Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Które ubezpieczenie samochodowe pokrywa szkody spowodowane ucieczką sprawcy?

Napisany przez ADMCI4
Kiedy wyszedłem z domu przedwczoraj rano, od razu zauważyłem, że mój samochód nie stał już tak jak dzień wcześniej wieczorem.
Po bliższym przyjrzeniu się zauważyłem różne uszkodzenia, prawdopodobnie spowodowane przejeżdżającym samochodem.
To będzie droga sprawa, od razu zawiozłem samochód do warsztatu. Na miejscu była również policja i złożyłem zawiadomienie o przestępstwie przeciwko nieznanemu sprawcy.
Szanse na schwytanie sprawcy i zmuszenie go do pokrycia szkód są jednak bardzo niewielkie.
Moim problemem teraz jest to, że nie wiem, czy moje ubezpieczenie musi za to zapłacić. Ścisłe prawo mówi, że nie, ponieważ nie ja jestem sprawcą.
Kto więc zapłaci, jeśli sprawca nie zostanie znaleziony?

Re: Które ubezpieczenie samochodowe pokrywa szkody spowodowane ucieczką sprawcy?

Napisany przez uwehaensch
Cześć, posiadasz pełne ubezpieczenie, jeśli nie to żadne.
Pozdrawiam,

Napisany przez GeraldmitdemHut
Cześć Wichtel32, czy coś wyszło jeszcze? Czy twoje ubezpieczenie wypłaciło środki?

Napisany przez EngelMarco
Ostatnio w korku ADAC uderzył w moje auto i nawet nie zauważył.. Zapamiętałem numer rejestracyjny, ale tylko lusterko oberwało... Raczej nie opłaca się..
A co było u Ciebie?

Napisany przez jule-gotti

Ostatnio w korku ADAC najechał na mój samochód i nie zauważył tego..

On doskonale to zauważył. Każdy, kto mówi, że nie zauważył, że uderzył w inny samochód lub coś podobnego, kłamie. Słychać każdy mały kamyczek, który trafia w samochód, niezależnie od tego, jak szybko się jedzie. To ucieczka sprawcy z miejsca zdarzenia, przeciwko której możesz i powinieneś się postawić.

Napisany przez drdree
O ile mi wiadomo, tylko ubezpieczenie komunikacyjne pełne to obejmuje. W innym przypadku, myślę, że trzeba będzie zapłacić dodatkowo, aby móc skorzystać z tego rodzaju ochrony.

Napisany przez katalog49
W przeciwnym razie, myślę, że trzeba coś dopłacić, aby móc wziąć tę usługę do ubezpieczenia

Dokładnie! To jest składka na ubezpieczenie komunikacyjne!

Napisany przez graf.lucker
Miałem już coś takiego. Bardzo irytujące. Miałem tylko ubezpieczenie AC i powiedzieli dokładnie to, co jest napisane tutaj: Tylko ubezpieczenie AC pokryłoby straty. Tak więc zostałem z ponad 900 euro straty.

Napisany przez tivopu
Takie rzeczy są do d****. Miałem raz ogromne szczęście, kiedy mój samochód został potrącony podczas wyjazdu z miejsca parkingowego i okazało się, że policja przypadkowo to zauważyła. Wszystko potem załatwiła ubezpieczalnia sprawcy kolizji.

Napisany przez Macca
Miałem kiedyś podobną sytuację w kręgu znajomych i na szczęście byli w pełni ubezpieczeni na wypadek wszystkich zdarzeń. Szkoda nie była duża i nikt nie doznał obrażeń cielesnych, ale byłoby to szaleństwem, gdyby musiał ponosić koszty tylko dlatego, że ktoś nie ma odwagi wziąć odpowiedzialności na siebie!

Napisany przez Leoniee
Kiedyś miałem pełne ubezpieczenie a w razie mojego potrącenia i ucieczki kierowcy, firma wypłaciła każdy grosz bez wahania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata