Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Zamienić czeskie korony na euro.

Napisany przez Micha1975
Cześć drodzy użytkownicy,

jestem tutaj nowy i od razu zaczynam od pytania.

Mój ojciec sprzedaje swoje mieszkanie we Włoszech i oczywiście chce mieć pieniądze dostępne w euro w Niemczech.

Czy najlepiej jest wymienić pieniądze na euro we Włoszech i zabrać je do domu czy wymienić korony tutaj w Niemczech lub nawet przeprowadzić transfer euro na niemieckie konto?

Nie znamy się na tym zbyt dobrze, stąd pytanie.

Dziękujemy z góry.

Napisany przez Suxxess

Czy lepiej jest wymienić pieniądze na euro w Czechach i zabrać je do domu, czy wymienić korony tutaj w Niemczech, a może nawet przeprowadzić przelew euro na niemieckie konto?

Chyba nie chcesz przekraczać granicy z teczką pełną gotówki? Zbyt niebezpieczne... (A co jeśli to fałszywe banknoty?)

Lepiej niech przeliosą Ci to na Twoje konto, czy jest korzystniej założyć tam konto w walucie kraju i wymienić je inaczej czy też wykonać przelew SEPA, nie jestem w stanie powiedzieć. Ale odradzam gotówkę...

Napisany przez Micha1975
On ma konto w Czechach i jeśli chodzi o gotówkę, to może ją wpłacić tylko w towarzystwie do banku.

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

ta pytanie praktycznie nie można jednoznacznie odpowiedzieć.

Każy bank (zarówno w Czechach, jak i w Niemczech) ma inne opłaty i kursy wymiany walut.

W zależności od tego, jak się zmienia kurs wymiany (nie jestem zaznajomiony z koronami czeskimi i trzeba to obserwować), może być interesujące poczekać kilka dni / tygodni i poczekać na odpowiedni moment.

Ponadto istnieją platformy, gdzie można oferować określoną walutę i inni mogą ją kupić po określonych kursach. Nie wymieniasz tam pieniędzy, ale wymieniasz je z innymi. - Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ten temat, lepiej napisz do użytkownika NinjaGree. Ma w tym doświadczenie.

Pozdrawiamy,
escorpio

Napisany przez NinjaGree

...najlepiej skontaktuj się z użytkownikiem NinjaGree. On się na tym zna...

Polecam www.currencyfair.com. Mają również >>czeskie Korony>tutaj

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata