Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Egzamin z finansów.

Napisany przez -Andrea-
Cześć społeczności,

wczoraj pisałam egzamin z finansów i niestety popełniłam trochę głupi błąd. Wszystko co poniżej 1 mln zapisywałam w całości, np. 500 000, a wszystko powyżej 1 mln skracałam, np. 6 mln lub 6,8 mln. Wyglądało to wtedy tak: 500 000 : 6 mln = 0,08333. W kalkulatorze podałam wszystko prawidłowo, tylko sposób zapisu wygląda trochę głupio... Czy to jest poważny błąd?

Oczywiście prawidłowe było 0,5 mln : 6 mln lub 500 000 : 6 000 000

Pozdrowienia, Andrea

Napisany przez aal
Cześć,

to zawsze zależy od twojego nauczyciela/wykładowcy, jak rygorystyczny jest.
Na przykład miałem profesora fizyki, przy którym musieliśmy prowadzić każdą jednostkę dokładnie w obliczeniach. Inni profesorowie zwykle nie zwracali na to tak dużo uwagi..

Więc nie denerwuj się. Dopóki zadanie jest poprawne, możesz stracić maksymalnie jeden punkt.

Napisany przez Lichter
Cześć Andreo, r n r n nie mogę sobie wyobrazić, żeby to było poważnym problemem. Moi nauczyciele zawsze byli wyrozumiali. Jeśli masz jednak jakieś obawy, to może idź od razu do swojego nauczyciela i opowiedz mu o swoim problemie. r n r n Pozdrowienia

Napisany przez EngelMarco
To byłby całkiem szalony pomysł, gdyby Twój wykładowca był tak drobiazgowy... Ważne jest, żeby rezultat na końcu był właściwy, a on przecież wie, o co Ci chodziło!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata