Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Ogólne pytanie dotyczące opcji binarnych

Napisany przez elvaris
Cześć drodzy członkowie społeczności,

jestem nowicjuszem jeśli chodzi o opcje binarne i dlatego mam pytanie.

Załóżmy, że o godzinie 15 postawiłem na trend wzrostowy X do godziny 16

Przykład: Startuję z 20 euro, kończę z 20,10 euro.

15 godzina: Wartość 20 euro
15.15 godzina: Wartość 22 euro
15.30 godzina: Wartość 21,50 euro
16 godzina: Wartość 20,10 euro

Z tego co rozumiem, jeśli wartość nie spadnie poniżej 20 euro w ciągu tej godziny, to moje typowanie byłoby poprawne, czy tak?

Dziękuję już teraz za wasze zaangażowanie i pozdrawiam serdecznie

Napisany przez Sun007
Jeśli dobrze zrozumiałem twoje pytanie, to trafiłeś w dziesiątkę.

Napisany przez C.Spielvogel

Witaj drodzy członkowie społeczności,

jestem nowicjuszem w zakresie opcji binarnych i dlatego mam pytanie.

Załóżmy, że obstawiam trend wzrostowy na X od godziny 15 do 16.

Przykład: Start z 20 euro, koniec z 20,10 euro.

15:00: Wartość 20 euro
15:15: Wartość 22 euro
15:30: Wartość 21,50 euro
16:00: Wartość 20,10 euro

Jeśli dobrze rozumiem, jeśli wartość w ciągu tej godziny nie spadnie poniżej 20 euro, to moje obstawienie byłoby prawidłowe, czy tak?

Z góry dziękuję za wsparcie i pozdrawiam serdecznie
Elvaris
Dzień dobry Elvaris,

W przypadku opcji binarnych (PUT / Call) ważne jest tylko to, czy kurs na koniec okresu jest powyżej czy poniżej osobistej wartości początkowej.

Opcje binarne przyciągają zyskiem +50,+60,+80 % w przypadku wygranej, dlatego są one bardzo popularne wśród nowicjuszy.

Jednak w przypadku przegranej cała stawka zostaje stracona.

W zależności od statystyk osobistych i zysków w przypadku wygranej
potrzebujesz co najmniej 2 trafień na 3, aby być potencjalnie na +0-.

W twoim przykładzie z Call o czasie trwania 1 godziny

15:00: Wartość 20 euro
XXX15:15: Wartość 22 euroXXXXXXX-irrelevant
XXX15:30: Wartość 21,50 euroXXXXX-irrelevant
16:00: Wartość 20,10 euro

Zysk 0,10 euro dla instrumentu finansowego .

50-80 % zysku z Twojej stawki przez opcję binarną
(jednak tylko w przypadku wygranej, w innym wypadku stawka jest stracona w 100%)

Zanim zaczniesz handlować opcjami binarnymi, gorąco zalecam zapoznanie się z tematyką zarządzania kapitałem i psychologii handlowca.

Poćwicz najpierw na koncie demo i spróbuj handlować jak najbardziej realistycznie z fikcyjnymi pieniędzmi na koncie demo.

Powinieneś przechodzić na konto z prawdziwymi pieniędzmi dopiero wtedy, gdy Twój poziom trafień będzie wystarczająco wysoki.

PS.: I najlepiej trzymaj się z daleka od handlu na 60 sekund.

Pierwsza przeszkoda to osiągnięcie dochodowości,
druga przeszkoda to optymalizacja zysków,
gdy masz system, który generuje zyski, zainwestuj część swoich zrealizowanych zysków w kolejne systemy, i tak dalej.

Powodzenia w nauce, oraz sukcesów

Z pozdrowieniami

Christian Spielvogel

ChristianSpielvogel.de

Napisany przez benhuebner
To dobre system / strategia jest wymagane, aby ćwiczyć na koncie demo przez co najmniej 1-2 miesiące i zdobywać pewność siebie. Następnie zacznij powoli i małymi kwotami handlować prawdziwymi pieniędzmi!

Uwaga: U brokerów aktualnie istnieje duża różnica, niektórzy traktują remis, czyli gdy kurs kończy się na tym samym poziomie, co opcja zaczyna jako stratę, normalnie zakład byłby po prostu zwrócony!

Oto moja strategia na żywo demonstrująca działanie na 24Option:

https://www.youtube.com/watch?v=MHwJjsvY7NQ

Napisany przez C.Spielvogel
Tak, dobre systemy/strategie są niezbędne, aby następnie ćwiczyć na koncie demo przez co najmniej 1-2 miesiące i zdobyć pewność siebie. Następnie zacząć bardzo powoli i małymi kwotami na prawdziwych pieniądzach!

Uwaga: W przypadku brokerów obecnie istnieje duża różnica, niektórzy traktują remis, czyli gdy kurs kończy się na tym samym poziomie, co opcja rozpoczyna, jako stratę, normalnie stawka zostałaby po prostu zwrócona!

Oto moja strategia demonstrująca na żywo w 24Option:

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX cytat]

Cześć wszystkim,
oto moja recenzja dotycząca wspomnianego filmu
(Film nie jest ode mnie, i nie popieram go z następujących powodów!!!)
W filmie w ciągu pierwszych 30 sekund informuje, że reklamujący handluje na 24 Option od 2-3 lat, gdy spojrzymy na saldo konta, od razu zobaczymy, że na koncie znajduje się 1208,09 euro. A po filmie 1226,09 euro, czyli 18 euro zysku przy stawce 24 euro (na opcję binarną Put lub Call).
Dla kogoś z 2-3-letnim doświadczeniem zawodowym z opcjami binarnymi jest to dość niskie saldo.
Jeśli wykonasz 16 takich transakcji w ciągu miesiąca, czyli od poniedziałku do czwartku przez 4 tygodnie.
Zarabiasz w absolutnym przypadku zysku 200 euro miesięcznie lub 2400 euro rocznie.
Mając na uwadze to nieokreślone doświadczenie 2-3 lat filmowca
konto powinno wynosić między 4800 a 7200 + (?) depozyt początkowy.
Jeśli film coś udowadnia, to to, że ten trader prawdopodobnie nie posiada odpowiednich umiejętności, którymi próbuje przekonać w filmie do użycia swojego „linku partnerskiego”, aby otrzymać premie.
Wskazówki techniczne w filmie:
W filmie wspomniano o Meta Traderze 4, co jest naprawdę bardzo dobrym wskazaniem,
Meta Trader 4 jest doskonały, można dodać wskaźniki, aby poprawić swoją skuteczność za pomocą odpowiednich kombinacji.
Miłym dodatkiem byłoby na przykład wskazanie kalendarza ekonomicznego, który dla nowicjuszy jest najlepszy do rozpoczęcia, aby ewentualnie zacząć z pozytywną statystyką.
Zacznij handlować powoli, na przykład tylko w czasach oznaczonych na kalendarzu ekonomicznym trzema głowami. Z niskimi dźwigniami lub długimi terminami wygaśnięcia.
Jeśli ogólnie jesteś na plusie, możesz wykorzystać część swoich efektywnych, czyli zrealizowanych zysków, aby rozpocząć dodatkowe „shorty” do pozycji długich.
Dywersyfikacja i podział są fundamentami zarządzania pieniędzmi oraz minimalizacji i optymalizacji ryzyka.
Zawsze ucz się skracania pozycji, optymalizuj swoje zyski i poświęć dużo czasu, ponieważ rynek nie pyta o ciebie---najwyżej to ty pytasz rynek.
Dlatego zawsze pamiętaj o swoim poziomie zatrzymania strachu. Pod względem zarządzania pieniędzmi istnieją proste zasady średniej:
Przy 25 procentach straty z twojego kapitału własnego mówimy o pierwszym niebieskim oku.
Przy 50 procentach straty z twojego kapitału mówimy o drugim niebieskim oku.
Ten, kto przy 50 procentach strat z kapitału własnego nie wywoła zatrzymania strachu i nie zajmie się ponownie teoretyczną częścią przed kontynuowaniem inwestowania, przeciętnie straci od 75 do 100 procent kapitału własnego.
Dlatego zawsze zadawaj sobie następujące pytanie:
Co się mówi mężczyźnie z dwoma niebieskimi oczami?
Odpowiedź:
Nic, …. Powiedziano mu to już 2 razy.

To powiedzenie jest twarde, ale tylko dlatego, że jest prawdziwe.

Sam mam własne linki partnerskie i oferuję zakup, rozmowy telefoniczne i online seminaria,
i radzę najpierw zobaczyć i przetestować wszystko na stałe.
Naucz się akceptować straty i tym samym je zmniejszać, oraz pozwalaj zyskom osiągnąć poziom Take Profit.
Ponieważ różnica między odnoszącymi sukcesy a nieodnoszącymi sukcesów traderami polega na tym, że zwycięzcy nauczyli się akceptować straty. Ostatecznie nie pojedyncza transakcja decyduje o tym, czy jesteś zwycięzcą, ale twoje zeznanie podatkowe za ubiegły rok.
Wiele nowicjuszów próbuje zbyt szybko osiągnąć zyski za pomocą transakcji krótkich, a następnie odwraca się od obszaru papierów wartościowych z powodu jednego lub dwóch dni straty, co skutkuje tym, że 99% jak zawsze przegrywają, a 1 procent ma lepsze życie.

Znajdziesz link do mojego filmu na mojej stronie internetowej,
i możesz go zobaczyć, jeśli użyjesz moich linków do Marketów, Etoro i jednego z brokerów opcji binarnych ode mnie. / lub weź udział w bezpłatnym „spotkaniu zapoznawczym” na Edudip odemnie.

Życzę wszystkim powodzenia
Pozdrowienia
Christian Spielvogel
ChristianSpielvogel.de
*doradca inwestycyjny, trader i trener traderów

Napisany przez benhuebner
To wideo w żadnym wypadku nie jest przeznaczone jako kompletny kurs tradingu sukcesu! O kwestiach takich jak zarządzanie pieniędzmi, handel na informacjach prasowych i informacjach gospodarczych itp. mówię w innych filmach.

Nie można powiedzieć, że te ponad 1200 to cała suma pieniędzy, wcześniej już coś wypłacałem, kto wie.

Co się tyczy handlu związanych z odpowiednimi nowinami gospodarczymi, zdecydowanie zalecam w tej chwili (+/- pół godziny) zrezygnować z handlu strategią z filmu, a także większości innych strategii, z wyjątkiem oczywiście strategii ukierunkowanych na ten rodzaj gwałtownego wzrostu cen, który często jest obserwowany!

W przeciwnym razie mogę się z Tobą zgodzić, że o ile istnieje, zlecenie stop loss i zarządzanie pieniędzmi są decydujące, chociaż w przypadku opcji binarnych zazwyczaj nie ma zlecenia stop loss, wtedy istotna jest kwota, która jest przedmiotem handlu i pełni tę funkcję.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata