Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Mieszkanie własnościowe/rozpoczęcie działalności gospodarczej

Napisany przez kutee
Witaj,

mam bardzo dziwne pytanie i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Moi rodzice są obydwoje zatrudnieni i w 2006 roku kupili mieszkanie na własność. W związku z tym wzięli kredyt. Teraz mają wystarczająco kapitału i chcieli spłacić kredyt, w umowie jest klauzula, że jest to możliwe, jeśli są gotowi zapłacić pewną kwotę. Co moi rodzice są w stanie i chcą zrobić. Jednak doradca powiedział im wyraźnie, że to niemożliwe! Był także bardzo nieuprzejmy wobec nich. Wtedy poszedłem z rodzicami do innego oddziału banku, a tam doradca powiedział, że moi rodzice mieliby kredyt dla przedsiębiorców. I zapytał, czy nadal istnieje samozatrudnienie.. Byliśmy zaskoczeni, ponieważ moi rodzice NIGDY nie byli samozatrudnieni ani nie chcieli/założyli firmy. doradca również wyglądał kompletnie zdezorientowany. Dlatego teraz moje pytanie, jak to mogło się stać? Czy moi rodzice zostali oszukani, czy mają przez to jakieś straty, czy może to być pozytywne?

Po prostu nie rozumiem, jak to mogło się zdarzyć. I także nie znam się na tym dobrze, ale wszystko wydaje mi się bardzo dziwne. Mam nadzieję, że możecie mi pomóc.

Pozdrawiam

Napisany przez 6Bankkaufmann
Przepraszam, tutaj jest zbyt wiele mylących informacji.
Czy jesteś samodzielny czy nie, czy zakładasz firmę czy nie...
Najważniejszy jest podpisana umowa pożyczki.
Tam jest określone prawne zakończenie okresu stałego oprocentowania.
Albo udaj się do innego lokalnego doradcy finansowego, aby uzyskać dodatkową opinię.

Napisany przez Lucius
W jakim banku rodzice mają pożyczki?

Napisany przez TheRothschilds
Cześć,

wiem - twoim zdaniem Twoi rodzice powinni pozostać przy prawdopodobnych dodatkowych spłatach w wysokości 5000 € rocznie, które prawdopodobnie są możliwe (należy zapytać w banku kredytowym). A z oszczędzonymi pieniędzmi powiedziałbym, że powinni zainwestować w mieszkanie dla Ciebie lub kontynuować wynajem (oszczędzone pieniądze na wkład własny). To ma największy sens, ponieważ natychmiastowe wypowiedzenie wiąże się z karą finansową lub jest niemożliwe!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata