Re: Inwestowanie w startupy technologiczne - Czy to sensowna inwestycja?
Napisany przez MoneyWomand-NDS -
- czw wrz 04, 2014 10:55 am
Planuję zainwestować wysoką sześciocyfrową kwotę i interesuję się niemiecką sceną startupową w sektorze IT/Aplikacje. Mam osobistą sieć kontaktów w tej dziedzinie i oceniam moje umiejętności jako dobre do bardzo dobre.
Interesuje mnie, czy są tu osoby, które miały już doświadczenia z inwestycjami w startupy? Oczywiście, sukces lub porażka zależy często od pomysłu. Ocena tego należy do mnie.
Jednakże, gdzie brakuje mi doświadczenia, to w jaki sposób wygląda współpraca z założycielami? Co powiecie początkującemu w tej dziedzinie o początkowych przeszkodach? Na co koniecznie zwrócić uwagę? Co jest przeceniane?
Jestem bardzo ciekawy waszych odpowiedzi i doświadczeń.
Interesuje mnie, czy są tu osoby, które miały już doświadczenia z inwestycjami w startupy? Oczywiście, sukces lub porażka zależy często od pomysłu. Ocena tego należy do mnie.
Jednakże, gdzie brakuje mi doświadczenia, to w jaki sposób wygląda współpraca z założycielami? Co powiecie początkującemu w tej dziedzinie o początkowych przeszkodach? Na co koniecznie zwrócić uwagę? Co jest przeceniane?
Jestem bardzo ciekawy waszych odpowiedzi i doświadczeń.