Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Doświadczenia z zakupem tytułów na NYSE.

Napisany przez richard100
Jeśli kupuję tytuł w CH, zawsze ustawiam limit. To działa całkiem dobrze. Wcześniej dokładnie przyglądam się kursowi i następnie ustawiam limit nieco poniżej bieżącej wartości. To działa bardzo dobrze, dzięki czemu mogę uzyskać tytuł trochę taniej. W przypadku tytułów na NYSE nie ustawiam limitu, tylko kupuję po cenie rynkowej. Do tej pory nigdy nie czułem się z tym pokrzywdzony, dostaję tytuł również po aktualnej cenie rynkowej. Do tej pory nigdy nie miałem poczucia bycia jako kupujący najlepszy pokrzywdzony. Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii, jak postępujecie? Dzięki za odpowiedź Pozdrowienia Rich

Napisany przez Dany1
Cześć Rich, dlaczego ustawiasz limity tylko dla SMI? Ja ustawiam limity dla wszystkich transakcji, zarówno kupna, jak i sprzedaży, niezależnie od giełdy. Lepiej dmuchać na zimne... 8)

Cześć Dany Po prostu często nie działało, ponieważ podany kurs nie odzwierciedlał rzeczywistości. Opóźnienie kursu wynosiło 20 minut. Dlatego często musiałem gonić za kursem i zlecenie nie było już realizowane. Nie sądzę, żeby można było zostać oszukanym, gdy rezygnuje się bez limitu. ? Pozdrowienia, Rich

Tym razem handlowałam z inną strategią, która w pewien sposób była mi narzucona: chciałam kupić kilka mocno skorygowanych akcji NFI. Kurs wynosił $ 28.70. Podczas wprowadzania zlecenia mój broker zwrócił moją uwagę, że nie mam wystarczająco dużo $. Dlatego skorygowałam swoje limity zakupu na 28.10. Musiałam poczekać jeden dzień i oto je kupiłam po tej cenie. Postaram się robić to samo w przyszłości. Nie być chciwym i koniecznie chcieć akcji. Po prostu ustawić niższe limity i cierpliwie czekać. :lol: Mam nadzieję, że mi się uda. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ManfredBali
richard100 pisze: Gdy kupuję akcję na giełdzie w CH zawsze ustawiam limit. To działa całkiem dobrze. Przedtem dokładnie przyglądam się kursowi i ustawiam limit trochę poniżej aktualnej wartości. Zazwyczaj udaje mi się kupić akcję trochę taniej. Na giełdzie NYSE nie ustawiam limitu, po prostu kupuję po najlepszej cenie. Do tej pory nigdy nie poczułem się pokrzywdzony jako kupujący po najlepszej cenie. Jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii, jak postępujecie? Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Rich
Cześć Rich, Wydaje mi się, że do tej pory po prostu miałeś szczęście! Kupowanie po najlepszej cenie jest bardzo niebezpieczne! Zarówno przy kupowaniu, jak i sprzedawaniu. To w skrócie mówiąc jest czystym strzałem w ciemno! (Odpowiedziałem na to pytanie na forum Cash). Przy sprzedaży może to nawet prowadzić do całkowitej straty. Przykład: Na niektórych amerykańskich akcjach czasami jest oferta w wysokości 0,01 USD! Spójrz tylko na premarket (otwarcie). Zawsze znajdą się tacy, którzy próbują. W zależności od tego, jak ważna dla mnie jest dana akcja, ustawiam limit bardziej lub mniej hojnie. Jeśli limit jest za wysoki, otrzymasz po prostu najlepszą cenę! Również czasami zdarza mi się, że przegapię jakąś okazję, traktuję to jako pech.

Cześć Manfredie
Dziękuję za informację. W przyszłości to dla mnie nie będzie problemem. :lol:
Pozdrowienia, Rich

To jest przykład, jak można zostać oszukanym, gdy kupujesz coś za Bestens... Kurs zakupu ustawiono na 0,01 centa. Chodzi o tytuł VLCCF z dzisiaj w UBS- Quotes Data Wolumen Ostatni Ob. wolumen Wolumen poza giełdą Rozmiar sprzedaży Kupno Rozmiar oferty 100 0,01 [/b](08:01) 29,93 (08:01) 100 Pozdrowienia Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata