować uzyskać finansowanie, być może uda się na podstawie umowy o pracę. Jeśli nie widzisz innej opcji, możesz poprosić rodziców o pożyczkę. Możesz im zwrócić pieniądze później.

Rodzice nie idą. Tak napisał autor wątku.
Masz pomysł, w jakim banku odbierasz wynagrodzenie? Czy zapytałeś w tej banku?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Gdy jest to tylko tymczasowe rozwiązanie, co powiesz na używany mały samochód, np. z ważnym przeglądem technicznym i emisją spalin do połowy 2015 roku, za około 500 EUR....

key-board musi jednak najpierw mieć 500 EUR, aby móc kupić samochód.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata