Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Które banki mają jeszcze własnych pracowników

Napisany przez Yakfreak
Cześć wszystkim,

może ktoś mi trochę pomóc?
Który bank/kasa oszczędnościowo-budowlana zatrudnia jeszcze etatowych pracowników ds. sprzedaży?

Mam oszczędnościowo-budowlaną kasę Wüstenrot, gdzie wszyscy pracownicy są zatrudnieni na zasadzie wolnego zawodu. To samo dotyczy kas oszczędnościowo-budowlanych w LBS.

Dla mnie jest to oczywiście duży mankament, jeśli pracownicy są zatrudnieni na zasadzie wolnego zawodu. Wysoka rotacja doradców, często słabe lub żądne zysku poradnictwo, itd.

Pozdrowienia

Napisany przez MoneyWomand-NDS
Nie jestem pewien, czy to dokładnie pasuje do tematu, ale niemiecki Poczta (z jej bankiem pocztowym) może zostać wykluczony. Pracownicy banku pocztowego odpowiedzialni za sprzedaż w placówkach pocztowych nie należą do banku pocztowego, ale do oddzielnej firmy konsultingowej, która działa samodzielnie i niestety prowadzi wiele niecnych działań. O tym był kiedyś bardzo intensywny reportaż i debata w ARD. Odpowiedzi na Twoje pytanie (przepraszam za rozpisanie się) również mnie interesują.

Napisany przez Yakfreak
Żadnych nowych odpowiedzi? Niestety, nawet banki zakrywają się tymi wypowiedziami

Napisany przez florianmeier
M.E. Debeka ma prawie wyłącznie pracowników.

W przypadku wszystkich innych kas oszczędności mieszkaniowych/dystrybutorów finansowych powinno to mieć obecnie wartość rzadkości.

Napisany przez carlo123
To nie ma znaczenia, czy pracujesz na zewnątrz czy wewnątrz, na przykład przy stanowisku. Wszyscy pracują w systemie konkurencyjnym i otrzymują przynajmniej punkty, gdy skończą coś wykonując.

Napisany przez Fynn84

Nie ma znaczenia, czy pracujesz w terenie czy na stanowisku wewnętrznej obsługi, tak zwanej przy kasie.
Wszyscy pracują w systemie konkurencji i uzyskują przynajmniej punkty, gdy coś finalizują.

Dokładnie tak, i zazwyczaj nikt nie zawiera umowy oszczędnościowej na kwotę w wysokości kilkuset tysięcy bez wcześniejszego zorientowania się w kwestii związanej z opłatą za jej zamknięcie. Dlatego właściwie nie ma znaczenia, czy doradca jest zatrudniony na stałe, czy wykonuje prace na zlecenie dla danej instytucji.

Ale wracając do twojego właściwego pytania: Na razie nie przychodzi mi do głowy inne BSK, w których przedstawiciele handlowi nie pracowaliby na zasadzie prowizji...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata