Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy Bausparkasse WHEN BHW) może odmówić dodatkowej spłaty kredytu hipotecznego?

Napisany przez mamuk
Cześć wszystkim, r n Jestem tu nowy i mam pytanie dotyczące oszczędzania na (BHW) budowę. r n Oto historia: r n W grudniu 2005 roku kupiliśmy mieszkanie. Nasz doradca wtedy zaproponował nam, żeby założyć oszczędności budowlane w BHW na kwotę 100 000 € i wysyłać spłatę bezpośrednio do INGDIBA co miesiąc. Powiedziano - zrobione. r n Teraz oszczędności budowlane kończą się powoli (przydział w grudniu 2015 roku) i chciałem kilka razy dokonać dodatkowych spłat, aby od stycznia 2016 r. pozostała pożyczka była jak najmniejsza. r n BHW przyjęło kilka dodatkowych wpłat ... tylko w tym roku zostały one odrzucone z powodu tego, że maksymalnie mogę wpłacić 3000 € rocznie na oszczędności budowlane, a dotychczasowe dodatkowe płatności zostały przyjęte z wyrozumiałości. r n Mój wtedy doradca zapewnił mi jednak, że zawsze mam prawo do dokonywania dodatkowych spłat. Właściwie to jest cel i sens oszczędzania budowlanego .... Niestety ten doradca już nie pracuje w BHW! r n Po długich dyskusjach (3 miesiące kłóciłem się z BHW) teraz pozwolili mi wpłacić maksymalnie 50 000 € (połowę sumy oszczędności budowlanych). r n Moje pytanie: czy bausparkasse może mi odmówić dodatkowych spłat? Chcę wpłacić jak najwięcej teraz, aby kwota, od której będę musiał później zapłacić odsetki, była jak najmniejsza. r n Czy coś źle widzę? Czy ma sens wpłacać jak najwięcej przed przydziałem? r n Co jest najbardziej sensowne do zrobienia teraz? Nadal wpłacać do 50 000 €, a następnie od 2016 r. spłacać pozostałe 50 000 € pożyczki, czy nadal walczyć z BHW, aby móc wpłacić tyle, ile mogę sobie pozwolić do końca 2015 roku. r n Naprawdę mam bardzo małe doświadczenie finansowe ;-( r n Dziękuję za wasze opinie z góry

Re: Czy Bausparkasse WHEN BHW) może odmówić dodatkowej spłaty kredytu hipotecznego?

Napisany przez obelix
Czy jesteś pewien, że chodzi o dodatkowe spłaty na konto oszczędnościowo-kredytowe, czy są to nadal wpłaty zabezpieczające?

Jeśli oszczędnościowo-kredytowa umowa została przyznana i znajduje się w fazie udzielenia pożyczki, dodatkowe spłaty są zawsze możliwe w dowolnej wysokości.

W fazie oszczędzania, zwłaszcza przy finansowaniach, istotne są warunki.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dodatkowe płatności oszczędnościowe poza regularną składką oszczędnościową zawsze wymagają zgody kasy oszczędnościowo-budowlanej.
Zazwyczaj kasa oszczędnościowa jednak przyjmuje pieniądze.
Niemniej jednak może odrzucić przelew.
To jest w 100% zawarte w drobnym druku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata