- pn wrz 08, 2014 8:10 am
Cześć razem,
chciałbym wiedzieć, jaką kwotę kredytu mogę sobie pozwolić na budowę lub zakup domu? Chodzi mi przede wszystkim o to, jaka kwota jest właściwa. Nie wybraliśmy jeszcze konkretnej nieruchomości.
Mam 43 lata, moja żona 42.
Jestem żonaty, mam dwoje dzieci
Dostępne są następujące dochody:
2300€ netto (mąż, praca od 12 lat na czas nieokreślony)
750€ netto (żona, praca od kilku lat)
368€ zasiłek rodzinny
Obecnie nadal spłacany jest kredyt. Jednak kredyt na budowę zaczęlibyśmy dopiero po spłaceniu tego kredytu.
Poza tym mamy jeszcze 300€ na ratę samochodową jako stałe obciążenie równolegle do kredytu budowlanego. W przeciwnym razie nie mamy żadnych zobowiązań, oprócz normalnych kosztów, takich jak jedzenie, ubrania itp.
Obecnie mieszkamy w domu mojej matki i płacimy 250€ czynszu.
Moja zdolność kredytowa jest dobra, moje wyniki w Schufa wynoszą prawie 98%.
Mam nadzieję, że te informacje są wystarczające, w przeciwnym razie proszę pytać.
Dziękuję
Andimann
chciałbym wiedzieć, jaką kwotę kredytu mogę sobie pozwolić na budowę lub zakup domu? Chodzi mi przede wszystkim o to, jaka kwota jest właściwa. Nie wybraliśmy jeszcze konkretnej nieruchomości.
Mam 43 lata, moja żona 42.
Jestem żonaty, mam dwoje dzieci
Dostępne są następujące dochody:
2300€ netto (mąż, praca od 12 lat na czas nieokreślony)
750€ netto (żona, praca od kilku lat)
368€ zasiłek rodzinny
Obecnie nadal spłacany jest kredyt. Jednak kredyt na budowę zaczęlibyśmy dopiero po spłaceniu tego kredytu.
Poza tym mamy jeszcze 300€ na ratę samochodową jako stałe obciążenie równolegle do kredytu budowlanego. W przeciwnym razie nie mamy żadnych zobowiązań, oprócz normalnych kosztów, takich jak jedzenie, ubrania itp.
Obecnie mieszkamy w domu mojej matki i płacimy 250€ czynszu.
Moja zdolność kredytowa jest dobra, moje wyniki w Schufa wynoszą prawie 98%.
Mam nadzieję, że te informacje są wystarczające, w przeciwnym razie proszę pytać.
Dziękuję
Andimann