Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Visa i Master Card od Germanwings

Napisany przez Pavelasd
Cześć,

zazwyczaj za granicą pobierane są opłaty za płatności w sklepie kartą Visa lub za wypłaty gotówki kartą Mastercard. Ale jak jest z kartą Germanwings Kreditkarten Gold, która jest połączeniem Visa i Mastercard, obie wydają się być takie same, czyli można dokonywać płatności bez prowizji zarówno kartą Visa w sklepie, jak i wypłacać gotówkę kartą Mastercard (nawet na przykład w USA). Czy to naprawdę tak działa, czy się mylę?

Dzięki z góry

Napisany przez NinjaGree
Bezpłatne wypłaty gotówki oraz bezpłatna karta kredytowa (karta debetowa) są dostępne na stronie www.dkb.de.

Bezpłatne płatności można dokonać za pośrednictwem karty prepaid, która kosztuje jednorazowo 9,95 €, dostępnej na www.kalixa.de. (Zresztą uważam tę kartę za genialną, ponieważ za każdym razem po dokonaniu płatności otrzymuję e-mail natychmiastowo (~2-5 sekund)! Od tego czasu jest to moja ulubiona karta kredytowa online.)

Od pewnego czasu korzystam z tej kombinacji DKB+Kalixa i działa to naprawdę świetnie!

Alternatywy, o których słyszałem, ale nie miałem okazji wypróbować to:

www.cortalconsors.de, które rzekomo oferuje darmowe wypłaty gotówki i płatności bez opłat jednocześnie?! Gdyby to było prawdą, byłoby to moim pierwszym wyborem - gdybym nie był już zaspokojony. Chciałbym usłyszeć opinię od kogoś, kto miał z nimi doświadczenia.

www.gebuhrenfrei.com to prawdziwa karta kredytowa umożliwiająca bezpłatne płatności na całym świecie. Ale trzeba miesięcznie ręcznie regulować rachunek. Jest to celowe, ponieważ liczą na to, że zapomnimy - wtedy naliczane są drakońskie odsetki.

Nie rozumiem dlaczego należałoby opłacać za to jakąś opłatę w przypadku Germanwings.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Za darmowość stoi Advanzia, której zyski nie pochodzą oczywiście z 0%, lecz z tego, że ludzie zapominają o przelewie.

Napisany przez Zenram
Cześć,

No cóż, trzeba uważać, żeby nie zapomnieć, wtedy ta karta nie jest taka zła.

Napisany przez Linda00
Przy karcie Germanwings Gold sytuacja wygląda następująco: wypłaty gotówki poza granicami Niemiec są darmowe. W Niemczech wypłata gotówki kosztuje 4% lub minimum 5,95 euro. Płatności bezgotówkowe, na przykład w sklepie, również są darmowe za granicą, a nawet chyba na całym świecie. Nie ma różnicy w opłatach między kartą Master- a VISA. Po prostu jest to podwójna karta, aby mieć asa w rękawie.

Napisany przez Amy2014
Cześć Pavelasd,

Przejrzałem karty i zrobiłem trochę badań w Internecie. Według jednego forum wypłata gotówki kartą Germanwings za granicą oraz inne transakcje są bezpłatne. Jednakże bardzo dużo - aż 17,12% - pobierane jest od kredytu obrotowego, co może spowodować duże koszty dla klienta. Trzeba więc uważać, aby złota karta kredytowa szybko nie zamieniła się w pułapkę na koszty.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrowienia,
Amy

Napisany przez sitaara
Musiał być jakiś haczyk. Ale 17,12% to naprawdę bezczelne.

Napisany przez MrRob
Pomyśl, że te karty zarabiają swoje pieniądze poprzez naliczanie wyższych opłat, jeśli kredyt nie zostanie spłacony na czas.

Napisany przez 2Escorpio

myślę, że te karty zarabiają swoje pieniądze poprzez naliczanie wyższych opłat, gdy nie spłaca się kredytu terminowo.

Banki zarabiają dobrze na handlowcach... w Niemczech za kartę Visa / Mastercard pobierają około 2,5% wartości transakcji.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@MrRob, muszę ci jeszcze przyznać, że tutaj banki zarabiają naprawdę dużo. Często mała kwota pobrana na karcie kredytowej jest przenoszona na konto dopiero po kilku dniach i księgowana z konta głównego. Ale jak wiadomo, to suma wszystkich klientów decyduje o tym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata