Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Problem z umorzeniem kredytu

Napisany przez nomeck
Cześć,

wziąłem kredyt konsolidacyjny w niemieckim banku
na moje konto oszczędnościowe powinny zostać przelane 8000 euro, otrzymałem je, jednak 15000 euro miało być przeniesione na konto w Credit Europe Bank.
Bank ten jednak nie przyjął tej kwoty i przelał ją z powrotem do niemieckiego banku. Zadzwoniłem więc do DB i zapytałem, co się dzieje, ale nie byli w stanie podać mi żadnego powodu. Powiedziano mi, żebym skontaktował się z Credit Europe Bank i zapytał. Tak też zrobiłem, ale tutaj również nie otrzymałem konkretnych informacji ani powodu. Być może kwota kredytu jest nieprawidłowa albo nie otrzymali pełnomocnictwa do spłaty. Żaden z banków dotąd się nie skontaktował, aby powiedzieć, że coś jest nie tak. Nie mam pojęcia, co teraz zrobić. Czy ktoś ma jakiś pomysł? W przeciwnym razie mam dwie aktywne pożyczki.

Napisany przez 6Bankkaufmann
To trochę dziwne, że pieniądze zostaną przelane na Twoje konto przed spłatą kredytu.
Albo pieniądze są w drodze do pierwszego banku, ale jeszcze nie zostały zaksięgowane.
W innych przypadkach wiesz już, jak wysoka jest suma Twojego kredytu, ponieważ otrzymałeś umowę kredytową od DB, prawda?
Z pewnością w umowie kredytowej widnieje kwota 23 000 EUR zamiast 8 000 EUR, nieprawdaż?

Napisany przez nomeck
Całkowita kwota z odsetkami wynosi 28 000 euro i znajduje się w umowie, która została podpisana przeze mnie. 8000 euro zostało przelane przez DB dnia 24.07, a 15 000 euro na spłatę zadłużenia dnia 28.07, jednak zostało ono zwrócone 11.08 z informacją, że nie ma zlecenia. Czy chodzi o zlecenie powiernicze, które musi być wcześniej uregulowane między bankami?

Napisany przez 6Bankkaufmann
W rzeczywistości to bank, który ma być spłacony, tutaj więc DB, powinien to zrobić.
Albo możesz złożyć wypowiedzenie kredytu do spłaty.
Jeśli nic się nie zrobi, czyli tylko przela się pieniądze, to bank - Santander - może zwrócić pieniądze.
Ponieważ zgodnie z prawem wypowiedzenie musi najpierw zostać wygłoszone.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
zazwyczaj przy przejmowaniu innego kredytu w banku podpisuje się pełnomocnictwo do spłaty kredytu, z którego wynika wypowiedzenie bieżącego pożyczki. Tak powinno również być w przypadku Deutsche Bank. Jeśli nie, natychmiast ponownie wypowiedz umowę w Credit Europe i z kopią wyliczenia spłaty udaj się do Deutsche Bank, aby odpowiednia kwota została przekazana.

Napisany przez nomeck
Teraz anulowałem kredyt w Credit Europe po telefonicznej konsultacji, problem był tutaj i Deutsche Bank ponownie przelała pieniądze, mam nadzieję, że teraz wszystko się uda, jednak coś mnie zdziwiło w Deutsche Bank - rozmawiałem z 4 różnymi pracownikami infolinii i żaden nie mógł mi powiedzieć, gdzie leży problem. Wysłałem więc list z prośbą o rozwiązanie problemu i dzisiaj zobaczyłem, że przelew ponownie został dokonany, ale nie dostałem żadnej informacji zwrotnej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata