Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy: Wypłata kredytu.

Napisany przez fenderbender
Cześć,

mam do was krótkie pytanie. Jak przebiega finansowanie budowy (nowy budynek)? W obecnym ofercie trzeba dostarczyć rachunki do pani bankierki, która następnie zleca przelew z konta kredytowego. Dodatkowo 5000 € zostaje przelanych na konto bieżące na drobne wydatki. Następnie trzeba dostarczyć rachunki. Czy to jest praktykowane we wszystkich bankach czy tylko tutaj? Trochę uciążliwe jest stale dostarczać rachunki (choć moja droga nie jest daleka), aby zlecić przelew…

Dzięki i pozdrowienia
F.

Napisany przez RSH
Dzień dobry,

wypłata zgodnie z postępem prac jest powszechna w przypadku nowych inwestycji budowlanych. W razie potrzeby można jeszcze wynegocjować wyższą kwotę dla małych / zbiorczych płatności i ustalić sposób rozliczenia.

Napisany przez fenderbender
Cześć,

dziękuję za odpowiedź.
Czy oznacza to, że najpierw przedstawia się fakturę za postęp prac, a potem dokonuje się przelewu? Moim zdaniem postęp prac można również zobaczyć na zdjęciach.
Ale jeśli to normalna praktyka, to wszystko w porządku.

Dzięki

Napisany przez RSH
Zdjęcia dokumentują niepełnowartościowo, które prace faktycznie zostały wykonane i jakie z tego wynikają podwyżki wartości. Banki zawsze widzą tylko zabezpieczenia, zabezpieczenia i zabezpieczenia. Mogę sobie wyobrazić, jakie myśli mogą Pana/Panią dręczyć. Ale musi Pan/Pani wprowadzić dodatkowy kapitał własny. To, czego bank nie powinien finansować i co nie jest także częścią całkowitej oceny kosztów, nie musi Pan/Pani udowadniać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata