Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Podwojenie kapitału w ciągu miesiąca

Napisany przez JohannesP15
Hej! Mam wkład własny w wysokości 40% i chciałbym sfinansować go za pomocą umowy oszczędnościowo-budowlanej!

Teraz doradca finansowy zaproponował mi podwojenie kapitału w ciągu miesiąca, co oznacza, że w niecałe trzy miesiące zapłacę za Dom! Jeśli to jest możliwe, dlaczego nie robi tego każdy?

Wtedy wpadłem na pomysł, aby zaproponować ten produkt mojemu doradcy ds. oszczędności budowlanych i oto co się okazało: on również to oferuje!

Pytanie tylko: dlaczego nie oferuje tego więcej z nich?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Myślę, że w Twoich rozważaniach jest błąd obliczeniowy.

Napisany przez Ravemaster84
Raczej sądzę, że tutaj nie ma nawet miejsca na dyskusję....

To jest więcej niż tylko rozważanie!

Gdy kasa oszczędnościowo-budowlana zakłada nową umowę z 40% wkładem własnym,

to przy sumie budowlanej w wysokości 500 000,00 euro może to również
stać się umową oszczędnościowo-budowlaną na milion euro.

200 000,00 euro wkładu własnego / 40% wystarczy na umowę na 500 000,00 euro, oczywiście jednak również na umowę na milion euro!

Ta ostatnia może zostać zfinansowana z góry, mam nadzieję, że się zgadzamy!

Potrzebne są 500 000,00 euro na Dom!

Więc pozostaje 500 000,00 euro nadmiaru, które oczywiście również mogą i muszą być wykorzystane do celów mieszkaniowych.

Ale teraz te środki można bardzo korzystnie pozyskać na rynku.

Aby nie leżały one bezczynnie na jakimś rachunku oszczędnościowym o oprocentowaniu 0,25%, mogę je zainwestować - na przykład! - do czasu ich wykorzystania na cele mieszkaniowe

Więc jeśli mam 500 tysięcy na Dom i inwestycję, to oznacza, że mam wzrost kapitału. To od formy inwestycji zależy, jaki wynik osiągnę!

Do tej pory zrozumiałe?

Jeśli tak, bardzo mnie ciekawi, czy teraz pojawią się wskazówki, jak rzeczywiście możliwe jest podwojenie kapitału, albo czy przedstawiona zostanie tutaj inna oferta!

I na koniec: Posiadana przeze mnie oferta pochodzi od niemieckiej kasy oszczędnościowo-budowlanej!

Napisany przez Suxxess
Ta pożyczka pośrednia obejmuje zasadniczo całą kwotę oszczędności na zakup mieszkania i zostaje spłacona za jednym razem po przyznaniu umowy oszczędnościowej.

Umowa oszczędnościowa - pożyczka pośrednia i finansowanie wstępne

Okres między wypłatą pożyczki pośredniej a faktycznym pożyczką zostanie opłacony przez kasy oszczędnościowe. Nie sądzę, aby na końcu można było wyjść z tego z plusem.

Przyjmijmy, że 01.07 bank przekazuje Ci pożyczkę pośrednią w wysokości 500.000 €. A 01.08 pożyczka oszczędnościowa staje się wymagalna. Bank jednak nie przekazuje Ci ponownie 500.000 €, tylko te 500.000 € trafia na konto pożyczki pośredniej, która zostaje spłacona.

To jest oczywiste, że dla pożyczki pośredniej będziesz musiał zapłacić znacznie wyższe odsetki niż dla umowy oszczędnościowej.

Czy zauważyłeś swój błąd myślowy?

Johannes P15, spójrzmy na to.
Dzisiaj, 19 lipca, zawierasz umowę oszczędnościową na działkę z sumą ubezpieczenia na kwotę 500 000 EUR. Nie zapomnij o opłacie za zawarcie umowy w wysokości 5 000 EUR. Proszę wpłacić 205 000 EUR, aby opłacić opłatę za zawarcie umowy oraz osiągnąć minimalną kwotę oszczędności.

Teraz jesteś w punkcie, w którym zazwyczaj większa wpłata niż przeznaczona na oszczędzanie zgodnie z regulaminem wymaga zgody firmy oszczędnościowo-kredytowej. Może ona więc zwrócić Ci pieniądze, co jest możliwe prawem. Jednak nie zrobi tego, jeśli wpłacisz tylko minimalną kwotę oszczędności.

Niemniej jednak, w oparciu o system wartości opartej na punktach, twoja umowa oszczędnościowo-kredytowa nie będzie przydzielona jutro ani pojutrze. Dopiero za wiele miesięcy. Albo za 2-3 lata. To zależy od firmy oszczędnościowo-kredytowej.
Co się dzieje potem? Otrzymasz prawo do skorzystania z korzystnego kredytu hipotecznego, który oczywiście musisz spłacić.
Kwota kredytu hipotecznego wynosi w tym przypadku 300 000 EUR, ponieważ wpłaciłeś 200 000 EUR, a suma ubezpieczenia wynosi 500 000 EUR (odsetki od salda zostały pominięte, jako nieistotne)

I już osiągnąłeś magiczną liczbę i podwoiłeś swoje kapitał.
Choć nie w ciągu jednego miesiąca, ale dopiero za wiele miesięcy.
Czy pośrednik, który łaknął prowizji, powiedział Ci, że musisz spłacić również kredyt hipoteczny w wysokości 300 000 EUR?
Gdy więc kredyt hipoteczny zostanie przyznany, masz w rzeczywistości na koncie 500 000 EUR, ale teraz idźmy dalej.

Kwota 300 000 EUR pożyczki jest przeznaczona na cele mieszkaniowe i musi być zabezpieczona odpowiednio.
Nie można jej wypłacić na konto osobiste.
Oczywiście można z niej sfinansować zakup nieruchomości o wartości 500 000 EUR.
Czy masz jeszcze jakieś pytania?

Umowa oszczędnościowa - pożyczka pośrednia i finansowanie wstępne

Załóżmy, że 01.07 bank przekazuje ci pożyczkę pośrednią w wysokości 500 000 €. A 01.08 staje się wymagalna umowa oszczędnościowa. Bank nie przekazuje ci kolejnych 500 000 €, ale te 500 000 idą na konto pożyczki pośredniej, która tym samym zostaje spłacona.

Jest to logiczne, że za pożyczkę pośrednią będziesz musiał zapłacić znacznie wyższe odsetki niż za umowę oszczędnościową.

Czy rozpoznałeś swój błąd myślowy?

Brak błędu myślowego!
500 000 nie musi być przelane na konto pożyczki pośredniej, jeśli spłata tej sumy jest zabezpieczona w inny sposób, np. poprzez inwestycję!

Jestem nadal przy swoim zdaniu:

podwojenie kapitału jest możliwe!

Johannes, mówimy tu o 2 rzeczach:
a) Jednorazowej wpłacie, o której opisałem, lub
b) Jednorazowej wpłacie w wysokości 200 000 EUR i natychmiastowym pobraniu pożyczki pośredniej w wysokości 500 000 EUR. Płacisz odsetki od pożyczki pośredniej do przyznania umowy oszczędności budowlanych. Następnie środki oszczędnościowe i pożyczka budowlana spłacą pożyczkę pośrednią. Pozostanie tylko pożyczka budowlana, którą musisz spłacić tutaj.

Potrójny wzrost kapitału na pewno nie.
Niestety popełniasz błąd myślowy i błądzisz.

Napisany przez Suxxess

Brak błędu myślowego!
Nie musi być 500 000 na koncie pośredniego kredytu, jeśli spłata tego kredytu jest zabezpieczona w inny sposób, np. poprzez inwestycję!
Podwójna stawka kapitału jest możliwa!

Czy ta belka przed twoją głową jest tak duża, czy jednak odnalazłeś błąd myślowy i po prostu chcesz mieć rację?

Jeśli masz inwestycję, którą możesz zabezpieczyć pośredni kredyt, wtedy faktycznie kończymy z dwoma kredytami z różnymi zabezpieczeniami.

1) kredyt hipoteczny z zakupionym za niego domem jako zabezpieczeniem
2) Pośredni kredyt z twoją inwestycją jako zabezpieczeniem (na gorszych warunkach)

Ponadto w umowie pośredniego kredytu będzie napisane, że musi zostać spłacony, gdy otrzymasz pieniądze z kredytu hipotecznego. Bank zadba o to, żeby kredyt pośredni automatycznie został spłacony wraz z kredytem hipotecznym, i nie będziesz przez pewien czas posiadał zarówno pośredniego kredytu, jak i późniejszej kwoty kredytu hipotecznego.

Oczywiście jest to zawarte w umowie. Po przydzieleniu kredytu i oszczędności zostaną spłacone pożyczki pośrednie.

Prawnie - muszę dodać - jest jednak również technicznie możliwe, że pożyczka pośrednia w wysokości 500 000 EUR zostanie spłacona inną obcą pożyczką w wysokości 500 000 EUR. To jest możliwe. Następnie konto pożyczki pośredniej zostanie zlikwidowane, pozostanie 200 000 EUR oszczędności z budowy oraz obca pożyczka w wysokości 500 000 EUR.
Ta idea jest jednak jeszcze bardziej „głupia”, ale widziałem to już 2 razy.

Nie mam deski przed głową ani nie jestem marzycielem!

Mam trzy ważne umowy:

1. Wniosek o kredyt budowlany: suma kredytu budowlanego 1 milion euro

EK: 200 000,00 euro

2. pożyczka pośrednia w wysokości 700 000,00 euro Oprocentowanie 2,45% stałe do wypłaty kredytu budowlanego

Z tego 500 000,00 euro zostanie teraz użyte do płatności.

200 000,00 euro pozostaje wolne i musi zostać zabezpieczone przez

3. inwestycję, która ponownie jest przeprowadzana wyłącznie w
tej samej kasie oszczędnościowej.

Wynajem opłaca kredyty na Dom,

inwestycja służy do obsługi pozostałej pożyczki!

Faktycznie i prawnie podwoiłem swój kapitał własny, czyż nie?

Jestem też zainteresowanym amatem, wszystko, czego chciałem i chcę, to rada specjalistów!

Przepraszam, Johannesie, po prostu mamy inne zdanie (Suxxess i ja).
I myślę, że 99 na 100 osób też jest naszego zdania, że nie podwoisz swojego kapitału w ciągu miesiąca poprzez różne inwestycje w firmie oszczędnościowej.
Czy naprawdę wierzysz, że bank lub firma oszczędnościowa zwróci Ci 400 000 EUR po miesiącu, po wpłaceniu 200 000 EUR własnego kapitału, BEZ konieczności zwrotu?
W swoim pierwszym poście wspominasz, że masz pewne informacje od doradcy finansowego.
Dokładnie nie wiemy, o co chodzi.
Ale wydaje się, że nie masz zamiaru zmieniać zdania i naprawdę wierzysz w różowe obłoki namalowane przez doradcę finansowego.
Jeśli już, to nie podwoiłeś niczego, tylko zapłaciłeś z własnego kapitału prowizję za opłatę za zakończenie, nic więcej.

Napisany przez obelix

Nie mam deski na oczach, ani nie jestem marzycielem!

nie chcę w żaden sposób obrazić, ale coś nie gra w Twoich wywodach. Model, który tutaj przedstawiłeś, nie istnieje. Przynajmniej nie w taki sposób, jak został przez Ciebie przedstawiony. Chętnie poznam jednak lepsze argumenty!

Aby rozwiać wiele pytań i niejasności, proszę o przedstawienie tutaj ofert i umów. Nazwy i dane osobowe można oczywiście zasłonić.

Dla mnie to wszystko wygląda jak zły primaaprilis.

@obelix
Najlepsze jest to, że Teraz doradca finansowy zaproponował mi podwojenie kapitału w ciągu miesiąca, więc w niecałe trzy miesiące zapłacę za Dom!
Czy można w to naprawdę uwierzyć?

Jeśli ktoś jest naprawdę zainteresowany ofertą, proszę się ze mną skontaktować! Nie oczekuję wynagrodzenia ani opłaty pośrednictwa, jestem również tylko zainteresowanym amatorem!

Model umowy jest możliwy od 50 000,00 euro wkładu własnego!

Możesz być pewien, że sprawdziłem umowy!

Pytam ekspertów tutaj, dlaczego oferują umowy w podwójnej wysokości kwoty oszczędności w kredycie mieszkaniowym?

Tak jak oni tworzą zyski dla kasy oszczędnościowej, klient też chce to osiągnąć!

@Johannes
odpowiedziałem właśnie na Twoją wiadomość prywatną i dopiero teraz przeczytałem Twoją wiadomość na forum.
Wydaje Ci się, że łatwo jest Ci zdobyć pieniądze.
Każdą pożyczkę, którą bierzesz, musisz móc spłacić ze swojego miesięcznego dochodu i ponownie ją spłacić.
Możesz być pewien, że niektórzy moderatorzy na tym forum pracują w branży finansowania nieruchomości od dziesięcioleci i chcą Ci wyjaśnić, że popełniasz poważny błąd. Nie chcesz tego jednak zrozumieć.
Na Twoim miejscu szybko usunąłbym wiersze, w których promujesz swój model jako maszynę do pomnażania pieniędzy. Bo Twoje myśli są jednym, a to w porządku (nawet jeśli się mylisz).
Ale próbować sprzedawać model, w którym z pewnością nie ma pieniędzy (podwajanie kapitału w 1 miesiąc) - to zupełnie inna sprawa.

Napisany przez obelix
Z przeszłości znam sytuacje, gdzie podwojenie kapitału oznaczało, że z np. 20 000 euro kapitału własnego można zrobić 40 000 euro jednym ruchem.

Jednak chodziło o to, że do 20 000 euro kapitału własnego dołączane są 20 000 euro kredytu. W pierwszym kroku byłaby to finansowanie pośrednie do przypisania umowy oszczędnościowej na 40 000 euro.

Klienci bardzo szybko rozumieją to inaczej.

Niektóre kasy oszczędnościowo-budowlane chętnie oferują również kredyty uzupełniające, które oczywiście trzeba spłacić. Na grosz... albo cent. Dzięki kredytowi uzupełniającemu kredytobiorcy pozostaje netto tylko 20 000 euro na swoje finansowanie. Jednak płaci on odsetki za finansowanie pośrednie jak za 40 000 euro. Tak samo od przypisania odsetki i spłatę.

Moja sugestia jest taka, żeby Johannes P. skorzystał z reklamowanego modelu i później podzielił się wynikami. Pod warunkiem, że jego połączenie internetowe nie zostanie odcięte z powodu braku pieniędzy.

Z drugiej strony byłbym wdzięczny, gdyby przesłał mi dane. Jeśli jest gotowy, chętnie podam mu także mój adres e-mail.

Być może Jan zapomina, że pożyczkę trzeba spłacić?

Napisany przez florianmeier
Ostatnio rozmawiałem z moim doradcą finansowym na temat tego, że nawet osoby z wyższym wykształceniem nie rozumieją kwestii finansowania. W ich umyśle panuje totalna pustka.

Podziwiam wszystkich, którzy w ogóle rozumieją te sprawy.

@florianmeier
tak, moim zdaniem jednoznaczne jest to, że Johannes gdzieś się zadłużył.
Ale nawet 14-latek powinien zrozumieć, że trzeba oddać coś, jeśli coś się bierze.
Przy czym nie ma znaczenia, czy ktoś bierze pożyczkę na 500 000 EUR czy kredyt na telefon za 1000 EUR z 20 ratami po 50 EUR.

Napisany przez Alex76
Czy ktoś już miał okazję zobaczyć dokumenty?

Nie, ponieważ nie jest to możliwe do zrealizowania z zrozumiałych i logicznych powodów.

Napisany przez Alex76
To by było łatwe, bo ma umowy przed sobą.

Wniosek doradcy finansowego wymieszany z różowymi chmurami wcale nie jest tym, co chcielibyśmy otrzymać.

Nie miałem i nie mam zamiaru niczego sprzedawać!

Nie jestem doradcą finansowym!

Mam umowy i chciałem poznać opinie na ich temat!

To się stało!

Dla mnie dyskusja jest zakończona!

Tak czy inaczej:

Umowy to umowy!

Teraz władza należy do kasy oszczędnościowo-budowlanej, żeby pokazała, co jest możliwe!

@Johannes, pokaż proszę społeczności na forum, jakiego rodzaju umowy posiadasz? Już po 2 dniach nadal uważasz, że jesteś w stanie podwoić swoje kapitał w ciągu miesiąca nie poprzez ekstremalnie ryzykowne zakłady, ale poprzez konstrukcję w programach oszczędnościowych/kontraktach oszczędnościowych. To naprawdę nie może być prawda, że w to wierzysz.

Napisany przez florianmeier
Społeczność forum interesuje się rodzajem Państwa umów.

Przyjmuję do wiadomości, że forma umowy nie działa!

Teraz przeprowadzę rozmowę z tymi, którzy mi ją zaproponowali!

Po uzyskaniu wyniku poinformuję o tym społeczność forum!

Pozwólcie mi na jedno zwrócenie uwagi:

Ktoś ma 200 000 euro!

Może je zainwestować w rentę!

Jeśli będzie to dożywotnia renta, określona renta jest gwarantowana!

Jeśli okres rentowy jest ograniczony na przykład do 15 lat, gwarantowana renta dla tej samej kwoty będzie znacznie wyższa.

Z tej renty można - na przykład - skorzystać jako z finansowania pośredniego.

Jeśli renta jest wyższa, można też zaciągnąć większy kredyt.

Jeśli to również nie jest prawdą, proszę o ostanią radę!

Dziękuję za energiczną dyskusję!

Napisany przez obelix
Moja telefoniczna oferta z dzisiaj, 13:32, nadal obowiązuje. Proszę przesłać mi dostępne oferty. Decyzja należy do Pana/Pani.

W odniesieniu do Pańskiego modelu emerytalnego również się wypowiedziałem. Jak wyżej szacują Pan/Pani oprocentowanie WASZYCH pieniędzy (200.000 euro)?

Finansowanie pośrednie poprzez konto oszczędnościowe budowlane, według Pańskich przemyśleń, byłoby możliwe tylko wtedy, gdyby Pan/Pani znowu wpłacił własny kapitał (200.000 euro). Skąd weźmie Pan/Pani te fundusze? kredyt uzupełniający? A może jednak kredyt z góry?

Wszystko pod warunkiem, że cel wykorzystania, limity zastawu i osobiste warunki, takie jak dochód, będą pasować.

Czysto matematycznie... życzę powodzenia!

Teraz zrozumiałem, jak myśli doradca finansowy Jana. Jan ma 200 000 euro i wpłaca je na polisę emerytalną, z której otrzymuje miesięczną rentę x euro. Następnie Jan bierze pożyczkę, gdzie miesięczna rata jest równa co do euro do miesięcznej renty. Miesięczna rata jest opłacana z renty. Ponieważ tytuł wątku brzmi Podwojenie, oznacza to, że Jan zakłada, że otrzyma pożyczkę w wysokości 400 000 euro - albo doradca finansowy tak uważa. A dzięki miesięcznej renty x euro po kilku latach spłacone zostanie zadłużenie przekraczające 400 000 euro. Na razie wszystko jasne i wykonalne technicznie. ALE: - pożyczka musi być zabezpieczona. Zabezpieczenie nie powinno stanowić problemu, ponieważ z pożyczką kupuje się nieruchomość - miesięczna renta x euro musi być równa miesięcznej racie dla pożyczki w wysokości 400 000 euro. I tu widzę problem, że to nie będzie działać. Byłaby to podwójna stawka odsetek kapitałowych w ciągu 20 lat lub przez czas trwania pożyczki. Oczywiście, nie ma w tym nic nadzwyczajnego, prawda Janie? Ale nie uda się tego zrobić w 1 miesiąc. Oczywiście, pytanie brzmi, dlaczego nie wziąć 200 000 euro jako wkładu własnego, a resztę jako kredyt bankowy... Tak jak wszyscy robią.

Napisany przez brainy
Przypomina mi o Gernocie Schnee.

Tak, Poszkodowani przez modele emerytalne - oferta od kancelarii prawnej mzs. ubezpieczenie emerytalne, renta ryzykowna, umowa door-to-door.

Napisany przez brainy
Zamysł pierwszych modeli śniegu wcale nie był taki zły.

Niestety, pierwotny pomysł został zdeprecjonowany poprzez liczne umowy o wysokiej prowizji.

Inwestycja w produkt Wealthmaster Nobel od Clerical Medical zakończyła się klęską.

Clerical Medical jest masowo pozwały i skazywane w Niemczech.

https://nittel.co/kanzlei/aktuell/cl...-anlegern.html

Clerical Medical nawet nie wysyła informacji podatkowych, ponieważ oczywiście zwracana jest tylko zysk.

Gernot Schnee sprzedaje dziś wino:

Strona główna - wein-träume.com

Na zdrowie.

Dobrego czerwonego wina można również znaleźć tutaj, w okolicach Heilbronnu (Samtrot Jupiter Heuchelberg)... wspomniano po drodze.

Napisany przez MarcelJ
To naprawdę bardzo mnie interesuje. Ale szczerze mówiąc, nie wierzę, że to prawda, to musi być jakiś błąd w obliczeniach.

Johannes miał różowe obłoki przed oczami albo został tak zasypywany informacjami przez doradcę finansowego, aż uwierzył.

Napisany przez obelix

Moja telefoniczna oferta z dzisiaj, godzina 13:32, pozostaje w mocy. Proszę mi przesłać dostępne oferty. To zależy od Ciebie.

Co do Twojego modelu emerytalnego, również się wypowiedziałem. Jak wysoko oceniasz oprocentowanie TWOICH pieniędzy (200 000 euro)?

Finansowanie pośrednie poprzez konto oszczędnościowe budowlane, według Twojej koncepcji, byłoby możliwe tylko wtedy, gdy wpłacisz tam ponownie kapitał własny (200 000 euro). Skąd weźmiesz te środki? kredyt uzupełniający? A może zaliczka?

Wszystko przy założeniu, że cel pożyczki, limity obciążenia hipotecznego oraz osobiste warunki, np. dochody, pasują.

Czysto matematycznie ... powodzenia!

wydobywam ten stary post jeszcze raz.

Tak więc, Marzyciel JohannesP15 faktycznie zadzwonił do mnie tego dnia - nie pokazując swojego numeru telefonu.

Jak podejrzewali wszyscy, jego system nie działa i najwyraźniej po długich dyskusjach i wyjaśnieniach ze strony mnie, to sobie uświadomił. Od tego czasu nie został ponownie zauważony. Jak zwykle w przypadku takich bańek mydlanych i możliwych oszustów.

Szkoda, naprawdę myślałem, że uda się podwoić kapitał w 1 miesiąc. W takim razie przekazuję 100 EUR. Kiedy zostanę milionerem? Za 14 miesięcy, czyż nie?

Johannes wybiera swoich doradców! Nie przesyłam dokumentów nikomu, kogo osobiście nie znam!

Napisany przez obelix

Johannes wybiera swoich doradców! Nie przesyłam informacji nikomu, kogo osobiście nie znam!

tego też nikt nie żądał. Było miło by gdybyś umieścił to zanonimizowane.

Przynajmniej po pięciu miesiącach ponownie się tu odezwałeś. To daje nadzieję.

Cytat JohannesP15;92931 - z 22.07.2014

Teraz zamierzam porozmawiać z tymi, którzy mi to zaoferowali!

Gdy tylko będę mieć wyniki, podzielę się nimi z społecznością forum!

Jaki rezultat jest oczekiwany? Że coś się uda?

Napisany przez MTN
Dokładnie Johannes, pozostań niezależnym!

Chciałbym zgłosić się w tej sprawie ponownie.
Na pewno nie złożyłem nikomu z tutaj pracujących doradców mojej oferty, która nie pochodziła ode mnie i nie jest mną. Nie mam również zamiaru tego robić.
Odnośnie błędnego przekonania, które jest rozpowszechniane w kontekście mojej - przekazanej mi - oferty, chciałbym podać następujące informacje:

jeśli ktoś zainwestował lub inwestuje 50 000 euro lub więcej i otrzymuje na to kredyt zabezpieczony papierami wartościowymi, którego koszty są niższe od oferty inwestycji, to zwiększa swoje zyski.

Jeśli na takie konto inwestycyjne udzielony zostanie kredyt papierami wartościowymi o podwójnej wartości lub nawet wyższej, to zwiększa swoje bogactwo.

Jeśli ktoś zainwestował 50 000,00 euro i otrzymał na to 150 000,00 euro kredytu papierami wartościowymi, to posiada konto bankowe o wartości 200 000,00 euro i dług w wysokości 150 000,00 euro.

A jeśli ostatecznie sprzeda to konto wraz z kredytem np. za 100 000,00 euro, podwoi swoje kapitał, co jest możliwe w przeciągu czterech tygodni.

Co powstrzymuje ludzi przed podjęciem tej decyzji, to wysoki kredyt papierami wartościowymi.

Co jednak skłania ludzi do podjęcia tego ryzyka, to oświadczenie banku kupującego konto i kredyt, że spłaci kredyt i przejmie konto za 100 000 euro.

Kto kupuje takie pudełko? Firmy, które potrzebują środków pieniężnych i posiadają zabezpieczenia, którymi mogą zabezpieczyć kredyt.

To była i jest cała historia!

Wesołych i błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich czytelników Forum Finansowego!

Napisany przez Cici

Jeśli ktoś inwestuje 50 000,00 euro i otrzymuje na to 150 000,00 euro kredytu papierów wartościowych [...]

Czy mogę zapytać, która bank to oferuje? Ja znam to raczej odwrotnie, przy wartości portfela 150 000 euro otrzymuje się (jeśli w portfelu nie ma tylko certifikatów) może 50 000 euro kredytu.

@Johannes, ile masz lat?
Piszesz o depozycie w wysokości 50 000 EUR i kredycie papierów wartościowych w wysokości 150 000 EUR, a następnie sprzedajesz swoje konto za 100 000 EUR?
Co za nonsens?
Po pierwsze w tej konstelacji nie otrzymasz kredytu papierów wartościowych, a po drugie masz już wewnętrzne zabezpieczenia i przy kredycie papierów wartościowych w wysokości 150 000 EUR możesz szybko stracić wszystko.
Weźmy na przykład Gazprom. Gdybyś kupił 10 000 udziałów po cenie 5 EUR i wziął kredyt papierów wartościowych na dowolną kwotę, broker samoczynnie pociągnąłby za hamulec bezpieczeństwa, a teraz siedziałbyś przed ruiną.

Napisany przez Alex76
Dlaczego? Jest przecież wiele firm, które potrzebują środków pieniężnych i posiadają zabezpieczenia, którymi mogą zabezpieczyć kredyt.
To logiczne.

Alex ma rację!

To było/to jest ofertą, jaką mi przedstawiono:

50.000,00 euro zostanie zainwestowane w IHS w niemieckim banku oszczędnościowym,

Oprocentowanie 3,0% na 10 lat

Bank w Hamburgu udziela kredytu papierów wartościowych w wysokości 150.000,00 euro

Kredyt ten zostanie również zainwestowany w tej samej IHS.

Oprocentowanie kredytu papierów wartościowych wynosi obecnie 2,15% zmienny!

Napisany przez obelix

ps.: Czy mogę zauważyć, że niektóre kasy oszczędnościowo-budowlane przez lata zawierały umowy oszczędnościowo-budowlane na sumę dwukrotnie wyższą od ceny zakupu!

To stara historia i nie ma absolutnie nic wspólnego z Pańskim przykładem. Wygląda na to, że wciąż nie zrozumiał Pan systemu podwójnej sumy oszczędnościowo-budowlanej.

Połowę sumy oszczędnościowej oznacza, że 50% sumy oszczędnościowej zostanie dofinansowane kredytem uzupełniającym. To oznacza, że umowa oszczędnościowa ma już minimalną kwotę oszczędności. Oczywiście, kredyt uzupełniający trzeba będzie spłacić. @Johannes, popełniłeś błąd myślowy.

Napisany przez Alex76

Alex ma rację!

Jednak ten emotikon powinien wyrażać pewną ironię, zwłaszcza że skopiowałem tylko jej tekst wprost.

Teraz chciałbym jednak szybko dowiedzieć się, dlaczego do tej pory nie zakończyli Państwo tej oferty? Co jeszcze stoi na przeszkodzie podwojeniu swoich pieniędzy w ciągu miesiąca?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata