- pt sie 01, 2014 8:31 am
Cześć wszystkim, jestem nowy tutaj i natrafiłem na to forum, gdy szukałem informacji w internecie, jak zainwestować moje oszczędności. Mam nadzieję, że jako obiektywna platforma możecie mi w tym pomóc: Chcę wziąć moje oszczędności w wysokości 1000 € z mojego konta oszczędnościowego, ponieważ tam faktycznie jest za mało możliwości na zyski, i zainwestować je w bardziej dochodowy sposób. Inwestowanie oznacza, że chciałbym, aby pieniądze te pracowały dla mnie bezpiecznie przez 10-20 lat. Na początku pomyślałem o obligacjach skarbowych, ale od 2013 roku już ich nie ma. Potem pomyślałem o koncie oszczędnościowym, ale wymagają one stałych wpłat, a ja chciałem wpłacić tylko raz i ewentualnie jeszcze raz w przyszłości, ale niezależnie od żadnych warunków. Nie chcę inwestować w akcje. Nieruchomości też byłyby ok, ale gdzie to się opłaca? W jakim banku i jakie macie z tym doświadczenia? Macie jeszcze jakieś inne pomysły i propozycje dla mnie? Oczywiście, lokaty terminowe również się dla mnie nie opłacają. Mam nadzieję na nowe inspiracje. Dziękuję i pozdrawiam!