Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy klasa podatkowa pozostaje niezmieniona w przypadku bezrobocia jednego z partnerów?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie. Ponieważ moja umowa o pracę kończy się pod koniec października 2014 roku, mogę przez pewien czas być bezrobotny i być dostępny dla Agencji Pracy. Dotychczas miałem klasę podatkową 3, a moja żona 5. Jednakże, kiedy będę bezrobotny, ona będzie jedyną osobą w naszej rodzinie, która zarabia. Czy w takim przypadku automatycznie przechodzi ona do klasy 3, czy też zachowam swoją klasę podatkową, a moja żona pozostanie w klasie 5?

Re: Czy klasa podatkowa pozostaje niezmieniona w przypadku bezrobocia jednego z partnerów?

Napisany przez Suxxess
Bezrobotny: poprawna klasa podatkowa

Jeśli jeszcze nie jesteś bezrobotny, możesz jeszcze zmienić klasę.
Jeśli następnym razem skorzystasz z wyszukiwarki, otrzymasz odpowiedź znacznie szybciej i mniej się napracujesz.

Napisany przez MarcelJ
Skontaktuję się z moim odpowiednim urzędem skarbowym. Mogą przeprowadzić dokładne obliczenia, aby sprawdzić, która klasa podatkowa jest sensowna.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata