Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Zmiana z prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego na obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne.

Napisany przez Karl-Hannover
Przed trzydziestoma laty rozpocząłem prowadzenie własnej firmy i krótko potem zapisałem się do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Wtedy wszystko było w porządku. Składki nie były zbyt wysokie, a świadczenia adekwatne. Nie miałem powodów do narzekań. Jednak składki systematycznie rosły z każdym rokiem (co nie było takie straszne, ponieważ dobrze zarabiałem), ale przez wypadek musiałem przerwać pracę. Teraz jestem na emeryturze. Nadal musiałem płacić około 800 euro miesięcznie. Koszmar! Ale potem zadzwonił do mnie młody człowiek i powiedział, że mogę zrezygnować z prywatnego ubezpieczenia i wrócić do ubezpieczenia publicznego. Pomógł mi i teraz na szczęście płacę tylko minimalny składkę do publicznego ubezpieczenia zdrowotnego. Mężczyzna reprezentował firmę prawniczą D&S z Hanoweru. Są obecni w całych Niemczech (warto poszukać w internecie). Być może są inni, którzy mają ten sam problem. W każdym razie teraz jestem szczęśliwy. Powodzenia, twój Karl z Hanoweru.

Re: Zmiana z prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego na obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne.

Napisany przez brainy
Najtańsza reklama spółki z ograniczoną odpowiedzialnością bez pieniędzy = spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (haftungsbeschränkt)

W tym obszarze istnieją także bardziej profesjonalne oferty.

Co masz na myśli?

Napisany przez Matthew Pryor
Że rozsiewasz swoje śmieci reklamowe dla wyraźnie niekompetentnego dostawcy usług na różnych forum.Czy firma nie radzi sobie?

Z jakiego powodu według Ciebie sklep miałby być niekompetentny? Ludzie tam faktycznie mi pomogli.

Napisany przez Matthew Pryor
Z jakiego powodu Twoim zdaniem sklep miałby być niekompetentny?

Zajmuje to około 30 sekund, aby przejść od właściciela kancelarii do optymalizatora zmiany taryfy. Ten ostatni ma nawet stronę internetową, w przeciwieństwie do kancelarii. Na tej stronie wciąż reklamowana jest granica obowiązkowego ubezpieczenia z 2012 roku. Świetne!

Faktycznie, ludzie tam mi pomogli.

Przejście na drugą stronę ulicy? Opowiedz tę historię!

Najpierw zoptymalizowali mój plan, a potem zrobili takie zagraniczne sztuczki. Nie do końca to zrozumiałem. Byłem prawdopodobnie ubezpieczony za granicą przez kilka miesięcy, a potem mogłem wrócić do publicznego ubezpieczenia zdrowotnego w Niemczech.

Napisany przez uwehaensch

Najpierw zoptymalizowali mój pakiet, a potem zrobili taki zagraniczny sztuczk. Nawet sam go nie do końca zrozumiałem. Byłem pewnie ubezpieczony za granicą przez kilka miesięcy, a potem mogłem znów być ubezpieczony w Niemczech na zasadzie ustawowej.

Tak, jasne!
Robią coś z twoją prywatną ubezpieczalnią zdrowotną, czego nawet sam nie rozumiesz, ale podpisałeś - Logiczne.
No proszę Cię, nie rozpowszechniaj tego tutaj!

Napisany przez florianmeier
Czy przedstawiciel ubezpieczeń może doradzać w zakresie Kodeksu Ustaw Socjalnych?

Napisany przez RudesnWold
Miałem ogromne trudności, gdy chciałem przejść z prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego do publicznego. W jakiś sposób nie mogłem przenieść moich oszczędności

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata