Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Gdzie można kupić sztabki złota WHEN oprócz eBay)?

Napisany przez flora
Cześć. Aktualnie bary złota są bardzo poszukiwane. Ale także dosyć drogie. Czy ktoś wie, gdzie można znaleźć tanie bary złota? Oferty na Ebayu mnie nie interesują. Flora

Napisany przez Forexyman
W każdym banku w Twojej okolicy jeśli jest o to pytane, cena powinna nie być problemem))))) Pozdrowienia

Napisany przez flora
Cześć Forexyman, jest mi już jasne, że złote sztaby można dostać w każdym banku. Miałam na myśli, gdzie można zdobyć złoto TANIO Pozdrowienia Flora

Napisany przez Forexyman
Cześć Flora
Złota nie można dostać tanio. Dlaczego miałoby być inaczej, skoro zapewne wyglądasz lepiej?))) (Proszę potraktuj to jako żart)
Dostępne jest w wielu różnych rozmiarach, co oczywiście wpływa na cenę.
Pozdrowienia

Napisany przez Marras
Tutaj zawsze nabywam swoje złoto w aktualnej cenie - trzeba trochę śledzić rynek giełdowy: gold-silber-kontor.com Pozdrowienia

Napisany przez ProperSoul
Istnieje wiele sklepów internetowych, które sprzedają złoto. Po prostu wyszukaj w Google. Cena zawsze zależy od aktualnej ceny złota. Możesz na przykład wyszukać 321 Złoto i Srebro w Google, jako przykład. Pozdrowienia

Napisany przez tccenter
Na eBay zdecydowanie najtaniej ....... ale skoro każdy wie, ile jest wart złoto - dlaczego ktoś chciałby je tanio sprzedać??? Dlaczego więc odpada eBay? Jeśli płaci się za pomocą Paypal, nie powinno być problemu....

Napisany przez ADMCI4
Inwestorzy, którzy pomimo ogromnego wzrostu cen chcą kupić złoto, powinni uważać. Często oferowane medale lub monety kolekcjonerskie nie nadają się jako inwestycja, ponieważ mają one oprócz wartości materialnej również wartość sentymentalną. Ile można uzyskać podczas późniejszej sprzedaży, zależy nie tylko od ceny złota, ale także od popytu na konkretną monetę. Bardziej niezawodne są ceny złotych sztabek i standardowych monet złotych, dla których codziennie ustalane są kursy kupna i sprzedaży.Monety te noszą nazwy Krugerrand, Eagle, Maple Leaf, Britannia, Philharmoniker i Kangur, i są oferowane w różnych rozmiarach. Najczęstszą jednostką miary, w której ustalana jest cena złota, jest uncja (ok. 31,1 g). Sztabki złota są dostępne już od 1 g. Inwestowanie w najmniejsze sztabki czy maleńkie monety jest jednak ekonomicznie nonsensowne, ponieważ różnica między ceną zakupu i sprzedaży jest w ich przypadku bardzo wysoka. Inwestorzy oszczędzają podatek od zysków kapitałowych przy inwestowaniu w sztabki czy monety złota, jeśli sprzedają je ponownie najwcześniej po roku. Źródło: FinanzTest.

Napisany przez goldelse
Przy obecnych wydarzeniach na giełdach, kilka sztabek złota z pewnością nie zaszkodzi :-)

Napisany przez Finanzcoach
Sztabki złota naprawdę nie zaszkodzą teraz. Zamówiłem monety, ponieważ nie starczyło mi na sztabkę. Na początku byłem trochę sceptyczny co do robienia tego przez Internet, ale wszystko super się udało. Nawet dostałem certyfikat.

Napisany przez Goldjunge
Zdecydowałem się zainwestować pieniądze w złoto ze względu na całe zamieszanie na rynkach finansowych. Jednak na początek zacząłem od mniejszych kwot. Jeśli chcesz kupić online bary złota, naprawdę nie powinieneś tego robić na Ebay. Wybrałem zaufanego sprzedawcę, u którego mogę bezpiecznie przechowywać moje inwestycje w złocie w magazynie wartościowym.

Napisany przez mandy05
Goldjunge pisze: Postanowiłem zainwestować swoje pieniądze w złoto z powodu całego zamieszania na rynkach finansowych. Jednak zacząłem od mniejszych kwot. Jeśli chcesz kupić złote sztabki online, naprawdę nie powinieneś tego robić na Ebay. Wybrałem zaufanego sprzedawcę, u którego mogę bezpiecznie przechowywać moje złoto w depozycie.
Serdecznie gratuluję, mogę tylko pogratulować Ci tej decyzji, ponieważ zrobiłeś wszystko właściwie Jeśli zamieszanie jednak nagle ustanie, nie popełnisz błędu, bo złoto to złoto!!!! Lepiej dmuchać na zimne... Ja też postępuję tak samo i cieszę się, że znalazłem zaufaną firmę (współpracującą z bankiem), w której złoto jest bezpiecznie przechowywane, a ja nie muszę ponosić ryzyka przechowywania.

Napisany przez e-toro.de.tl
Sprawdź po prostu w Google, porównaj ceny złota i sprzedaży. Warto porównać, ponieważ czasami różnice cen mogą wynosić kilkaset euro. Pozdrowienia e-toro.de.tl (waluty)

Nadal na czasie, a także bardzo dobrze ustawiony w obecnej sytuacji, gdy niektóre inne sklepy mają problemy z dostawą. Złoto będzie dalej rosnąć. W długiej perspektywie.

Napisany przez tradert
Można nabyć metale szlachetne w Auragentum.de online za pośrednictwem Trusted Shop lub bezpośrednio w sklepie na miejscu, płacąc gotówką. Osobiście miałem tylko dobre doświadczenia. Pozdrowienia, handlowiec

Napisany przez Unze1972
W Ophirum znajdziesz sztabki i monety złota w uczciwych cenach. Dostawa jest szybka, a szczególnie praktyczne są punkty odbioru na terenie Niemiec z osobistym przekazaniem zamówionego złota.

Napisany przez Sergio
Masz zamiar przechowywać złoto czy przesłać je do domu? Jestem z Auvesta. To niemieckie przedsiębiorstwo i ceny są atrakcyjne. Złoto jednak tylko zabezpiecza wartość. Warto o tym pamiętać. Czy zastanawiałeś się nad inwestycjami w Private Equity? Nie tylko zabezpiecza wartość, ale także przynosi zyski. Jeśli jesteś zainteresowany, napisz do mnie wiadomość prywatną lub email (s.trippel @ lsteam.de) Wszystkiego dobrego i powodzenia!

Napisany przez Kruegerrand
Mogę z czystym sumieniem polecić sklep z złotem. Bardzo interesujące ceny, szybka dostawa i wiele różnych metod płatności. Cały proces wydaje mi się bardzo sympatyczny - ponadto bardzo profesjonalny.

Napisany przez aliciamoreno
Jeśli chcesz zabezpieczyć swoje pieniądze złotem, powinieneś po prostu pójść do banku i kupić 100 gramów. Wszystko poniżej 100 gramów złota prawdopodobnie nie będzie opłacalne z uwagi na prowizję transakcyjną.

Napisany przez 2Bolitho
Banki traktowały handel złotem po macoszemu przez wiele lat. Obecnie zainteresowanie złotem zaczyna ponownie rosnąć. Niemniej jednak zazwyczaj jest zbędnie drogo kupować złoto w banku. W zależności od doświadczenia i potrzeb bezpieczeństwa, nie ma nic lepszego niż eBay, fora internetowe i sklepy online. 100 g złota jest w porządku pod względem marży, ale można też kupować w mniejszych ilościach. 1 uncja też jest w porządku. Bardzo zależy to również od celu. W przypadku kryzysu, mniejsze rozmiary są zdecydowanie sensowne. Przecież nikt (uwaga: przesada) nie chce płacić chleba 100 g złotem.

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Kupiłem 3 sztabki złota (999,9 czystego złota/1000 gramów) z prywatnego depozytu. Depozyt należy do szwajcarskiej rodziny arystokratycznej. Depozyt znajduje się w szwajcarskim banku i będzie tam przechowywany do 2015 roku. Mam potwierdzenie depozytu od banku i po poinformowaniu się w banku potwierdzono, że wszystko jest w porządku. Po zakończeniu okresu trwania mogę dowolnie dysponować złotem, chociaż optymalnie jest, że znajduje się w Szwajcarii i tam pozostawię złoto. Co jest szczególne w tej historii, to że cena jest uzależniona od średniej najniższej ceny z ostatnich 12 miesięcy, na którą udzielana jest dodatkowa zniżka w wysokości 18%. Myślę, że w tej chwili to najlepsza oferta, jaką można znaleźć. Nie mam jednak pewności, czy jest jeszcze dostępna w dzisiejszym popycie. Dla tych, którzy chcieliby sprawdzić: Firma odpowiedzialna za sprzedaż stworzyła specjalną stronę internetową. Jeśli kogoś to interesuje: Zakup złota z prywatnego majątku w sprzedaży hurtowej! -18% - WHV Waren Handel Vertrieb

Napisany przez ihrtraumtaenzer
Heinz76 pisze: Guten Tag! Kupiłem 3 sztabki złota (999,9 czystego złota / 1000 gramów) z prywatnego depozytu. Depozyt należy do szwajcarskiej rodziny arystokratycznej. Depozyt jest przechowywany w szwajcarskim banku do 2015 roku. Otrzymałem zaświadczenie depozytowe od banku i również upewniłem się u banku, że wszystko jest w porządku. Po zakończeniu okresu trwania mogę swobodnie dysponować złotem, chociaż jest ono optymalnie ulokowane w Szwajcarii i zamierzam je tam pozostawić. Co ciekawe, cena określana jest na podstawie średniej ceny najniższej z ostatnich 12 miesięcy, do której dodawane jest dodatkowe 18% rabatu. Myślę, że obecnie to najlepsza oferta, jaką można znaleźć. Nie wiem jednak, czy obecnie jest jeszcze dostępne ze względu na popyt. Dla tych, którzy chcą sprawdzić: Firma odpowiedzialna za sprzedaż stworzyła specjalną stronę internetową. Jeśli jesteś zainteresowany/a: Zakup złota w sprzedaży luzem z posiadanych aktywów prywatnych! -18% - WHV Waren Handel Vertrieb
Czy masz jeszcze coś oprócz kartki papieru? Nadzieja umiera ostatnia. Życzę Ci regularnego spokojnego snu do 2015 roku.

Napisany przez ADMCI4
Cześć ihrtraumtaenzer, skonsultowałem się bezpośrednio z bankiem i dlatego wspomniałem o depot-schein. Oczywiście mam wszystkie wymagane dokumenty. Umowę kupna, transakcję za pośrednictwem niemieckiego notariusza, a także wszystkie niezbędne zaświadczenia. Ale dziękuję za troskę. Z poważaniem Heinz76

Hej Heinz, Mam jeszcze kilka pytań: 1. Czy naprawdę widziałeś to złoto? Czy byłeś na miejscu? 2. Dlaczego możesz odebrać złoto z banku dopiero w 2015 roku? Wydaje mi się, że to wszystko brzmi bardzo dziwnie. Nikt nie ma nic do oddania, zwłaszcza nie arystokraci! Nie wierzę, że sprzedaliby to prawie 20% poniżej wartości. Myślę, że wpadłeś w pułapkę. Wydaje mi się, że obsesyjne polowanie na okazje sprawiło, że stałeś się ślepy na oczywiste rzeczy. Strona wygląda również tak, jakby została stworzona w stosunkowo krótkim czasie... a konkretnie z systemu kreatora, jak napisane jest na samej dole strony. Ten system istnieje dopiero od kilku miesięcy. Nie chcę sugerować niczego złego, ale moje myślenie podpowiada mi, że tu coś nie gra. Kto naprawdę chce posiadać ZŁOTO, a nie tylko kawałek papieru, na którym może być napisane, że się posiada złoto, ale nie można go trzymać w rękach, powinien kupić prawdziwe sztabki, np. u sprzedawcy metali szlachetnych w swoim mieście lub w sklepach internetowych (np. 321goldundsilbershop.de). Można je również zdeponować w swoim własnym sejfie bankowym. Jak wspomniałem: Jestem bardzo sceptyczny co do tej inwestycji WHV.

Napisany przez ADMCI4
Cześć ProperSoul, Co do pierwszego pytania: Złoto znajduje się, jak już wspomniałem, w szwajcarskim banku. Nikt nie może po prostu pójść do banku i powiedzieć: Chciałbym otworzyć sejf i spojrzeć do środka. Aby udowodnić istnienie złota, istnieją zatwierdzone przez bank certyfikaty depozytowe. To nie jest nic nadzwyczajnego! Sam bank potwierdził mi istnienie depozytu. Co do drugiego pytania: Po prostu depozyt został zamrożony do 2015 roku. Niemiecki notariusz oraz mój prawnik zapewnili mi bezpieczeństwo. Z poważaniem Heinz76

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, jeśli macie poważne zainteresowanie w uzyskaniu metali szlachetnych, mianowicie złota i srebra, to piszcie do mnie. Jestem niezależnym doradcą finansowym i niedawno nawiązałem współpracę z nowym partnerem, który oferuje te produkty. Chętnie możemy się spotkać i omówić szczegóły. Pozdrowienia, Stefan J

Napisany przez 2Bolitho
Och, człowieku, 1) W jaki sposób można się z Tobą skontaktować? 2) Jaka jest wartość dodana w porównaniu z uznanymi sprzedawcami, takimi jak na przykład ProAurum? Myślę, że prezentujesz się bardzo profesjonalnie.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Bolitho, 1) FDL @ gmx.de 2) Oczywiście możesz iść tam, gdzie chcesz. Ta oferta stanowi tylko część mojego portfolio. Oprócz metali szlachetnych oferujemy także nieruchomości, finansowanie, inwestycje, ubezpieczenia i wiele więcej. Oznacza to, że moje usługi zapewniają pełne wsparcie w kwestiach finansowych. Nie chciałbym wymieniać nazw partnerów ani firm, z którymi współpracuję. Zrobiłbym to, jak już wspomniałem, w rozmowie osobistej. Ale chciałbym podać kilka ogólnych informacji z góry: - wysoka wartość wymienny w porównaniu z wolnym handlem - składowanie bezcłowe w Szwajcarii - wysoko zabezpieczone magazyny - większa ilość zakupu = niższa cena zakupu - 12 lat na rynku - 18 oddziałów w całym kraju - spersonalizowane magazyny i potwierdzenie właśności - Złoto i srebro są fizycznie w 100% obecne - Gwarancja autentyczności w 100% poprzez uznane huty - Transparentność dzięki codziennym cenom kupna i sprzedaży w Internecie - Możliwość sprzedaży w dowolnym momencie ... i wiele więcej. Jak wspomniałem, to tylko kilka korzyści. Mogę tylko zaoferować. Każdy musi przekonać się samodzielnie, czy jest to dla niego odpowiednie, czy nie. Z poważaniem Stefan J

Napisany przez Silberexperte
Polecam raczej srebro. Potencjał srebra jest po prostu wielokrotnie większy niż złota, a jeśli dodamy do tego monety z lekkim dopłatą kolekcjonerską, takie jak np. Fidżyjska żółw morski z Nowej Zelandii, można łatwo uzyskać na Ebayu wielokrotność ceny. Jeśli kurs złota kiedyś spadnie, nadal można uzyskać lepszą cenę za takie monety na Ebayu. Dobre doświadczenia z Mannheim-Edelmetalle.de - złote monety, srebrne monety, złoto, srebro, sztabki! Jest też super piękna

Napisany przez 2Bolitho
Ekspert ze srebra pisze: Potencjał srebra jest po prostu wielokrotnie wyższy niż potencjał złota...
Na jakim dokładnie poziomie jest potencjał srebra i na jakim poziomie jest potencjał złota?

Cześć, Chyba już to mówiłem i powtórzę: Jeśli chcesz mieć tylko trochę srebra, bo wygląda pięknie, możesz kupić te szczególnie piękne monety, do których należą również 2 monety z Nowej Zelandii: NZL Whale i NZL Eagle. Jednak jeśli chodzi ci głównie o srebro, to znane inwestycyjne monety Wiener Philharmoniker, Kanadyjski Maple Leaf, Kookaburra itp. są dla ciebie najlepszym wyborem. Moim zdaniem srebro i złoto powinno się kupować przede wszystkim wtedy, gdy chce się zachować siłę nabywczą swoich oszczędności na dłuższą metę.

Napisany przez ADMCI4
Faktycznie wiedziałem... Tutaj również kręcą się ludzie z MLM Auvesta, aby wydoić pieniądze z kieszeni ludzi :-(

Napisany przez 2Bolitho
angelina pisze: Wiedziałam ... Tutaj także kręcą się handlarze MLM z firmy Auvesta, żeby wydoić ludzi pieniędzy:-(
??? Co dokładnie masz na myśli?

To również mnie interesuje... Tak przy okazji: Strona, którą heinz76 podlinkował w lutym, składa się nadal z Mapy strony i Informacji o firmie oraz pola do Logowania... Tyle do wiarygodności... Do zobaczenia

Napisany przez Alex11
Cześć wszystkim Jeden z najbardziej renomowanych dealerów w D/A/CH to proaurum (proaurum.de /.ch /.at). Oprócz tego są inne - raczej nie polecałbym kupowania w dużym banku. Zazwyczaj mają one złe ceny (dla klienta...). Wiele informacji na temat zakupu fizycznego znajdziesz także na różnych stronach informacyjnych, np. edelmetall-investor.ch, goldseiten.de.

Napisany przez 2Bolitho
Alex11 pisze: goldseiten.de.
De rLink nie działa. Chyba masz na myśli www.goldseiten.de

Napisany przez Alex11
Dziękuję, tak....

wtedy można od razu dodać gold.de i bullion-investor.de do dyskusji. Obie strony oferują również porównania cen. Pozdrowienia

Napisany przez Fino
Kupiłem online na stronie www.philoro.at lub odebrałem moje zamówienie w sklepie. Bardzo polecam. Banki zazwyczaj mają wszystko na stanie, ale czasami trzeba poczekać kilka dni

Napisany przez Otto
Cześć, jestem nowy tutaj i chcę podzielić się moim aktualnym doświadczeniem z zakupem srebra. 3 tygodnie temu kupiłem 10 kg srebra w Golddrache | Höxter - Edelmetalle - Münzen - Gold - Silber - Platin - Palladium i wykonałem przedpłatę. Kiedy zauważyłem, że srebro nie dotarło do mnie po tygodniu, zaskoczyły mnie warunki dostawy. Napisane jest tam, że dostawa ma miejsce 10 dni roboczych od otrzymania płatności, ale OK, po prostu przeoczyłem. Niestety, po 12 dniach roboczych od otrzymania płatności, nadal nie otrzymałem przesyłki, co bardzo mnie rozczarowało z powodu dużej kwoty pieniędzy. Zapytania e-mailowe są odpowiadane sporadycznie i z nieprawdziwymi informacjami. Pan Andre Flügel, właściciel strony internetowej, wygląda na to, że sprzedaje także na eBay, ale nie mam o tym bliższych informacji. Mam nadzieję, że bez konieczności składania skargi dotrę do mojego drogo zapłaconego srebra. Pozdrowienia, Otto

Napisany przez SaSch
Cześć, miałem dobre doświadczenia z SilviOr. Naprawdę solidny

Napisany przez Klartext
Interesujące i niedrogie są również www.heubach-edelmetalle.de, gdzie zawsze chciałbym kupować gotówką na miejscu ... wszyscy nie wiemy, co wpadnie do głowy rządom tego świata!!! Zakaz handlu złotem nie byłby pierwszy raz. We wszystkich większych miastach zawsze są lokalni handlarze, u których również można kupić tanio. Moim zdaniem srebro jest bardziej interesujące niż złoto i tutaj również skupiłbym się na tym. W przypadku dalszych pytań proszę o kontakt. Powodzenia Thorsten Wittmann Finanse bez owijania w bawełnę

Napisany przez Goldi
Klartext pisze: Srebro jest moim zdaniem bardziej interesujące niż złoto i postawiłbym tutaj nacisk.
Srebro jest naprawdę niedoceniane, ponieważ wielu koncentruje się na złocie. To nie oznacza, że złoto jest kiepskie, ale wiąże się z nim po prostu bezpieczeństwo w umysłach ludzi. Warto podkreślić inwestowanie w coś trwałego. Lubię kupować na stronie www.goldreserve24.de. Oprócz klasyków, takich jak złote i srebrne monety inwestycyjne oraz złote i srebrne bary, w ofercie są również horoskopy złota i banknoty złote. Naprawdę przyciągające uwagę - NAJLEPSZE!!!

Napisany przez Goldi
Otto pisze: Mam nadzieję, że otrzymam swoje drogie srebro bez potrzeby składania skargi.
Brzmi to naprawdę źle. Czy już je odebrałeś??

Napisany przez Eric75
Mogę również polecić Ophirum. W przeciwnym razie po prostu udaj się do banku lub alternatywnie do Zjednoczonych Emiratów Arabskich i wyciągnij sztabkę złota z automatycznego bankomatu złota.

Napisany przez Sebgold
Mogę polecić sklep z metalem szlachetnym Mida Trading GmbH. Kupuję tam od lat i jestem bardziej niż zadowolony! Inwestowanie w złoto to obecnie jedno z najmądrzejszych posunięć...

Napisany przez frau_bauer
Także można kupić w automatach nawet sztabki złota lub złote monety. Według doniesień gazety Die Welt, ta koncepcja ma zostać wkrótce zrealizowana na terenie Niemiec, jednak tylko w niewielkich ilościach.

Napisany przez juergenloe
Mam świetny adres. Jeśli chcesz zainwestować swoje pieniądze w złoto. Po prostu wyślij mi e-mail na adres loefflerjuergen57@yahoo.de

Napisany przez yippie-ya-yeah
Cześć, więc czy można ufać stronie, do której odnośnik prowadzi?

Napisany przez yippie-ya-yeah

W automatach można nawet kupić sztabki złota lub monety złota. Podobno ten pomysł ma być niedługo zrealizowany wszędzie w Niemczech na publicznych miejscach, jednak tylko w niewielkich ilościach. Chyba Welt już o tym informował, jeśli dobrze pamiętam...

Tak, na Gelileo również to pojawiło się, ale chyba najwyższa waga to było 10 g złota.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata