Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt bankowy KfW zgodnie z § 18 ustawy o pomocy finansowej dla studentów WHEN 170) - wpis w SCHUFA?

Napisany przez Phelan
Cześć wszystkim,

dla nowego mieszkania właściciel chce od nas otrzymać informacje z Schufa (przegląd danych zgodny z § 34 BDSG). Ponieważ mam kredyt bankowy KFW na podstawie §18 BAföG (170) w wysokości około 25 000 euro (którego spłacam miesięcznie 169 euro), obawiamy się, że może on być wymieniony w informacjach z Schufa i nie dostaniemy mieszkania.

Czy wiecie, czy kredyt bankowy KFW na podstawie §18 BAföG (170) będzie uwzględniony w informacji samodzielnej?

Dziękuję

Re: kredyt bankowy KfW zgodnie z § 18 ustawy o pomocy finansowej dla studentów WHEN 170) - wpis w SCHUFA?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Sprawdź sobie raport własny w Biurze Informacji Gospodarczej (BIG) za jednorazową opłatą i zobacz, co jest w nim zawarte?

Napisany przez Phelan
Mam już. Ale powiedziano mi przez telefon, że proces może potrwać do 2,5 tygodnia. Chciałbym jednak wiedzieć już wcześniej...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Żądanie informacji na podstawie przeglądu danych zgodnie z § 34 BDSG również nie jest dużo szybsze

Napisany przez Phelan

Odpowiedź w oparciu o dane zgodnie z § 34 BDSG również nie jest o wiele szybsza

O tym właśnie mówię

....jeśli wynajmujący żąda informacji z Biura Informacji Gospodarczej (Dane zgodnie z § 34 BDSG)....

Jednak nie mogę czekać 2,5 tygodnia. Wtedy mieszkanie zostanie wykupione
Ale jeśli ukryję kredyt bankowy KFW, a potem pojawi się to w danych zgodnie z § 34 BDSG, to też nie byłoby fajnie.

Napisany przez 2Escorpio
Zazwyczaj jest tak... w przypadku pełnej odpowiedzialności osób trzecich (kfw, ubezpieczenie na życie itp.) ten kredyt zazwyczaj nie jest widoczny w Schufa.

Jednakże, w przypadku częściowej odpowiedzialności, będzie on odnotowany w Schufa.

Ponadto, jest to tylko typowy sposób postępowania... Istnieją banki, które biorą pod uwagę więcej czynników decydujących o wpisaniu go do rejestrów.

Dokładne informacje na ten temat mogą udzielić tylko twoje bank i Schufa... Zalecam zatem kontakt z bankiem i zapytanie się bezpośrednio.

Jedno jednak powinieneś wiedzieć, jeśli zamierzasz ukryć ten kredyt w swoich finansach, jest to oszustwo... Gdyby to wyszło na jaw, mogą być poważne konsekwencje... Zarzuty kryminalne, brak ochrony najemcy w przypadku wynajmu mieszkania, negatywne referencje poprzednich najemców itp.

Napisany przez Phelan
Informacja:

Według KFW nic nie jest zgłaszane do Schufy.

Jednakże podałem to, ponieważ Escorpio ma rację
i nie powinienem tego ukrywać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata