Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt samochodowy

Napisany przez hkn
Szanowni Państwo, potrzebuję kredytu na auto 1-roczne. Wartość auta: 25.000€ Kapitał własny: 7.000€ Kwota kredytu: 18.000€ Wysokość raty: 1.000€ Okres kredytowania: 18 miesięcy. Może zostać spłacony wcześniej. Nie mam długów ani wpisów w rejestrze dłużników. Czy można mi pomóc?

Napisany przez MrRob
z innych wątków często rekomendowany jest bank INGDiBa, ponieważ oferuje dość niskie oprocentowanie w wysokości 3,99% w skali roku. Można by uruchomić stronę porównującą kredyty :-)

Napisany przez hkn
Mój problem polega na tym, że bank nie chce mi udzielić kredytu, ponieważ jestem pracownikiem tymczasowym.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Może być to możliwe poprzez skorzystanie z salonu samochodowego, który finansuje samochód i zatrzymuje dowód rejestracyjny pojazdu.

Napisany przez hkn
Mam kilku dostawców, którzy wystawiali moje wymarzone auto na autoscout24, wysyłałem zapytania (Mercedes-Benz C220 / rocznik 2013 / 1 rok używany / 25 000 €). Wszyscy mówili, że finansowanie odbywa się poprzez bank. A bank odmówił mi udzielenia kredytu z powodu przepisów o ochronie konsumenta.
Nie może być tak, że osoba, która mogłaby płacić 1000 € co miesiąc i wpłacić 7000 € zaliczki, nie dostanie auta.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
podczas każdego finansowania oceniana jest osobista zdolność kredytowa
kredytobiorcy. Poza informacjami z Schufy każdy bank ma własne wytyczne i wymagania dotyczące wypłaty kredytu.
Zazwyczaj sprawdza się dotychczasowy staż zatrudnienia klienta u obecnego pracodawcy oraz ewentualny okres próbny. Banki mają różne minimalne wymagania dotyczące stażu pracy. Dodatkowo istnieją również odpowiednie terminy, czyli kredyt powinien zostać spłacony do końca okresu zatrudnienia.
Praca tymczasowa nie jest szkodliwa dla zdolności kredytowej, chyba że osoba często zmienia pracodawców i ma krótkie terminy. Ponadto weryfikowane są również inne szczegóły, takie jak porównanie dochodów z odpowiednimi kosztami utrzymania. Obliczenia te powinny wykazywać dodatnią różnicę oprócz rat kredytowych. Oczywiście należy również uwzględnić punktację w Schufie.
Bez dodatkowych informacji niestety niemożliwe jest udzielenie porad.

Napisany przez hkn
Jeśli chodzi o czynsz/jedzenie/prąd, mieszkam z rodzicami. Nie mam żadnych wydatków, a moi rodzice wspierają mnie w zakupie tego samochodu. Pracuję za pośrednictwem agencji pracy tymczasowej w firmie od 01.03.2013 do dziś, 01.09.2014 i jestem tam bardzo ważnym pracownikiem. Prawdopodobnie firma planuje mnie zatrudnić w ciągu najbliższych miesięcy.

Więc pracujesz obecnie u swojego pracodawcy od ponad roku. Jeśli nie masz umowy o pracę tymczasową w firmie pożyczkowej i nie ma negatywnych danych w Schufa, to tak naprawdę nie widzę przeszkód, jeśli Twoje wynagrodzenie netto wynosi około 1 500 euro i nie masz żadnych innych zobowiązań kredytowych.

Napisany przez Daukind

W takim razie jesteś u swojego obecnego pracodawcy od ponad roku. Jeśli nie masz umowy o pracę na czas określony w firmie zatrudniającej i nie ma negatywnych danych w Schufa, to tak naprawdę nie powinno być żadnych trudności, jeśli Twoje dochody netto wynoszą około 1.500 € i nie masz dodatkowych zobowiązań kredytowych.

Czy nie widzisz problemu w zaciągnięciu miesięcznego obciążenia w wysokości 1000 euro (o ubezpieczeniu, konserwacji i benzynie nie wspominając) na samochód przy dochodzie netto 1500 euro miesięcznie?

Przy dochodzie 1500 EUR nie będzie udzielana pożyczka o wysokości 1000 EUR (tysiąca)

Przepraszam, przeoczyłem oczekiwaną ratę. Oczywiście, przy podanym dochodzie rata w wysokości 1 000 EUR nie jest możliwa do zatwierdzenia. W tym przypadku konieczna będzie dłuższa okres spłaty, od 72 do 96 miesięcy, co pozwoli obniżyć ratę.

Przy 1500 euro i tak będzie bardzo napięty z pozytywną decyzją kredytową, prawda?

Jeśli od dochodu netto w wysokości 1500 € zostaną odjęte miesięczne opłaty za utrzymanie oraz czynsz, a nie ma żadnych innych zobowiązań, to istnieje realna szansa na otrzymanie kredytu, jednakże z odpowiednio niskimi ratami.

Napisany przez aal

Panie i Panowie

Potrzebuję kredytu na auto 1-roczne.

Wartość auta: 25.000€
Kapitał własny: 7.000€
Wymagany kredyt: 18.000€
Wysokość raty: 1.000€

Okres kredytowania 18 miesięcy. Może być spłacone wcześniej.
Nie mam żadnych długów ani wpisu w rejestrze dłużników.

Czy można mi tu pomóc?

18.000 na 18 miesięcy z ratą 1.000. To nic nie da, bank też musi zarobić

Tak, istnieją finansowania 0%. Ten, kto na tym zarabia, to sprzedawca samochodów...

Napisany przez gradius
Naprawdę szczerze, poza tym, że raczej nie popierałbym czegoś takiego u mojego syna (pracownik tymczasowy i pokazówka hahaha), jeśli żadne bank nie daje kredytu, to coś jest nie tak. Nawet nie wynająłbym mieszkania za 750 zł czynszu przy takich dochodach i sytuacji.

Nic przeciwko pracownikom tymczasowym (sam robiłem to w 1983 przez kilka tygodni), ale oczekiwania nie pasują i sytuacja życiowa również nie. Jeśli jutro będzie awantura z rodzicami, to koniec.

No cóż, Zwegat też potrzebuje kandydatów.

Propozycja: jeśli rodzice się zgodzą, przez 18 miesięcy jeździć tandetnym samochodem za 1000 euro, oszczędzać i potem kupić porządne auto, jeśli nadal będzie ochota na taką zabawę.

Ale tu finansowi geniusze wyczuwają prowizję, więc nie ma co się martwić

Napisany przez Spessartraeuber
Jakie dochody netto ma pytający.

Bo praca tymczasowa w niektórych przypadkach może być naprawdę dobrze płatna.

Myślę, że gdzieś na górze stoi EUR 1.500

Napisany przez MC Muffin
Auxmoney oferuje pożyczki do 30000,00. Jeśli masz szczęście, oprocentowanie jest odpowiednio wysokie.

Do EUR 30 000 przy takich dochodach? Trudno sobie to wyobrazić.

Napisany przez MC Muffin
W Auxmoney jest to zdecydowanie możliwe, musisz tylko otrzymać ocenę większą niż X i w budżecie musi być wystarczająco dużo pieniędzy, wówczas kredyt zostanie przyznany. A najlepsze jest to, że nie jest on sprawdzany. Wiem, o czym mówię, jestem inwestorem w Auxmoney od 2010 roku i na p2pclup.de, ale to już inna historia. Jeśli ma szczęście, otrzyma kredyt na żądaną kwotę.

Jesteś inwestorem. Ale za udzielaniem pożyczek stoi bank, analogicznie do modelu firmy Smava. Tutaj jest to SWK, czy się mylę?

Napisany przez MC Muffin

Jesteś inwestorem. Ale za udzielaniem kredytów stoi bank, analogicznie do modelu Smava. Tutaj jest to SWK, czy się mylę?

Oczywiście, za tym stoi bank, ale nie podejmuje on decyzji inwestycyjnych.
Sam decyduję, w które kredyty chcę inwestować, albo mogę pozwolić, żeby zrobił to automat o nazwie Builder, a bank zajmuje się jedynie przetwarzaniem transakcji

Banka, która stoi za tym, nie podejmuje decyzji inwestycyjnych, ale oczywiście podejmuje decyzje kredytowe.

Napisany przez Ophelia
To prawda, że portal porównywania ofert może pomóc tutaj. Jednak każdemu konsumentowi powinno być jasne, że indywidualne wymagania nie mogą być uwzględnione. Zazwyczaj w formularzach wprowadzane są tylko podstawowe dane. Po pisemnej weryfikacji banków, sprawdzane są rzeczywiste warunki. Niejednokrotnie stopy procentowe muszą być dostosowane. Ale zwłaszcza dla samochodów obecnie można uzyskać bardzo dobre oferty u bezpośrednich dostawców.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata