Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pozyskiwanie kapitału poprzez mieszkanie = działka + Dom

Napisany przez Martin79HN
Wydaje się, że znaleźliśmy odpowiedni bank.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Martin79HN,

ogólnie rzecz biorąc to jest możliwe, ale mnie trudno jest sobie wyobrazić stopę procentową przy pozyskiwaniu kapitału wynoszącą efektywnie 1,35%, zwłaszcza gdy suma ma być mniejsza niż 100 000 euro.

Napisany przez Martin79HN
Wydaje się, że znaleźliśmy odpowiedni bank.

Napisany przez NaTwoim13
72% spust kapitału w wysokości 80 000 euro przy skutecznej stopie oprocentowania 1,32% na 5 lat z opcją dodatkowej spłaty i półrocznym okresem bez prowizji?

Cóż, jako duży pośrednik finansowy mamy dostęp do 200 banków, ale żaden nie oferuje takich warunków przy pozyskiwaniu kapitału i takiej niewielkiej sumie.

Który bank podał panu tę informację?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Noelmaxim, nie mamy 200 banków, mamy przynajmniej 300 banków do wyboru :-)

@Martin79HN, może się zdarzyć, że duży pośrednik oferuje Ci odpowiednie warunki. Jednak generalnie nie mają oni negocjowanych żadnych specjalnych warunków. Po prostu, tak jak wielu innych, są pośrednikami.
Ostatecznie liczy się tylko bank, który prześle Ci wiążącą umowę kredytową.

Pytanie brzmi, czy duży pośrednik również odpowiednio przetworzył Twoje dane? Wynajęta nieruchomość jako cel, pozyskiwanie kapitału?
5 lat 1,35% efektywnie? Tak, jakim bankiem mowa?

Napisany przez NaTwoim13
@Bankkaufmann

Tak, dla mnie również to dobre, ale mam tylko wyświetlone 40, reszty już nawet nie pokazuję. W rzeczywistości nie wiem, ile ich tam jest.

Sprawa została wyjaśniona, to było ofertą jednego z trzech najlepszych dostawców, po prostu ofertą. Myślę jednak, że autor wątku już zdaje sobie z tego sprawę i konkretne pytanie z dokumentami zostanie jeszcze zadane, co pokaże, czy stopa procentowa może być generowana w ten sposób.

Wyraziłem swoje zdanie na ten temat i wygląda na to, że podzielasz moje zdanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata