Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Zmiana ubezpieczenia z zachowaniem SFR WHEN ochrona zniżek).

Napisany przez Lenkruede
Cześć,

właściwie chciałem zmienić ubezpieczyciela na nowy samochód (przyjdzie pod koniec października). Ale jak to bywa w życiu, miałem małe stłuczki na parkingu w lipcu (szkoda około 1500 euro na przeciwnym BMW). Z moim obecnym ubezpieczycielem ustaliłem zachowanie zniżek, czyli pozostaję w SF24. Teraz szukam ubezpieczycieli, którzy przejmą tę klasyfikację, ewentualnie jako specjalną klasyfikację. Oczywiście wolałbym mieć normalne zniżki.
Masz jakieś sugestie, doświadczenia lub nawet konkretne oferty?

Pozdrowienia,
Jörg

Napisany przez uwehaensch
Cześć,
czy masz taryfę z systemem Rabattretter (bez dopłaty, automatycznie zawartą w taryfie dla wysokich klasyfikacji SF) czy też, ponieważ napisano uzgodnione, czy masz ochronę zniżek (za dodatkową opłatą) w swojej umowie?
W pierwszym przypadku nie przychodzi mi nic do głowy, co nowy ubezpieczyciel nie przejmie.
Jeśli chodzi o ochronę zniżek, istnieje kilku ubezpieczycieli, którzy, jeśli znowu tam uzgodnisz ochronę zniżek, przejmą Twoją klasę SF (24).

Pozdrawiam,

Napisany przez Lenkruede
Ochrona zniżkowa za dodatkową opłatą

Napisany przez Lichter
Cześć,

podczas zmiany ubezpieczyciela wprowadzana jest nowa, gorsza stawka rabatowa, ponieważ jest to zatrzymywane tylko wewnętrznie przez ubezpieczyciela. Gdy tylko nastąpi zmiana ubezpieczyciela, obecne ubezpieczenie informuje nowe ubezpieczenie o wszystkich rozliczonych szkodach.

Napisany przez Lenkruede
To jest jasne. Istnieją jednak ubezpieczyciele, którzy jak najbardziej przyjmują to jako specjalne sklasyfikowanie. I pojedynczo istnieją również ubezpieczyciele, którzy kontynuują chronioną klasyfikację SF jako normalną zniżkę. Tylko trudno je znaleźć...

Napisany przez Hanomag

To już jasne. Istnieją jednak ubezpieczyciele, którzy co najmniej specjalnie klasyfikują to jako odrębną kategorię. I pojedyncze firmy ubezpieczeniowe zdają się kontynuować chronioną klasyfikację SF jako zwykłą zniżkę. Tylko że są trudne do znalezienia...

Dla dochodowego klienta, zdarza się przymknąć oko. Dlatego jeśli zaproponujesz nowemu ubezpieczycielowi, że przeniesiesz prywatne ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, majątkowe, ochrony prawnej itp., to masz dobre szanse.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata