Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenia bezpośrednie na samochód są tańsze w składce?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. W tym roku po raz pierwszy dowiedziałem się, że można i należy zmieniać ubezpieczenie samochodu, jeśli gdzie indziej składki są tańsze. Ponieważ dla mnie cała ta sprawa to nieprzejrzysty gąszcz szczegółów, zwracam się do Was o rzucenie trochę światła na ten temat. Czy w ubezpieczeniach jest podobnie jak w bankach? Można założyć, że ubezpieczenia bezpośrednie są tańsze w składkach niż te z dużym aparatem administracyjnym? Gdzie mogę je najlepiej porównać?

Re: Czy ubezpieczenia bezpośrednie na samochód są tańsze w składce?

Napisany przez uwehaensch
Cześć,
ogólnie rzecz biorąc można powiedzieć, że to prawda, ale .. bardzo zależy to od indywidualnych warunków. Na przykład, wiele ubezpieczycieli bezpośrednich jest stosunkowo drogich, gdy chodzi o młodych kierowców lub gdy roczny przebieg jest wysoki.
Dobrze pierwsze wrażenie można uzyskać za pomocą check24, gdzie można zobaczyć wszystkie istotne różnice w świadczeniach (szczególnie w zakresie ubezpieczenia AC) i pouczyć się.

Jeśli chcesz lub możesz zmienić ubezpieczyciela na nowy rok, obecne stawki nie są jednak miarodajne. Stawki na przyszły rok zazwyczaj nie są dostępne przed połową października. To jednak nie problem, ponieważ okres wypowiedzenia wynosi tylko 1 miesiąc.

Pozdrawiam,

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata