Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czarna karta Visa?

Napisany przez lara
Karty Visa według mojej wiedzy występują w zwykłej, złotej i platynowej wersji. Moja najlepsza przyjaciółka była na randce ze swoim nowym chłopakiem i zapłacił on czarną kartą Visa. Z tego, co wiem, taką czarną kartę oferuje tylko American Express, zarezerwowaną dla wybranych klientów. Słyszałem, że nie można ubiegać się o tę czarną kartę Amex. Jest ona dostępna tylko dla bogatych klientów? Czy to samo dotyczy czarnej karty Visa? Czy jest tu podobnie traktowana? Może ktoś udzielić mi informacji? Lara

Napisany przez Forexyman
Jak tam z czarną kartą Visa? Lara Myślę, że ciemno )))))))

Napisany przez ramonciko
Te Luksusowe karty są przeznaczone tylko dla osób, które chcą się chwalić. Ja także mógłbym ubiegać się o taką kartę. Tylko musiałbym zapłacić bardzo wysoką opłatę roczną. ramonciko

Napisany przez wolfgang
ramonciko pisze: Te luksusowe karty są przeznaczone tylko dla ludzi, którzy chcą się popisać. Nawet ja mogę ubiegać się o taką kartę. Tylko musiałbym płacić bardzo wysoką roczną opłatę. ramonciko
Kobiety, które dają się imponować czarnymi kartami kredytowymi, mogą trzymać się z dala ode mnie. Sam mam zwykłą (złotą) kartę kredytową. Nawet za darmo.

Napisany przez tommy
Ta czarna karta Visa jest jak AMEX bez limitu. Wielu partnerów biznesowych nosi takie karty kredytowe w swoich portfelach...

Napisany przez ADMCI4
czarne karty Visa mogą otrzymać wszyscy, niezależnie od swojego dochodu. Amerykański system tutaj nie ma zastosowania.

Napisany przez david71
Istnieją również czarne karty kredytowe, które są po prostu czarne pod względem designu, jak na przykład karta MasterCard Suprema Schwäbische Bank. Roczna opłata wynosi około 80 euro. Jednakże jest to karta prepaid.

Napisany przez david71
Tutaj możesz przeczytać wszystko na temat czarnych kredytowych kart i jak je zdobyć: Czarne karty kredytowe: American Express Centurion Card oraz czarne karty VISA i MasterCard | Suite101.de

Napisany przez shany
Ja, ja mam również czarną kartę Visa - ale moja karta to taka, którą można doładować. Prawdziwa czarna karta Visa dla bardzo bogatych osób nazywa się Visa Infinite - czyli bez limitu. Pozdrowienia, Shany

Napisany przez ADMCI4
W Niemczech jeszcze nie ma karty Visa Infinite. Inne czarne karty Visa prepaid można jednak zamówić online w różnych miejscach, np. w payango.

Napisany przez 2Escorpio
To wszystko jest nonsens związany z bez limitu... Oczywiście nie ma stałego limitu na przykład 50 000 euro... ale istnieje limit dostosowany do struktury wydatków posiadacza karty. Szczególnie American Express ustala limity, które nie są znane klientom i opierają się na informacjach bankowych klienta. Jeśli na przykład masz Amex Platin i wydajesz 10 000 euro co miesiąc przez rok... i nagle chcesz wydać 20 000 euro... to już jesteś w tarapatach! Również Czarna Amex nie jest dostępna tylko dla bogatych... przez jakiś czas, gdy karta Centurion była słabo wypromowana, Amex w niektórych krajach oferował klientom posiadającym kartę Platin z miesięcznym obrotem na poziomie około 5000 euro/miesiąc kartę Czarna Amex... 5000 euro/miesiąc to dużo pieniędzy... ale dla mnie nie jest to bogactwo.

Napisany przez yamahama
Escorpio pisze: 5000 euro miesięcznie to dużo pieniędzy... ale dla mnie to nie bogactwo.
No cóż, ten, kto co miesiąc przynajmniej 5000 euro przepuszcza przez kartę kredytową, nie stanie się szybko bogaty!

Napisany przez 2Escorpio
yamahama pisze: No tak, kto wydaje co najmniej 5000 euro miesięcznie przy użyciu karty kredytowej, ten nie stanie się szybko bogaty!
*uśmiech* 5000 euro/miesiąc tylko na karcie kredytowej to już sporo pieniędzy... ale to wciąż nie kandydat do Czarnej Amex *uśmiech* - chociaż zdarzają się wyjątki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata